Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΥΠΟΠΤΟΥ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ COVID ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

 Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Με αφορμή ερωτήματα που δεχόμαστε από μέλη μας, σχετικά με την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί σε περίπτωση που κάποιος στην επιχείρηση παρουσιάσει συμπτώματα συμβατά με την λοίμωξη COVID-19, απευθυνθήκαμε στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, όπου μας ενημέρωσαν ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν τα εξής:
Το άτομο θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον γιατρό του, να υποβληθεί σε τεστ και εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να τηρήσει υποχρεωτικά 14 μέρες καραντίνα.
Επίσης, την ίδια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν τα άτομα της επιχείρησης που έχουν έλθει σε επαφή με το επιβεβαιωμένο κρούσμα.
Επιπλέον, ο καταστηματάρχης θα πρέπει να μεριμνήσει για την απολύμανση του καταστήματος απευθυνόμενος σε ειδικό συνεργείο καθαρισμού.
Με την ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους (εργαζόμενους και κοινό/πελάτες), όπως επίσης και τα λοιπά μέτρα υγειονομικής προφύλαξης (π.χ. τοποθέτηση αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων, αριθμός πελατών κ.λπ.) , σύμφωνα με προγενέστερες ενημερώσεις μας.
Δεδομένου, ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, παρακαλούμε πολύ για την πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΠΡΑΛΟΣ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ
Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και αφού αντάλλαξαν δελτία τύπου οι κύριοι Μούρτζης και Πτερουδης για τα σκουπίδια, νομίζω ότι είναι καιρός να μας ενημερώσετε για το τι γίνεται με τον αγωγό του νερού.
Θερμή παράκληση να μην κάνετε πολύ θόρυβο γιατί οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι μάλλον ενοχλούνται και δεν μπορούν να αποδώσουν στα υπόλοιπα ζητήματα που απασχολούν το νησί μας.

Ανώνυμος είπε...

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ·
Σταύρος Καφούνης προς Θεόδωρο Σκυλακάκη: Δυστυχώς οι συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα είναι κατά πολύ χειρότερες των προσδοκιών μας και πρέπει να λάβουμε το σωστό μείγμα μέτρων, που θα μας οδηγήσουν όλους, φυσικά και οικονομικά υγιείς, στην απέναντι όχθη του ποταμού που έχουμε να διασχίσουμε

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, εξαιτίας της κρισιμότητας της περιόδου που διανύουμε, ζήτησε σήμερα το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κύριο Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του.

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α περιέγραψε με λεπτομέρεια την πραγματική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σήμερα, ως απόρροια των μέτρων προστασίας από τον Covid-19. Έκανε απόλυτα σαφές ότι χωρίς άμεσες παρεμβάσεις, ένα μεγάλο μέρος καθόλα υγειών υπό φυσιολογικές συνθήκες επιχειρήσεων, θα βρεθεί άδικα να βάζει λουκέτο, δημιουργώντας δυσαναπλήρωτο κενό στον παραγωγικό ιστό της χώρας με χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας και απώλεια σημαντικού ποσοστού του ΑΕΠ.

Για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων που θα είναι συνδεδεμένα πλέον με την πτώση του τζίρου και όχι με τους ΚΑΔ, ώστε να ενισχύονται όλοι οι πραγματικά πληττόμενοι, όπως:

Ανώνυμος είπε...

α. την άμεση νομοθέτηση μιας νέας γενναίας ρύθμισης που να περιλαμβάνει όλα τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί κατά την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη μετάθεση αυτών των υποχρεώσεων σε διάστημα που θα έχει επανέλθει η κανονικότητα στην οικονομία. Σε άλλη περίπτωση οι ρυθμίσεις που χάθηκαν λόγω της κρίσης, σε συνδυασμό με τις τρέχουσες υποχρεώσεις , είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγήσουν πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμών και απώλεια κάθε μορφής ενημεροτήτων και οικονομικής φερεγγυότητας.

β. την νομοθέτηση της υποχρεωτικής μείωσης κατά 40% των ενοικίων έως τέλος του έτους για όσες επιχειρήσεις έχουν υποστεί αποδεδειγμένα μεγάλη πτώση τζίρου και επιπροσθέτως την παροχή κινήτρων προς τους ιδιοκτήτες, ώστε να προχωρήσουν άμεσα σε εθελοντικές μειώσεις των μισθωμάτων κατά τα πρότυπα της κοινής πρότασης Ε.Σ.Α & ΠΟΜΙΔΑ, η οποία κατατέθηκε στον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς. Το θέμα των μισθωμάτων αποτελεί κύριο πρόβλημα για την βιωσιμότητα εμπορικών καταστημάτων αλλά και επιχειρήσεων εστίασης, καθιστώντας την άμεση επίλυση του περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

γ. την ενίσχυση με περισσότερα κονδύλια της επιστρεπτέας προκαταβολής, ως το μόνο πραγματικό εργαλείο παροχής ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ζητώντας να πριμοδοτηθούν αυτές με την μεγαλύτερη πτώση τζίρου συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του Αυγούστου, αλλά και με παράλληλη πριμοδότηση όσων δεν έχουν πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα.

Ανώνυμος είπε...

Ο Υπουργός έδειξε ότι έχει απόλυτη γνώση της πραγματικής κατάστασης και ότι προτίθεται να εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, σημειώνοντας ότι ανταποκρίθηκε τόσο στο αίτημα του Ε.Σ.Α για την δραστική μείωση της προκαταβολής φόρου όσο και στην εξ αρχής δημιουργία του εργαλείου της επιστρεπτέας προκαταβολής. Ήταν απόλυτα καθησυχαστικός στο ότι δεν πρόκειται να γίνουν απαιτητές οι υποχρεώσεις που έχουν μεταφερθεί λόγω της κρίσης στο προσεχές διάστημα, ενώ διαβεβαίωσε τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ότι θα ανακοινωθούν άμεσα οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που του τέθηκαν.

Ο κ. Καφούνης αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την απόλυτα θετική του στάση και συνεργασία, σημείωσε την αναγκαιότητα της χωρίς καθυστέρηση ανακοίνωσης και λήψης των σχετικών μέτρων, ώστε να ενημερωθεί έγκαιρα η επιχειρηματική κοινότητα για τα μέτρα και να προγραμματίσει την μελλοντική λειτουργία των μονάδων της. Δήλωσε δε ότι δυστυχώς οι συνθήκες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε το προσεχές διάστημα, είναι κατά πολύ χειρότερες των προσδοκιών μας και πρέπει να λάβουμε το σωστό μείγμα μέτρων που θα μας οδηγήσουν όλους, φυσικά και οικονομικά υγιείς, στην απέναντι όχθη του ποταμού που έχουμε να διασχίσουμε.

Ανώνυμος είπε...

https://www.aeginaportal.gr/aftodioikisi/themata/28716-epistoli-dimitri-moyrtzi-gia-tin-apantitiki-epistoli-nikou-pteroydi.html

Ανώνυμος είπε...

το 2014
Ο κ. Γ. Πούντος ρώτησε για τον Βιολογικό της Ψαραγοράς: "Έχω κάνει
ερώτηση επ' αυτού και την ξανακάνω, τι προτίθεστε να κάνετε για αυτό το θέμα, θα τον ξαναενεργοποιήσετε;" Και μια παρόμοια ερώτηση αφορούσε την ελεγχόμενη στάθμευση - κατά πόσο είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής να την επαναφέρει.
τώρα μένει ο κος Πούντος να ρωτήσει ξανά ποιος θα πληρώσει το μαρμαρό της αποτυχίας για τον Βιολογικό. Για να δουμε τι θα του απαντήσει η παρέα της ψαραγοράς που έχει στεγάσει τον ορφανό κυριο Νίκο

Ανώνυμος είπε...

Το τζουκ μποξ που παίζει ΤΑΜ ΤΑΜ
Διάλογος στο καφενείο
Με ένα 20ρικο ο Αφρικανός βάζει τους δικούς του να γράφουν ότι θέλουν όπως τα τζουκμποξ που ρίχνεις το κέρμα και παίζει ότι τραγούδι θέλεις
ρωτάει ένας το τζουκμποξ παίζει και Ταμ Ταμ;
Ναι αμέ η απάντηση συμπληρβνοντας μετά απο μικρη παύση του Ζαμπέτα ο μαύρος ο σκύλος ο Ταμ Ταμ
Και συμπληρώνει ο τρίτος της παρέας
Μέχρι και πελεκάνος χορεύει με τα Ταμ. Ταμ το έχω δει
Που τον ρωτάνε στην Αίγινα;
Όχι στην Μύκονο .... Γιατί έχουμε πελεκάνο στην Αίγινα
Και έσκασαν όλοι μαζί στα γέλια