Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020

Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ

"Σκέψου πόσο ηλίθιος είναι ο μέσος άνθρωπος και κατάλαβε ότι οι μισοί είναι πιο ηλίθιοι από αυτόν". Τάδε έφη ο Αμερικανός κωμικός  George Carlin .
Είναι γεγονός ότι οι ηλίθιοι πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορείς να έχεις μια λογική αντιπαράθεση με έναν ηλίθιο. Αρνούνται να δεχτούν επιστημονικά δεδομένα αλλά είναι πρόθυμοι να δεχθούν ως σωστό κάτι που τους είπε ένας μεθύστακας όταν τα πίνανε στο μπαρ.
Πιστεύοντας τις εξυπνάδες κάποιου εξυπνάκια ηλίθιου, ο McArthur Wheeler  λήστεψε μια τράπεζα μέρα μεσημέρι χωρίς να φοράει μάσκα για να κρύψει το πρόσωπό του. Λίγο αργότερα τον συνέλαβαν στο σπίτι του. Η εξήγηση που έδωσε ήταν ότι όταν γράφουμε με χυμό λεμονιού, η γραφή είναι αόρατη. Κάλυψε λοιπόν το πρόσωπό του με χυμό λεμονιού, "έγινε αόρατος" και λήστεψε την τράπεζα. Οι κάμερες τον κατέγραψαν και εντός ωρών η καριέρα του ως αόρατου ληστή είχε τελειώσει.
Εξ αφορμής αυτού του περιστατικού, δύο ψυχολόγοι  ο David Dunning & Justin Kruger αποφάσισαν να ερευνήσουν την ανθρώπινη βλακεία.  Διεξήγαγαν μια σειρά από πειράματα όπου εξέτασαν το δείγμα τους στην γραμματική, την λογική σκέψη και την αίσθηση του χιούμορ. Οι συμμετέχοντες βαθμολογούσαν τον εαυτό τους και συμμετείχαν και σε μια σειρά από τεστ. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι πολύ πιο ικανοί από ότι είναι πραγματικά.
Όσο λιγότερο ταλέντο ή εξυπνάδα διαθέτει ένα άτομο τόσο περισσότερο υπερεκτιμάει τις δυνατότητές του.
Σύμφωνα με μελέτη του 1999 το ανθρώπινο μυαλό αγαπάει τον εαυτό του και κάνει τα πάντα για να παρουσιάζεται όσο καλύτερο γίνεται. Για παράδειγμα, ταυτιζόμαστε με τα θετικά και απομακρύνουμε τον εαυτό μας από τα δυσάρεστα. 
Για παράδειγμα, όταν κερδίζει η ομάδα μας λέμε "κερδίσαμε" και ταυτιζόμαστε μαζί της. Όταν χάνει λέμε "παίξανε χάλια" και κρατάμε απόσταση από τους χαμένους.
Το μυαλό θα κάνει τα πάντα για να μην βρεθεί σε δύσκολη θέση.
Ο Dale Carnegie "How to win friends & infuence people" έγραψε ότι δεν μπορείς να κερδίσεις σε μία διαφωνία.Στις εννέα από τις δέκα φορές και οι δύο πλευρές θα είναι απόλυτα πεπεισμένες ότι είχαν το δίκιο με το μέρος τους.
Υπάρχει ένας γενικότερος φόβος των ανθρώπων απέναντι στην νοημοσύνη ακόμα και μεταξύ των διανοούμενων. Πολλοί επιστήμονες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι θαυμάζουμε αυτούς που διαθέτουν νοημοσύνη  αλλά ταυτόχρονα τους φοβόμαστε. Στην εποχή μας εύκολα αντιμετωπίζεις ένας μεγαλόσωμο γυμνασμένο τύπο γιατί είναι προβλέψιμος και ξέρεις πως να προστατευτείς από αυτόν, αλλά αισθάνεσαι φόβο απέναντι σε κάποιον νοήμονα  καθώς δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα πει ή τι θα κάνει. Άλλο να αντιμετωπίζεις έναν εξυπνάκια ηλίθιο και άλλο έναν νοήμονα.
Εν κατακλείδι.
 Η νοημοσύνη τρομάζει τους ηλίθιους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε τέτοια ανάρτηση πού να τολμήσουν να γράψουμε σχόλια διάβαζαν το κείμενο και βλέπανε τον εαυτό τους Οι λίγο πιο έξυπνοι κατάλαβαν τι ψήφισαν και ποιος διοικεί

Ανώνυμος είπε...

Τη να κάνουμε οι έξυπνοι φύγανε από την Αίγινα και όσοι έξυπνοι έμειναν
αδικήθηκαν και δεν ψηφίστηκαν ραντεβού το 23 !!!!!!