Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Την ενέργειά του για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έσπευσε να κοινοποιήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός. Παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, ο Erdogan προχώρησε το σχέδιό του που δεν είναι τίποτα λιγότερο από την αναβίωση του ισλαμικού  χαλιφάτου που κατάργησαν οι νεότουρκοι για να μπορέσουν οι τότε μεγάλες δυνάμεις που τους καθοδηγούσαν να διαλύσουν την Οθωμανική αυτοκρατορία , να μοιράσουν τα εδάφη της, και να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό τους πλούτο
 Οι επεκτατικές διεκδικήσεις του Erdogan  στην Λιβύη δείχνουν αυτό που θα ακολουθήσει αν δεν τον σταματήσουν. Η διαπραγμάτευση και ο διάλογος δεν αποτελούν λύση. Συμβάλουν μόνο στο να κερδίσει χρόνο για να ολοκληρώσει τα επεκτατικά σχέδιά του. Μοναδική λύση είναι το αυτονόητο.
Πίσω από τον συμβολισμό της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κρύβεται η πρόθεση του για την άσκηση θρησκευτικής επιρροής επί των απανταχού μουσουλμάνων ιδιαίτερα μετά την στρατιωτική και πολιτική ήττα της ISIS της οποίας ήταν αρωγός και ενδιάμεσος χρηματοδότης.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραβλέπουμε την "συμμαχία" μεταξύ του φανατικού ισλάμ και της αριστεράς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ .
Αντίπαλός τους είναι ο δυτικός πολιτισμός βάση του οποίου είναι ο χριστιανισμός.
 Δεν είναι τυχαίες η διώξεις των χριστιανών από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ούτε ο ανταρτοπόλεμος των δυνάμεων της ISIS κατά των χριστιανών στην Αφρικανική ήπειρο.
 Καθόλου τυχαία και η μη κάλυψη των γεγονότων από τα διεθνή ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Ο Erdogran εκμεταλλεύεται  την υπάρχουσα συγκυρία είτε προς ίδιον όφελος είτε ως ακόμα ένας χρήσιμος ηλίθιος της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είμαι βαθύτατα εκνευρισμένος και στενοχωρημένος. Τελεολογικά η Αγιά Σοφιά κάποτε θα γινόταν τζαμί. Γιατί αυτό είναι ο ισλαμισμός. Ένας επεκτατικός ολοκληρωτικός σκοταδισμός που στο διάβα του κλέβει τις δημιουργίες των άλλων πολιτισμών. Είμαι όμως εκνευρισμένος πρώτα από όλα με όλους εκείνους που τόσα χρόνια υμνούσαν την "ελληνοτουρκική φιλία" την ίδια ώρα που ο "εκσυγχρονισμός" τον οποίο πρέσβευαν ήταν του χρηματιστηρίου, της αποβιομηχανοποίησης, του ογκώδους κρατικισμού, της φαυλοκρατίας. Αυτοί από τα κότερά τους με τους παγκοσμιοποιητές φίλους τους αλληλογλείφονται πίνοντας cosmopolitan σε κανένα νησάκι αμπελοφιλοσοφώντας και χρηματοδοτώντας κανένα βιβλιαράκι για τον φιλελεύθερο χαρακτήρα του Ισλάμ. Αυτοί δαγκώνονται και αγανακτούν για τον ρατσισμό των Ελλήνων όταν στην πλατεία Βικτωριας δεν ακούς Ελληνικά. Αυτοί χαμογελούν και κάνουν αστειάκια μεταξύ τους για το ότι οι Έλληνες πιστεύουν ακόμα σε "μύθους" όπως το Κρυφό Σχολείο όταν ανάθεμα κι αν έχουν ανοίξει μία ιστορική πρωτογενή πηγή. Αλλά και οι άλλοι. Οι παρατρεχάμενοί τους. Εκείνοι που για να ανέβουν φτύνουν την ιδεολογία τους για να βρίσκονται δίπλα στους αρμούς της εξουσίας μήπως φάνε κανένα ξεροκόμματο. Με αυτές τις "ελίτ" δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν διάλογο πάρα μόνον όταν έρθει η ώρα να τους στείλουμε στο δικαστήριο για να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους εις βάρος της χώρας και του πανάρχαιου πολιτισμού μας. Ο Ελληνισμός θα επιστρέψει διότι όλοι εμείς οι απλοί και κανονικοί άνθρωποι μεγαλώσαμε με αξίες που εκεινοι δεν μπορούν να διανοηθούν ότι είναι ενεργές. Η Ελλάδα δεν έχει ακόμα πολλά περιθώρια. Όταν έρθει η ώρα μας όμως τα περιθώρια για όλους αυτούς θα στενέψουν. Είμαστε η σιωπηλή πλειοψηφία.

Ανώνυμος είπε...

Ρε μην ανησυχείτε η Αγια Σοφία δεν πρόκειται να γίνει τζαμί θα το αναλάβει ο Γιάννης μας Θα δηλώσει σε πρωιναδικη εκπομπή ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας είμαι σίγουρος πως δεν είναι Τζαμί

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, αληθεύει ότι ο κ. Σκαλτσιώτης ο φαρμακοποιός διαχώρισε τη θέση του από τον Δήμαρχο τον κ. Ζορμπά; Εάν ναι, μήπως ξέρετε τους λόγους

Ανώνυμος είπε...

12,34 Σε ποιες ώρες της ημέρας αναφέρεσαι

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως ειμαι ευτυχής που σ´ αυτές τις κρίσιμες ώρες βρίσκεται στο τιμόνι της χώρας ένας Μητσοτάκης. Είδατε τα αντανακλαστικά του άνδρα μόλις πληροφορήθηκε πως ο Ούννος παει να μετατρέψει την Αγ Σοφία σε τζαμί? Αμέσως καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την απόφαση της Τουρκίας απο τα Ζαγοροχώρια που βρίσκεται. Εύγε πρωθυπουργέ.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κ. Γιώργο πρέπει να δώσετε όσο χώρο θέλει ο κ. 11.49 για να μας πει τις ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΙΣ πηγές για το "κρυφό σχολειό".

Ανώνυμος είπε...

Και αφού το καταδίκασε ο Μητσοτάκης δε θα γινη . Εύγε Κούλη