Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020

"ΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ" ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ


Ο πίνακας απεικονίζει το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας τον δωδέκατο αιώνα επί αυτοκράτορος Κομνηνού Α. "Σκέπτομαι την Αγία Σοφία και είμαι πολύ λυπημένος" είπε ο πάπας Φραγκίσκος αναφερόμενος στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. (εδώ)            
Η καθυστερημένη  δήλωση του πάπα  δείχνει μια μελετημένη ασάφεια. Τι ακριβώς είναι αυτό που τον λυπεί. Δεν μας το λέει.Μήπως τον λυπεί το γεγονός ότι η μητρόπολη του χριστιανικού κόσμου και το κέντρο της ανατολικής εκκλησίας  για περισσότερα από χίλια χρόνια μετατρέπεται σε τζαμί ή μήπως τον λυπεί το ότι  η νέα πραγματικότητα  θα κάνει ζημιά στον διάλογο που με τόσο ζήλο κάνει με τον ισλαμικό κόσμο ως εκπρόσωπος και εντολοδόχος της μαρξιστικής αριστεράς και στον βωμό του οποίου σιωπά για τους ανά τον κόσμο διωγμούς των χριστιανών από τους μουσουλμάνους. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έδειξε σε όλο τον πολιτισμένο και μη κόσμο  ότι οι συμμετέχοντες μουσουλμάνοι στον διάλογο με τον πάπα δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον για θρησκευτική ανοχή, κανένα ενδιαφέρον για αμοιβαίο σεβασμό, κανένα ενδιαφέρον για ειρηνική συμβίωση όπως μέχρι τώρα ο πάπας διαλαλούσε για να πείσει άπαντες για το εγχείρημά του. Μπορεί ακόμα ο πάπας με αυτή την χλιαρή δήλωση να μην θέλει να έρθει σε σύγκρουση με τους μουσουλμάνους φίλους του. Σε κάθε περίπτωση, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, άφησε έκθετο τον πάπα και τους μαρξιστές συμοδηπόρους του, τορπίλισε τον χριστιανο μουσουλμανικό διάλογο και αφύπνισε τους απανταχού χριστιανούς,     Περισσότερα εδώ                           

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AΓΙΑ ΣΟΦΙΑ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Ανώνυμος είπε...

'Ωστε κουμούνι ο Πάπας, έ; Ευτυχώς κάποιοι μας μαθαίνουν πράγματα που δε θα μαθαίναμε ποτέ...

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάνε σοβαροί άνθρωποι, κάθεσαι και τους ακούς με προσοχή.
Εάν παρατηρήσατε και παρότι υπήρξαν εκατέρωθεν διακοπές στις ομιλίες τους, κανείς τους δεν είπε ότι "εγώ δεν διέκοψα κανέναν".
ΜΕ λίγα λόγια, η Αίγινα βρήκε τον επόμενο Δήμαρχο της.
Αρκεί βέβαια να το θέλει και ο ίδιος.