Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ

 Διαβάσαμε ότι "Από την 1η Αυγούστου έχουν γίνει 121 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και έχουν βεβαιωθεί 25 παραβάσεις. Η συμμόρφωση είναι μεγαλύτερη στα super market, φούρνους και άλλα καταστήματα τροφίμων το τελευταίο διάστημα και φτάνει σε ποσοστό περίπου το 90%".

Διαβάσαμε επίσης ότι "Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία της Αίγινας και στη οδό Π. Ηρειώτη. Στον έλεγχο συμμετείχαν η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας κ. Σοφία Χατζίνα και όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν αυστηρές συστάσεις στους επαγγελματίες, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ακολουθήσουν πρόστιμα και σφράγιση καταστημάτων".

Μάθαμε (εδώ) ότι από την αστυνομία έγιναν έλεγχοι για μάσκες και για άδειες πεζοδρομίου. Μάθαμε επίσης ότι οι καταστηματάρχες για το 2020 είχαν μόνο απόδειξη πληρωμής και όχι άδεια κατάληψης πεζοδρομίου. Κάποιοι δε έθεσαν το ερώτημα αν κάποιος έχει πάρει άδεια κατάληψης πεζοδρομίου από τον δήμο.

Παρατηρήσεις.

Για να χορηγηθεί από τον δήμο άδεια κατάληψης πεζοδρομίου θα πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Η απόδειξη πληρωμής από μόνη της δεν είναι άδεια.

Ρωτάμε.

Πόσες παραβάσεις για μη ύπαρξης άδειας πεζοδρομίου βεβαίωσε το ΑΤ Αίγινας.
Πόσοι από αυτούς που έχουν απόδειξη πληρωμής πληρούν τις προϋποθέσεις για να λάβουν άδεια πεζοδρομίου.
Η "μη συμμόρφωση (στις αυστηρές συστάσεις που έγιναν στους επαγγελματίες) θα ακολουθήσει πρόστιμα και σφράγιση καταστημάτων" αφορά και την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ή σε αυτό το θέμα η δημοτική αρχή κάνει τα στραβά μάτια......

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΙΠΠΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΟ ΤΑΜ ΤΑΜ ΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΕΙΣΑΙ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΤΑΣ ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΣ
Η ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ Η ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ Ο ΚΥΡ ΝΙΚΟΣ ΑΛΛΟ ΕΚΑΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΣΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ;

Ανώνυμος είπε...

7,53 Ο Φίλιππας και το ΤΑΜ ΤΑΜ στην ίδια βάρκα είναι. Θυμήσου τρελάδικο 2003. Μαζί ήτανε. Λες να άλλαξε κάτι σήμερα που δεν το ξέρουμε...

Ανώνυμος είπε...

Τι γύρευε ο γάτος με τη γάτα στο καφενεδάκι της αγοράς; τι να συζητάγαμε άραγε με το φάρμακο τρίφτη και τον παλαμίδα καντινιέρο περιμένανε κανένα εργάκι για να ρίξουν τα μπετά;

Ανώνυμος είπε...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου11/08/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλευρό των Δήμων Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων η Περιφέρεια Αττικής για την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας και την αποτελεσματικότερη προστασία των πολιτών
Γ. Πατούλης: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας και την ανακούφιση φορέων και πολιτών που πλήττονται»
Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, συνεχίζονται οι δράσεις της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων και αρμόδιους φορείς προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση που εκδηλώθηκε στο νησί του Πόρου, μετά την εμφάνιση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων COVID – 19.
Μετά τη διανομή υγειονομικού υλικού στους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας-Μεθάνων πριν από λίγες μέρες, την περασμένη Κυριακή συνεργεία της Περιφέρειας, προχώρησαν σε απολυμάνσεις δημοσίων κτιρίων στους δύο Δήμους.
Παράλληλα συνεχίζονται καθημερινά και με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι διατήρησης των μέτρων προφύλαξης από τον COVID – 19, από τα στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Ο κ. Πατούλης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας, που από την πρώτη στιγμή, όπως επισήμανε, με υψηλό αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συνέδραμαν με ζήλο στην αντιμετώπιση της κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Υγειονομικών Ελέγχων των ΠΕ Πειραιώς και Νήσων, καθώς και τους υπαλλήλους του Απολυμαντηρίου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την πολύτιμη βοήθειά τους.
Σε δηλώσεις του επισήμανε: «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία λόγω της υγειονομικής κρίσης, συμβάλλουμε με όσα μέσα διαθέτουμε, ώστε να μην νιώθει κανένας πολίτης απροστάτευτος. Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη για την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας και την ανακούφιση φορέων και πολιτών που πλήττονται. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους έμπρακτα. Για εμάς η διασφάλιση της προάσπισης της υγείας των πολιτών, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα».

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζω τα σχόλια και έχω μπερδευτεί.
Τελικά η ΝΔ ποιον υποστηρίζει στην Αίγινα;

Ανώνυμος είπε...

“Τα άπλυτα του Δημάρχου Πόρου, ο κορωνοιός και η εκδίωξη του Αστυνομικού Διοικητή” – Γράφει ο Νίκος Αντωνιάδης, ποινικολόγος
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανώνυμος είπε...

12 59 καλό θα ήταν ο λαλιστατος κ. Δήμαρχος Πόρου να μας δείξει όλα τα έγγραφα που είχε κάνει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες όπου έλεγε για τον ανεπαρκή διοικητή πριν την έκρηξη της διασποράς του ιού στο νησί.
Μετά Χριστόν προφήτης, προσωπικά δεν το δέχομαι.

Ανώνυμος είπε...

Μετά την αστυνόμευση των μαγαζιών για μάσκες σειρά έχουν οι εκκλησίες
Ο κάθε παππας ερμηνεύει το νόμο όπως νομίζει...
Εχθές σε μυστήριο κηδείας στην πολη της Αίγινας πολυς ο κόσμος και χωρίς μέτρα προστασίας...
Κλείστε και τις εκκλησίες να τελειώνουμε... ο Θεός είναι παντού...παντού μπορείς να προσευχηθείς αφού δεν καταλαβαίνουν!!!!
Ο Χριστός την διδασκαλία του την έκανε στα χωράφια στην ύπαιθρο !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απόρρητο logoΑπόρρητο
Μετάβαση σε περιεχόμενο
NewsIT
MENU
11.08.2020 | 18:24
Κλιμάκιο στην Αίγινα για να γίνουν τεστ κορονοϊού
Αίγινα
Τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ για τον COVID-19, σε δομές της Αίγινας, θα πραγματοποιήσει κλιμάκιο γιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, που μεταβαίνει αύριο στο νησί.Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, θα προβούν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ειδικότερα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό, καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «’Αγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.

Click4more: Συναγερμός μετά από κρούσμα κορονοϊού σε ξενοδοχείο της Αίγινας

«Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί, αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.


«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς» τονίζει σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. «Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών, αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος» προσθέτει και διαβεβαιώνει:

«Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.


ΑΙΓΙΝΑΚΟΡΟΝΟΪΟΣ© 2020 newsit.gr.

Ανώνυμος είπε...

5 12 υψηλή η τουριστική κίνηση στην Αίγινα, σύμφωνα με το Newsit, αλλά εξαιρεθηκε από μέτρα που πήρε χθες η κυβέρνηση.
Ας ευχηθούμε να μην έχουμε άλλα κρούσματα στο νησί. Στην αντίθετη περίπτωση θα είναι όλοι τους ηθικά υπεύθυνοι.

Ανώνυμος είπε...

Η εκτελεστική επιτροπή του δήμου που αποτελείται από ταβερνιάρη και ψαρά ενέκρινε τα μέτρα που είχε ανακοινώσει ο δήμαρχος την Παρασκευή Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του ήταν ο κύριος Σκαλτσίωτης ο όποιος ψήφισε παρών διότι δεν έλαβε η εκτελεστική επιτροπή δεν έλαβε υπόψη της τις προτάσεις και τις θέσης της επιτροπής υγείας η οποία επιτροπή υγείας αποτελείται από γιατρούς και επιστήμονες φαίνεται πως στην Αίγινα οι ταβερνιάρηδες και οι ψαράδες έχουν καλύτερη άποψη και γνώμη σε θέματα υγείας από τους γιατρούς
κύριε Σκαλτσιωτη μπράβο για τη θέση σας την οποία κρατήσατε είσαστε αυτόφωτος και όχι ετερόφωτος

Ανώνυμος είπε...

Αύριο που θα ερθει κλιμάκιο της περιφέρειας για τεστ. Θα παρει δείγματα από το προσωπικο και άρρωστους του νοσοκομείου προσωπικο της αστυνομίας αστυνομία και του λιμενικου .
Μια ερώτηση στο κέντρο υγείας κοιμούνται όρθιοι????
Δεν έχει ανάγκη το προσωπικο από τεστ????
Εμείς σαν πολίτες εκεί πηγαινουμε αν νόσει κάποιος από το κέντρο θα κολλήσουμε όλοι???
Ξυπνάτε επιτέλους εκεί μέσα !!!!
Το τραγελαφικο είναι ότι πρόεδρος στο νοσοκομείο είναι ιερωμένος και φυσικά συναινει για τεστ μηπως το ζήτησε κιόλας.
Στην εκκλησία του όμως το εκκλησίασμα του κυκλοφορεί χωρίς μάσκες???????

Ανώνυμος είπε...

Η εκτελεστική επιτροπή που αποτελείται από ψαρά και ταβερνιάρη. ντροπή σου
Ο ταβερνιάρης και ο ψαράς είναι εκλεγμένοι από τους πολίτες της Αίγινας και πρέπει να έχουν τον απαιτούμενο σεβασμό
Χωριά ότι στις εκλογές τους παρακαλάτε να είναι στο συνδιασμό σας για να εκλεγειται

Ανώνυμος είπε...

Από ποτε τα 20ευρα και τα 59ευρα απαιτούν σεβασμό;

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου κύριε του προπροηγουμενου σχολίου δεν ήμουν ποτέ σε κάποιο συνδυασμό και δεν παρακάλεσα κανένα ψαρά η ταβερνιάρη αντιθέτως αυτοί παρακαλαγαν εμένα να τους ψηφίσω . Δυστυχώς στην Αίγινα για άλλη μία φορά εκλέχτηκαν άτομα κατώτερα των περιστάσεων για άλλη μία φορά η Αίγινα αδίκησε τον Παναγιώτη Κουκούλη τον καλύτερο δήμαρχο που πέρασε από την Αίγινα . Ο κάθε τόπος έχει τους άρχοντες που του αξίζουν. Αν εσένα σε ικανοποιεί ο ψαράς και ο ταβερνιάρης που βάζουν υπογραφή με σταυρό και δεν μπορούν να διαβάσουν μια πρόταση καιτκαι δενλδεν σε ικανοποιούν οι γιατροί που γνωρίζουν το αντικείμενο τότε τα λόγια είναι περιττά.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελες να είχες και εσύ έναν που μοιραζει πενηνταρικα κατά τα λεγόμενά σου να σε βγάλη δήμαρχο από πού !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 7 49.Ολοι οι πολιτικοί άνδρες κρίνονται κυρίως από τα έργα που έγιναν στην θητεία τους. Επί θητείας του κ. Κουκούλη έγιναν και τα παράνομα στεγαστρα στην παραλία.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ μου κύριε 7:49
Γέμισε η Αίγινα από γιατρούς και αυτό δεν λέει τίποτα
Υπάρχουν γιατροί και γιατροι!!!!!!!
Ο κουκούλης δεν ήταν ικανός να πεταξη τα βαρίδια και τους φέλλους από το συνδιασμό του και το πλήρωσε κατά τα άλλα ναι ήταν και είναι ικανός αλλά πρέπει να έχεις και συνεργάτες δεν μπορείς μόνος κλεισμένος σε ένα γραφείο πρέπει να έχει όλο το πακέτο ένας καλός δήμαρχος
Ξεχάσατε το μπάζωμα στο φάρο ΤΟ ΕΡΓΟ

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί δε που μπαζωσαν το φάρο δεν τιμωρήθηκαν ποτέ με την ανοχή του Κουκούλη αλωνιζουν ακόμα και σήμερα νομιζωντας ότι κάτι είναι
Τέλος σε όποιον αρέσει η Αίγινα κάθεται σε όποιον δεν αρέσει στην ευχή της Παναγίας !

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που θα μπουν όλοι αυτοί οι γιατροί που είναι στην Αίγινα στο δημόσιο τώρα να δης γλέντια θα γίνουν ένα με τους γιατρούς του ΚΥ !!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ήθελαν σεβασμό θα έπρεπε να σέβονται πρωτίστως τον συνάνθρωπο, αλλά όταν μοιράζεις 50 για να μπεις εσύ και ο γιος σου στα πολιτικά πράγματα τότε είστε ανάξιοι σεβασμού τον σεβασμό τον κερδίζεις όχι με 50 και χειροδικιες θυμήσου περδικα εκλογές μα με ήθος..

Ανώνυμος είπε...

8:01 δεν ήθελα και δεν θέλω πότε να γίνω δήμαρχος τα πενηντάρικα και τα εικοσάρικα που δίνουν κάποιοι για να εκλεγούν και να βγάλουν δήμαρχο έχουν και εξόφληση γραμματίων μετά ο δήμαρχος γίνεται μαριονέτα στα χέρια αυτών που στην αρχή μοιράζουν και μετά παίζουν τα σκοινιά της μαριονετας ανοαν εσένα σου αρέσει τέτοιος δήμαρχος να τον χαίρεσαι