Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID 19 ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ

 Γίναμε και πάλι πρώτη είδηση στα ΜΜΕ. Μετά την δήλωση του δημάρχου στο πόρταλ (9/8/2020), η Αίγινα έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο αλλοδαπός ασθενής παρουσιάστηκε στο Κέντρο Υγείας το βράδυ της Παρασκευής 7/8/2020. Η γιατρός θεώρησε τα συμπτώματα που παρουσίαζε ύποπτα και τον έστειλε στον Πειραιά. Το Σάββατο 8/8/2020 πριν το μεσημέρι το Κέντρο Υγείας ενημερώθηκε ότι ο ασθενής ήταν θετικός. 

Χθες το βράδυ 8/8/2020  συνεδρίασε η επιτροπή υγείας του δήμου όπου το θέμα ΔΕΝ συζητήθηκε.

Στο δελτίο τύπου  του δήμου Αίγινας αναφέρεται ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε στις 11,30 μμ 8/8/2020  προφανώς μετά την συνεδρίαση της επιτροπής υγείας

Παρατηρήσεις

Αν οι ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας είναι σωστές, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα.

Γιατί το κέντρο υγείας ενημέρωσε τον δήμαρχο στις 11,30 μμ ενώ είχε τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τις πρωινές ώρες της ίδιας μέρας.?

Ας απαντήσει η αρμόδιος του Κέντρου Υγείας επίσημα με δελτίο τύπου και να διαψεύσει τις ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες του αναφέρουμε.

22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος του νησιού
Την είδηση ύπαρξης κρούσματος κορωνοϊού και στην Αίγινα έκανε γνωστή ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς με ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Ζορμπάς σημειώνει: «Εχθές στις 11:30 μ.μ. ενημερώθηκα από την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας, ότι το βράδυ της Παρασκευής 7/8 διακομίστηκε με πλωτό μέσο ασθενής με συμπτώματα εκτενούς δύσπνοιας σε νοσοκομείο της Αθήνας, του έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος COVID 19 και διαγνώστηκε θετικό. Ο ασθενής είναι αλλοδαπός και διέμενε σε ξενοδοχείο, το οποίο έθεσα σε περιορισμό (σύμφωνα με τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας), μετά από συνεννόηση με τον διοικητή του Α.Τ. Αίγινας, μαζί με το προσωπικό που απασχολείται. Σήμερα στις 6:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εσωτερικούς, εξωτερικούς χώρους και στο ασθενοφόρο του Κ.Υ. Στις 8:30 π.μ. πραγματοποιήθηκε απολύμανση στους εξωτερικούς, κοινόχρηστους χώρους, και στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Με την συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες του κ. Χαράλαμπου Βασιλείου, Προϊσταμένου της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά & Νήσων, την κα Σβετλάνα Λεονίδη, Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Αίγινας και του Χειρουργού κ. Σωκράτη Δούκα, μέλους της Επιτροπής Υγείας Αίγινας, πραγματοποιείται έρευνα τυχόν στενών επαφών του ασθενούς, για να υποβληθούν σε μοριακό έλεγχο. Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο ασθενής εισήλθε στη χώρα οδικώς, προσκόμισε αρνητικό αποτέλεσμα COVID 19 με ημερομηνία 30/7 και αφίχθη αυθημερόν στο ξενοδοχείο την 2/8. Επίσης μας αναφέρθηκε ότι κατά την άφιξη του δήλωσε αδιαθεσία και παρέμεινε όλες τις ημέρες στο δωμάτιο του, όπου προσωπικό του ξενοδοχείου εξυπηρετούσε τις ανάγκες του. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει άμεση ενημέρωση».

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλά έκανε ο δήμαρχος και ενημέρωσε τους συμπολίτες του....
Όσον αφορά την απάντηση από το κέντρο υγείας της αρμόδιου αν δεν γίνει.. μπορεί κάλλιστα να σας ενημέρωσει η γραμματεία του Κ.Υ υπεύθυνα.
Αυριο είναι Δευτέρα περιμένετε.....

Ανώνυμος είπε...

10,12 Ο δήμαρχος τους πολίτες τους ενημέρωσε μέσω δελτίου τύπου. Στην συνεδρίαση της επιτροπής υγείας τι κάνανε, μιλάγανε για συνταγές για στιφάδο ή για το φεστιβάλ θεάτρου. Τι ρόλο ύπαρξης έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι αν δεν αξίζουν την ενημέρωση του δημάρχου.

Ανώνυμος είπε...

11:02 Εμένα πάντως σαν πολίτη ο δήμαρχος με ενημέρωσε
Η επιτροπή υγείας αποτελείται από 10 άτομα περίπου οι οποίοι είναι οι περισσότεροι γιατροί δεν ειναι ο δήμαρχος μόνος του έτσι λοιπόν αν μιλάγατε για συνταγές είσαστε άξιοι της μοίρας σας και εμείς που σας έχουμε και σας καμαρώνουμε άλλωστε αυτή η επιτροπή δεν έχει και κάνα έργο !!!!!!!!
Όσο αναφορά τους δημοτικούς συμβούλους αυτοί όπου Χ.....Ουν τρώνε σήμερα είναι με το Ζορμπά εχθές με το Μούρτζη προχθές με το Σακκιώτη και τον Κουκούλη πως να σας Πάρη κάποιος στα σοβαρά για γλάστρες καλοί είσαστε !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

8,05 οι γλάστρες που λες έβγαλαν την γλάστρα για δήμαρχο ο οποίος τωρα το παίζει κονιορδο ξεχνάει ποιος τον έβγαλε δήμαρχο

Ανώνυμος είπε...

9 12 ο μυθος

Ανώνυμος είπε...

Ερωτήθηκε η γραμματεία του ΚΥ τη ώρα του Σαββάτου 8/8/2020 ενημερώθηκαν ότι το κρούσμα είναι θετικό ;
Για να μην λειτουργούμε με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά ο Φίλιππος που είναι υπάλληλος του ΚΥ το λέει ξεκάθαρα στο FB
" Όπως ενημερώθηκα Το κρούσμα ήταν γνωστο από Παρασκευή απόγευμα και όχι ανακριβώς όπως ειπώθηκε Κυριακή βράδυ 11:30 !!!!!!!"
Τι άλλο θέλετε

Ανώνυμος είπε...

9:12 έτσι γίνεται πάντα οι δημοτικοί σύμβουλοι ανεβάζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι κατεβαζουν ένα δήμαρχο από μόνος του δε μπορεί
Το ότι έχουνε όμως ψήφους που ορίζουν δε πάει να πει ότι είναι ξύπνιοι όλοι και κάνουν για τη δουλειά που τους στέλνει ο πολίτης απλα έτυχε
Έτσι λοιπόν μη έχοντας κάτι να πουν κάτι να προτεινουν ψηφίζουν ότι τους πουν οι έξυπνοι και κάνουν τη γλάστρα σα τα πρωιναδικα !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος καλός στην προσπάθειά του να κάνει για άλλη μία φορά επίδειξη αυτοπροβολής χαντακώσε το νησί ήταν ενημερωμένος από την Παρασκευή από το στενό του συνεργάτη και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για κρούσμα του κορονοιου δεν ήταν καθόλου τυχαία η ανακοίνωση που έβγαλε την Παρασκευή το βράδυ ήθελε να δείξει ότι έχει πάρει προληπτικά μέτρα γνωρίζοντας όμως το κρούσμα αυτό που κατάφερε ήταν να ανησυχεί τον κόσμο δεν ενημέρωσε καθόλου την επιτροπή υγείας στη συνεδρίαση του Σαββάτου και την Κυριακή έκανε το κομμάτι του έβγαλε δελτίο τύπου για να δείξει ότι είναι ο δήμαρχος που τα προλαβαίνει όλα αδειάζοντας για άλλη μία φορά τον άλλο στενό του συνεργάτη τον κύριο σκαλτσιωτη απομένει να δούμε αν ο κύριος σκαλτσιώτης που είναι πρόεδρος της επαγγελματικής Αίγινας και αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος του λιμενικού ταμείου ποια είναι η θέση του για τις ενέργειες που έχει κάνει ο δήμαρχος ξέχασα να γράψω και πρόεδρος της επιτροπής υγείας τιατι λέει για όλες αυτές τις ενέργειες του δημάρχου ο κύριος σκαλτσιωτης;

Ανώνυμος είπε...

Ελέγχους στα καταστήματα υγειονομικου ενδιαφέροντος έκαναν οι αστυνομικές και δημοτικές αρχές.
Το ερωτήμα που μπορούν να μπει είναι το εξης:
Τι ώρα έκανα τους ελέγχους αφού υπήρχαν καφέ(;) που λειτουργούσαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και είχαν και ορθιους πελατες.
Όπως είναι γνωστό, απαγορεύεται ρητώς η παρουσία όρθιων πελατών στα Κέντρα διασκέδασης. Εκτός βέβαια εάν έχει υπάρξει τροπολογία που να εξαιρεί την Αίγινα από τα ανωτέρω.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ενημερωθεί ο υπουργός κ. Χρυσοχοϊδης.
Το site επικοινωνίας μπορεί να το αναζητήσει ο κάθε πολίτης στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος είπε...

3 04 Προς όλους εκείνους που έκαναν τους ελέγχους.
Ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχουν ξενυχταδικα που λειτουργούν χωρίς τις κατάλληλες άδειες λειτουργίας, με κορυφαίο παράδειγμα, μπαράκι που έχει άδεια λειτουργίας για τυροπιταδικο.
Αυτα κύριοι και κυρίες τα ελέγξατε;

Ανώνυμος είπε...

2.35 αφου τα καταφερε ο κωλοτουμπας να ειναι υγειονομικος παραγοντας του νησιου την εχουμε βαψει απο χερι.. κριμα να εχει το νησι μας τοσους αξιους γιατρους και να οριζουν τις τυχες μας ασχετοι και επικινδυνοι σαλτιμπαγκοι ιδιαιτερα σε τετοια σοβαρα ζητηματα οπως ειναι η πανδημια του κορονοιου.

Ανώνυμος είπε...

Για την καταστροφή του Πόρου έφταιγε ο διοικητής κατά την άποψή του δημάρχου.
Ας ελπίσουμε να μην έχουμε τα ίδια με τον Πόρο γιατί το αποτέλεσμα θα το αναλάβουν όλοι τους.
ΘΑ ΑΝΟΊΞΟΥΝ ΠΟΛΛΆ ΣΤΟΜΑΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

3:38 3:26 3:04 προσέχετε γιατί όποιος λέει τέτοια πράγματα τον θεωρούν ρουφιάνο
Κοιτάξτε παλαιότερες αναρτήσεις (μέχρι και τις 8/8/2020 το Σάββατο που είχαμε το κρούσμα )....τώρα όμως κάνουν το παγώνι !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς ο Παπαδάκης είναι σε άδεια !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έλεγχοι και αυστηρές συστάσεις στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή των μέτρων. Το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου έγιναν 121 έλεγχοι από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.
Καθημερινά νέα
10 Αυγούστου 2020 aegina portal
Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία της Αίγινας και στη οδό Π. Ηρειώτη. Στον έλεγχο συμμετείχαν η Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αίγινας κ. Σοφία Χατζίνα και όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν αυστηρές συστάσεις στους επαγγελματίες, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης θα ακολουθήσουν πρόστιμα και σφράγιση καταστημάτων
Από την 1η Αυγούστου έχουν γίνει 121 έλεγχοι για την εφαρμογή των μέτρων από όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας και έχουν βεβαιωθεί 25 παραβάσεις. Η συμμόρφωση είναι μεγαλύτερη στα super market, φούρνους και άλλα καταστήματα τροφίμων το τελευταίο διάστημα και φτάνει σε ποσοστό περίπου το 90%.

Από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας επισημαίνεται ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αδιαλείπτως και ότι υπάρχει συνεχής συνεργασία με τον δήμο Αίγινας.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Γιώργο τελικά δεν απάντησε κανενας από το ΚΥ στο ερώτημα σου
Αλήθεια εσύ πιστεύες ότι θα σου απαντούσαν με επίσημο δελτίο τύπου ; ποιος ;

Ανώνυμος είπε...

7 56 αυτό το δελτίο τύπου ουσιαστικά τους δεσμεύει ότι έκαναν ελέγχους.
Δηλαδή είδαν τις άδειες λειτουργίας των καταστημάτων και τις βρήκαν σωστές.
Τα υπόλοιπα έρχονται......

Ανώνυμος είπε...

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014
ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ Ο ΠΤΕΡΟΥΔΗΣ;;;
Τι εννοούσε ο κύριος Πτερούδης όταν είπε στον Φίλιππο "θα σε ψάξω μέχρι την Αλβανία"; Αυτό συζητιέται στα καφενεία. Το πήρανε γραμμή οι Μόρτες και ένας εξ' αυτών που του έχει ιδιαίτερη "αδυναμία" είπε πως "θα πάω στον Μίχα να ρωτήσω αν δεν μπορεί ο Πτερούδης" και συνέχισε "όταν το κάνω αυτό προβλέπω πως θα τρέχει ο Κολοτούμπας στην Τρελοκοτσιδού για βοήθεια".

ΣΧΟΛΙΟ
Ο Μίχας δεν υπάρχει πιά τέλος ως νομάρχης. Στην θέση του είναι ο Κατσικάρης με την ιδιότητα του αντιπεριφερειάρχη ο οποίος είναι κουμπάρος του Φίλιππου. Δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα. Πιστεύουμε πως ο κύριος Πτερούδης δεν θα ασχοληθεί με το θέμα εκτός αν ετοιμάζει κάτι και για αυτό συζητιέται στα καφενεία . ΙΔΩΜΕΝ.

Να υποθέσουμε ότι ακόμα αυτό θυμάσαι και κατέβασες το ΤΑΜ ΤΑΜ ;
Κάτι φοβήθηκες πες μας τι φοβασαι;
ή είσαι Ηγέτης ή είσαι Ταξιθέτης διάλεξε

Ανώνυμος είπε...

Έλα μωρέ ένταξη τα έχετε βαλή με το Φίλιππο μπερδεψε ο άνθρωπος της ημέρες για την ενημέρωση του κρούσματος και πέσατε να τον φάτε
Μας είπε ότι το κρούσμα ήτανε γνωστό από την παρασκευή το απόγευμα μπερδεψε ο άνθρωπος την ημέρα προσέλευσης του κρούσματος στο κέντρο με την ημέρα του αποτελέσματος όπως επίσης ο δήμαρχος δεν το εμαθε Κυριακή 11:30 αλλά Σάββατο 11:30 και μας το ανακοίνωσε Κυριακή
Είναι λιγάκι μπερδεμενος γίνεται ένα Κομφούζιο στο μυαλό του δεν τα προλαβαίνει ο άνθρωπος όλα
Ευτυχώς που ο Παπαδάκης είναι σε άδεια γιατί άμα τον έπαιρνε τηλ τη θα του έλεγε ότι δεν έχουμε κρούσμα ;
Ενώ τώρα μια χώρα λέει ότι ο δήμαρχος εξέθεσε την Αίγινα πάλι !!!!!!!