Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ

17 Ιουλίου 2020, στον  βετεράνο λοχαγό του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου Tom Moore απενεμήθηκε ο τίτλος του Sir σε μια τελετή στο κάστρο του Ουίνδσορ. Ο υπέργηρος λοχαγός πραγματοποίησε εκατό γύρους στον κήπο του με σκοπό να συγκεντρωθεί κεφάλαιο ύψους 1.000 λιρών από δωρεές για να χρηματοδοτηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το τελικό κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε ανήλθε σε 32 εκατομμύρια λίρες.
Αυτά συμβαίνουν στους τόπους όπου η προσπάθεια και η προσφορά αναγνωρίζονται. Η επιβραύεση έχει νόημα όταν σε συνοδεύει μέχρι το τέλος του βίου σου.
Στους τόπους που επικρατεί το ρουσφέτι και η κομματική τακτοποίηση. η όποια φιλανθρωπία χρησιμοποιείται ως μέσο προβολής και συγκάλυψης των πραγματικών σκοπών που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την διασπάθιση του δημόσιου πλούτου.
Το τραγικό είναι ότι σε κάθε περίπτωση η σιωπηλή πλειοψηφία γνωρίζει το ποιον του καθενός ακόμα και αν προς στιγμή δέχεται την κοροϊδία που της προβάλουν οι σφετεριστές του πλούτου της.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο σε ένα τόσο σύντομο άρθρο σας αλλά πολύ ουσιαστικό παρατηρώ ότι δεν υπάρχουν σχόλια είτε γιατί οι αναγνώστες σας δεν έχουν καταλάβει το κείμενο της ανάρτησης που έχετε κάνει είτε γιατί έχουν καταλάβει και δεν μιλούν .
Δεν τους συμφέρει να μιλήσουν ενώ γνωρίζουν ούτε τα εικοσάρικα και τα πενηντάρικα και η εξαγορά συνειδήσεων δίνουν και παίρνουν στην Αίγινα αποτέλεσμα αυτού είναι να μας κυβερνάνε άνθρωποι κατώτεροι των περιστάσεων άνθρωποι αγράμματοι αμόρφωτοι και αστοιχείωτοι δυστυχώς σε αυτούς που μας διοικούν το μέτρημα των αξιών ανθρώπων σταματάει στο 2 από κει και πέρα στο χάος διότι τα τελευταία 40 χρόνια μάθαμε να μη μετράμε τις αξίες τις ανθρώπινες αξίες να μην υπάρχει ήθος να μην υπάρχει θήκη και να μετριούνται πλέον με το χρήμα και της εξαγοράς συνειδήσεων αντιθέτως στη φωτογραφία πάνω Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμα τον υπέργηρο λοχαγό δίνοντας ένα άλλο στίγμα και μία άλλη ώθηση στη δική της κοινωνία έτσι χτίζονται οι αυτοκρατορίες

Ανώνυμος είπε...

Ελλαδα χώρα του φωτός.. Μονο που για να γίνει το αυτονόητο οπως συνέβη με το Βρετανό λοχαγός θα πρέπει να ερθουν τα πάνω κάτω. Στην χώρα μας θάβουμε τέτοιες ενεργειες και βγάζουμε στο φως αλλά.. Μην πάτε μακρυά στο νησί μας κάποιος υπέφερε για χρόνια θαμμένος ζωντανός νεκρός σε ένα σπίτι που ήθελε φροντίδα, ο ίδιος σε κακό χάλι.. Έπρεπε να βγει στο φως από κάποια κοπελιά στο φεισμπουκ για να ενδιαφερθούν.. Που είναι οι αξίες μας;Που είναι οι βοήθεια στον συνάνθρωπο από τον Δήμο έως και την εκκλησία μας γιατί τώρα έτρεξαν να βοηθήσουν και να ανεβάσουν το ευχαριστώ στις υπηρεσίες για το αυτονόητο;; Γιατίιιι;