Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2020

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ATHENS VOICE


Την σημασία του ραδιοφώνου σήμερα αναλύει με τον δικό του τρόπο στην Athens voice ο δικός μας Μιχάλης Δρακάκης. Σε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο αποκρυπτωγραφείται το ραδιόφωνο και η σημασία του στην Αθήνα και στην Ελλάδα του σήμερα.  
    
  Το ραδιόφωνο ως επικοινωνιακό φαινόμενο: Οι εκπομπές λόγου κι επικοινωνίας με συμμετοχή ακροατών αποκτούν ολοένα αυξανόμενο μερίδιο στις ραδιοσυχνότητες
 

Με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, την κυρία Άννα από το Παγκράτι, τον κύριο Κώστα από τα Σπάτα κι όλους όσους καλούν για να ακουστούν στον αέρα, στήνονται αυτοσχέδια οι εκπομπές επικοινωνίας και λόγου στο mainstream ραδιόφωνο σήμερα. Μια μιντιακή συνταγή του καιρού μας με δωρεάν πρώτη ύλη τις φωνές των ακροατών στα μικρόφωνα. Κάτι σαν παιδική χαρά των μοναχικών και των ξενύχτηδων. Ή μήπως απλά ένα ακόμη προϊόν ευρείας κατανάλωσης που μπαλώνει τα κενά του ραδιοχρόνου τα βράδια με ζωντανό πρόγραμμα; Ψάχνοντας τις απαντήσεις που εξηγούν αυτό το επικοινωνιακό φαινόμενο, διαπιστώνουμε ότι λαϊκότητα κι εμπορικότητα συνθέτουν ένα καθ' όλα αναγνωρίσιμο μείγμα.

Οι συνθήκες έκτακτης κατάστασης που δημιουργήθηκαν στον τομέα της ενημέρωσης εξαιτίας της πανδημίας δεν βρήκαν, πάντως, το ραδιόφωνο απροετοίμαστο.

Συγκριτικά με τα υπόλοιπα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το ραδιόφωνο έχει στη φαρέτρα του ένα επιπλέον παιχνίδι πάνω στο τραπέζι με το μενού για τις μεγάλες αστικές κι επαρχιακές μάζες. Εκτός από τη διαρκή ροή προγράμματος ενημέρωσης, προσφέρει μια επιπλέον ζώνη διάδρασης για ένα κάπως ιδιαίτερο και σχετικά τακτικό κοινό: τις εκπομπές λόγου κι επικοινωνίας με συμμετοχή ακροατών σερί που τα τελευταία χρόνια αποκτούν ολοένα αυξανόμενο μερίδιο στις ραδιοσυχνότητες τις νύχτες – πλην Σαββατοκύριακου.

Η συνέχεια εδώ «Πηγή: https://www.athensvoice.gr/media/661402_vradino-pliroma-sta-fm?fbclid=IwAR0YceNmS5ryYwbBWQCYIy3BhqLvupkQ9NYv6MQlB2znOx4coE-UNFCC3yw»                                                                                  

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιωργο έχω παρατηρήσει κάτι ότι όταν ανεβάζετε σοβαρές αναρτήσεις πέφτουν τα σχόλια
Σας δίνω συγχαρητήρια για την ανάρτηση σας με τον κύριο Δρακάκη δείχνετε ότι δεν ξεχνάτε αυτούς που σας έδωσαν βήμα για να ξεδιπλώσετε το δημοσιογραφικό σας ταλέντο και αυτό σας τιμά.