Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2020

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΕΧΘΡΩΝ

 Φοβούμενος μεγάλη πτώση στην δημοτικότητά του εν όψη της επικείμενης οικονομικής κρίσης και την καταστροφικής πτώσης της τουρκικής λίρας, ο Ερντογάν αναζητά νέους πολέμους με πραγματικούς και υποθετικούς εχθρούς. Μια ματιά στα εκλογικά αποτελέσματα των τελευταίων χρόνων δείχνει ότι οι Τούρκοι συγκεντρώνονται πίσω από τον ηγέτη τους σε εποχή αντιπαραθέσεων με εξωτερικούς εχθρούς. Το 2013 φήμες ενός επικείμενου πραξικοπήματος εκτόξευσαν την δημοτικότητα του Ερντογάν στο 71,1%. Στις βουλευτικές εκλογές του 2015 η δύναμή του έπεσε στο 37,5% και έχασε την πλειοψηφία για πρώτη φορά από το 2002 όταν ήρθε στην εξουσία. Η δύναμή του ανέβηκε ξανά στο 67,5% τον Ιούλιο του 2016 μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Στην έξαρση του covid 19 η δημοτικότητά του βρέθηκε στο 55,6%. Σήμερα έχει πέσει στο 50,6% και γιαυτό χρειάζεται νέους εχθρούς για να κρατηθεί στην εξουσία.
Θεωρεί ότι η ιστορική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΕΑΕ) έγινε επειδή η Τουρκία υποστηρίζει την Παλαιστίνη και ως εκ τούτου σκέφτεται να αποσύρει τον πρέσβη της Τουρκίας από τα ΕΑΕ. Εάν προχωρήσει στην διακοπή των διπλωματικών σχέσεων η Τουρκία θ είναι η μοναδική χώρα στην περιοχή που δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με την Αρμενία και την Κύπρο και σε επίπεδο πρεσβευτών με την Συρία, Αίγυπτο, Ισραήλ και ΕΑΕ. Ακόμα και με τις χώρες που υπάρχουν διπλωματικές σχέσεις η κατάσταση δεν είναι καλή.
Εκφράζει μεγάλη οργή σε οποιαδήποτε συμφωνία γίνεται στην περιοχή. Στις 3 Αυγούστου 2020 ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε την συμφωνία εξόρυξης πετρελαίου μεταξύ Συρίας και Αμερικανικής εταιρείας.
Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι θα προβεί σε κυρώσεις κατά της Τουρκίας για παραβίαση των δικαιωμάτων της Κύπρου και της Ελλάδος. Διέταξε το ναυτικό του να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα και υπέγραψε σύμφωνο άμυνας με την Κύπρο το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από την
 1 Αυγούστου 2020. Το διετές σύμφωνο καλύπτει ενέργεια, διαχείριση κρίσεων, ναυτική ασφάλεια και αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας.
Στις 10 Αυγούστου 2020 ο τουρκικός στόλος ξεκίνησε έρευνες.
Όταν στις 14 Αυγούστου 2020 η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ εμβόλισε το KEMALREIS δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο ίδιο στρατόπεδο ήταν το ναυτικό της Κύπρου του Ισραήλ της Αιγύπτου και της Ελλάδος.
Εν κατακλείδι
Ο Ερντοράν στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, είναι ικανός να καταστρέψει όλη την περιοχή της ανατολικής μεσογείου. Μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης του είναι η δύναμη πυρρός που ήδη διαθέτουμε.  Ο Τραμπ το αποκάλεσε σπουδαίο σκακιστή που μπορεί να ερμηνευθεί ότι τον ξέρει καλά και "τον έχει ζυγίσει". Γνωρίζει τον ρόλο που έπαιξε επί Ομπάμα στην διοργάνωση, εξοπλισμό και υποστήριξη της ISIS. ;Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που απέσυρε τα αμερικανικά στρατεύματα και τον έφερε αντιμέτωπο με τις δυνάμεις των Κούρδων , της Συρίας και της συμμάχου της Ρωσίας. Η συμπαραγωγή των F35 (κάποια εξαρτήματα των οποίων παράγονται στην Τουρκία) και η ύπαρξη 50 πυρηνικών κεφαλών στην βάση του Ιντζιρλίκ, απαιτούν λεπτούς χειρισμούς από την πλευρά των ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, ένα γερό χτύπημα σε πιθανό θερμό επεισόδιο θα μπορούσε να ανατρέψει τον Ερντρογαν και το ισλαμικό καθεστώς που προωθεί.


7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ερντογάν και η Τουρκία κυριαρχεί αυτή την στιγμή, σε ολη την ευρύτερη περιοχή. (Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή κ σίγουρα έχει σχέδιο για Βόρεια Αφρική καθώς επίσης και προς τα Νότια της Ρωσίας). Είναι πολύ έξυπνος μα πάνω από όλα ηγέτης, αποφασιστικός και δυναμικος.Σε αντίθεση με τους Έλληνες που αποτελούνται από δημόσιους υπαλλήλους, με μια λέξη εχουν βολευτεί στο να κάθονται, έκτος βέβαια από μηδαμινές εξαιρέσεις. Εύχομαι επιτέλους η Τουρκία να ρίξει 2-3 αεροπλάνα για να δούμε την απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από τον έξυπνο σκακιστή Ερντογάν στην Αίγινα έχουμε ένα άριστο σκακιστή τον γνωστό ως Αφρικανό Αφού έφαγε τον Μουρτζη έχοντας στήσει καλά την σκακιέρα , φυσικά έπαιξαν καλά τον ρόλο τους και κάποιοι υπάλληλοι . Τωρα στήνει τον επόμενο δήμαρχο. Χαρακτηριστικό του είναι πως δεν πιάνεται φίλος όλοι για αυτόν είναι αναλώσιμοι.

Ανώνυμος είπε...

7 29 δηλαδή θα αποχωρήσει από τον υφιστάμενο συνδιασμο;

Ανώνυμος είπε...

7:29 μ.μ. Μάζεψε ξανά όλα τα ταλέντα της ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ στον δήμο ξαναστήνει το τραπέζι μαζεύει δίπλα του ξανά όλους τους δήθεν της Αίγινας που τον απλό κόσμο τον βλέπουν σαν πλέμπα. Ας τους χαιρόμαστε

Ανώνυμος είπε...

Το κόμμα του Βελόπουλου μπήκε στην βουλή ως Ελληνική λύση και μετά το σημερινό παρών στην βουλή για την συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου,θα μετονομαστεί σε Τουρκικη Λύση...
Εντός των τειχών υπάρχει δυστυχώς και η "τουρκιά εσωτερικού".
81 συριζαιοι δήλωσαν παρών στην ψηφοφορία για την συμφωνία ΑΟΖ με την Αίγυπτο!
ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ..

Ανώνυμος είπε...

Εάν ΗΠΑ-Γερμανία δεν θελήσουν να παίξουν τον ρόλο τους, τότε είναι βέβαιο ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως το εννοούν οι Κινέζοι ως κατάρα.

Θετική στάση για την Ελλάδα έχουν πάρει Γαλλία, Αυστρία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις.
Πρόκειται για επιθετικότητα της Τουρκίας και όχι προκλητικότητα.
Προοίμιο πολέμου οι τελευταίες δηλώσεις Ερντογάν, για να δείξει αποφασιστικότητα στην μεσολαβούσα Γερμανία.

Η Γερμανία παρά την προκλητικά θετική της στάση απέναντι στην Τουρκία, έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι κινδυνεύει να χρεωθεί την ανατίναξη της νότιας Ευρώπης και της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Μια συμβουλή της Γερμανίας, αν ήθελε να κάνει σοβαρή διαμεσολάβηση, προς της ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία θα ήταν ικανή να ανατρέψει μια οποιαδήποτε τουρκική κυβέρνηση.

Καλό θα είναι για τον κ. Ερντογάν να μην δοκιμάσει την ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων
Η συμπεριφορά Τράμπ είναι ανορθολογική και ωθεί τον Ερντογάν στου κακού τη στράτα, εις βάρος της ειρήνης της περιοχής.

Δεν θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα συζητήσει άλλο θέμα πέραν της οριοθετήσεως της υφαλοκρηπίδας και αν δεν τα βρούμε να παραπέμψουν την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, της 25-8-2020.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος ΕΥΧΕΤΑΙ (!!!) να ρίξει η Τουρκία 2-3 ελληνικά αεροπλάνα!!! Προφανώς για να αποκτήσει η ζωή του κάποιο ενδιαφέρον (να γίνει "τζερτζελές" δηλαδή...)