Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΠΟΡΤΡΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝΣήμερα 12 Ιανουαρίου 2020 έχει πλέον ολοκληρωθεί το "Πορτραίτο του εκλογικού αποτελέσματος των δημοτικών εκλογών Μαΐου 2019". Τα παιδιά του λιμανιού, έκαναν την επιλογή τους, έκαναν τον αγώνα τους, συνέβαλαν ώστε οι βουλευτές τις ΝΔ να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, και ιδού ο καρπός των προσπαθειών τους. Οι παράνομες πέργολες ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Φυσικά δεν είναι αυτό που ήθελαν. Στήριξαν αυτούς που τους υποσχέθηκαν την διαιώνιση της παρανομίας. Ψήφισαν αυτούς που τους υποσχέθηκαν ότι οι παράνομες πέργολες θα μείνουν στην θέση τους όσο αυτοί θα βρίσκονται στην δημοτική αρχή. Τους πίστεψαν και έχασαν. προφανώς πίστεψαν σε μια επανάληψη της υπόσχεσης που τους είχε δώσει η δημοτική αρχή Κουκούλη, τότε που τους επέτρεψαν να στήσουν τις παράνομες κατασκευές. Στις εκλογές του Μαΐου 2019, στην ομάδα που στήριξαν, μετείχε ο στυλοβάτης της τότε δημοτικής αρχής που τους βοήθησε να στήσουν τα μαγαζιά τους. Οι  εκλεκτοί του λιμανιού κέρδισαν και οι άλλες δημοτικές παρατάξεις πλήρωσαν το πολιτικό κόστος.
Αξίζει να θυμηθούμε πως φτάσαμε εδώ.
Ο Σάκης Σακκιώτης, παρέλαβε τις παράνομες κατασκευές και έκανε τα στραβά μάτια.
Ο Δημήτρης Μούρτζης ήθελε να φύγουν οι κατασκευές και να αντικατασταθούν από άλλες, νόμιμες που θα είχαν όλες τις εγκρίσεις. Με αυτό τον σκοπό έγινε μελέτη η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο 2016 έχοντας λάβει όλες τις εγκρίσεις ΠΛΗΝ της έγκρισης του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας. Επί πλέον, είχε εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 400.000 ευρώ από την περιφέρεια για την ολοκλήρωση του έργου.
Αρχές 2017 έχει γίνει  η γνωστή καταγγελία στον Τόγια. Ακολουθεί η κατεδάφιση της πέργκολας του Τόγια από συνεργείο του δήμου Αίγινας.
Εξ αφορμής αυτών των γεγονότων και κυρίως λόγω παραγοντισμού προσώπων που απολαμβάνουν την υποστήριξη της τότε και νυν δημοτικής αρχής, το ΑΤ  Αίγινας στέλνει έγγραφο στην πολεοδομία και ενημερώνεται και ο εισαγγελέας.
Ακολουθεί η αυτοψία της πολεοδομίας και οι εκθέσεις προστίμων στις 27 Δεκεμβρίου 2017.
Ανήμερα του Αγίου Ανδρέα,30 Νοεμβρίου 2018 ήρθε στο δημοτικό συμβούλιό  το θέμα αντικατάστασης των παράνομων πέργολων. Λόγω αντιδράσεων των δημοτικών συμβούλων που απαρτίζουν την σημερινή δημοτική αρχή, το θέμα αποσύρθηκε και ΔΕΝ επανήλθε.
Η πράξη αυτή ήταν το καρφί στο φέρετρο των παράνομων πέργολων.
Σιγή ιχθύος μέχρι τις εκλογές του Μαΐου 2019.
Τα παιδιά του λιμανιού έκαναν την επιλογή τους και έστειλαν στην αντιπολίτευση αυτούς που τους είχαν προσφέρει την λύση στο πρόβλημά τους.
31 Αυγούστου 2019 κοινοποιήθηκαν τα βαρύτατα πρόστιμα από την πολεοδομία.
Το πολιτικό προσωπικό που στήριξε με κάθε μέσο την ομάδα που κέρδισε τις εκλογές και την οποία είχαν στηρίξει τα παιδιά του λιμανιού, δεν κατάφερε να εδραιώσει την παρανομία. Δύο φορές προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα. Το μόνο που εξασφάλισε ήταν μια μικρή παράταση για να γλυτώσουν οι επιχειρηματίες τα πρόστιμα.
Δυστυχώς, ακόμα και την τελευταία στιγμή οι επιχειρηματίες λόγω κακής ενημέρωσης κινδύνευσαν να μείνουν εκτεθειμένοι.
Η πρώτη πράξη του δράματος έλαβε τέλος.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο φτερωτος εκανε φτερα αφου τους κατεστρεψε με τις ψευτικες υποσχεσεις και τις διαβολες κατά του Κουκουλη.... αυτος εναι. Τωρα βεβαια για καποιους ειναι αργα αλλα δεν πειραζει.. ας προσεχαν! Θεία δικη ή οπως αλλιως προτιματε.

Ανώνυμος είπε...

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΨΕΡΟΣ
ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕΣ ΤΟΥ
ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΑΝΕ
ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ

ΜΑ Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ
ΚΑΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ
ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΥΤΥΧΩΣ
ΤΟ ΘΥΜΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΟΛΙΣ ΧΑΛΑΣΑΝΕ
ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΤΟΥ ΜΙΜΗ ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ
ΟΙ ΑΓΑΘΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΒΓΑΖΕΙ Η ΑΙΓΙΝΑ
ΜΥΑΛΑ ΣΑΘΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ
ΤΟΝ ΜΙΜΗ ΘΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΙΜΙΟΥ
ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ Ο ΑΡΧΩΝ
ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ


ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ

|
__|__
|
|


Ανώνυμος είπε...

ΚΕΔΕ: Άμεση χρηματοδότηση των νησιωτικών δήμων που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές
9 Ιανουαρίου 2020
Share

Την άμεση χρηματοδότηση των νησιωτικών δήμων που δέχονται προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προκειμένου να καταστεί δυνατή η εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών, ζητά με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.
Επίσης ζητά άμεση συνάντησή του με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να ενημερωθεί για το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού ζητήματος.
Στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος ενημέρωσαν το σώμα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των διαρκώς αυξανόμενων ροών προσφύγων και μεταναστών.
Ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης χαρακτήρισε την κατάσταση «εκτός ελέγχου» επισημαίνοντας ότι στο δήμο Μυτιλήνης, αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται 22.000 πρόσφυγες και μετανάστες, που αποτελούν το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών της Λέσβου, ενώ πάνω από 40.000 έχουν εγκλωβιστεί στα νησιά.
Ο κ. Κύτελης σημείωσε ότι το νοσοκομείο του νησιού αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του καθώς και ότι από τις αρχές του χρόνου από τις δέκα γεννήσεις, οι οχτώ ήταν από μετανάστριες.
Υπογράμμισε ακόμη ότι ο δήμος έχει στη διάθεσή του ελάχιστα οχήματα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, σημειώνοντας ότι η αποκομιδή από το ΚΥΤ της Μόριας γίνεται με ίδια έξοδα του δήμου, ο οποίος έχει ξεπεράσει οικονομικά τα όριά του.
«Λυπούμαστε που το λέμε, αλλά η φωνή μας δε φτάνει στην κεντρική εξουσία. Άλλα υποσχέθηκαν και άλλα αντιμετωπίζουμε. Τα νησιά μας κατάντησαν αποθήκες ψυχών. Ζητάμε άμεσα την αποσυμφόρηση των νησιών μας, τη φύλαξη των συνόρων, τον έλεγχο των ΜΚΟ, που είναι πάνω από 150 στο νησί και είναι άγνωστο τι επιτελεί η κάθε μία εξ αυτών. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε φωνές και δυνάμεις και να διεκδικήσουμε την ενίσχυση των νησιών» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος ανέφερε ότι στο ΚΥΤ της Σάμου, χωρητικότητας 680 ατόμων, βρίσκονται 9.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ οι κάτοικοι είναι 8.000.
Υπογράμμισε ακόμη ότι «έχουν αποδομηθεί τα πάντα».
«Έχουμε ενάμιση απορριμματοφόρο και σε λίγο δεν θα μπορούμε να βάλουμε καύσιμα. Έχουμε μια ακήρυχτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ζητάμε τα αυτονόητα: έκτακτες ενέργειες ενίσχυσης των κρατικών δομών «αύριο» στα νοσοκομεία μας, ενίσχυση με μηχανήματα, ενίσχυση αστυνομίας, πυροσβεστικού, λιμενικού. Και έκτακτη ενίσχυση για να γυρίσει «αύριο» το κλειδί του απορριμματοφόρου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στάντζος.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου εξέφρασε την κατανόησή του για την αγωνία και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού. Ωστόσο, συμπλήρωσε πως δεν μπορώ να κατανοήσω τις αντιρρήσεις ορισμένων συναδέλφων δημάρχων που δεν φιλοξενούν κανένα πρόσφυγα.
Ο κ. Παπαστεργίου σημείωσε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται αύριο το πρωί, επιδέχεται πολλές λύσεις, αλλά μέχρι να λυθεί να βοηθήσουμε την κατάσταση σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.
Επίσης ο α ́ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση δήμων με προσφυγικές ροές ώστε να καλύψουν επείγουσες ανάγκες, οι ηπειρωτικοί δήμοι να μοιραστούν το βάρος, να υπάρξει άμεση ενημέρωση της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση για το ρόλο που διαδραματίζουν οι δήμοι σε αυτήν τη διαδικασία.

Ανώνυμος είπε...

Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών (2019) τις καθόρισαν οι πέργκολες της παραλίας.
Το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών (2023) θα το καθορίσουν οι πέργκολες της Πέρδικας.

Ανώνυμος είπε...

Με το Νοα τι γίνεται; Εκεί είναι όλα νόμιμα;

Ανώνυμος είπε...

18 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8.51 σας γράφω σε αυτό το μπλογκ πως όλα γίνονται με απευθείας ανάθεση και πώς θα δείτε και άλλες χάρισμα??? Νιάου νιάου νιάου!

Ανώνυμος είπε...

νοα ερε πλακες..

Ανώνυμος είπε...

Αναζητείται βυτίο εκκενώσεως βόθρων ειδικό για κτήρια που έχουν δυσκολία πρόσβασης από δρόμο.