Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ


Τον Σεπτέμβριο 2018 μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου έδειχνε τις τρεις περιοχές της Βηρυτού όπου η τρομοκρατική οργάνωση Χεσμπολά χρησιμοποιούσε για κατασκευή και εκτόξευση πυραύλων με στόχο να πλήξουν το Ισραήλ. Σε ένα από τα τρία αυτά σημεία έγινε η έκρηξη της 4 Αυγούστου 2020. 
Παραδόξως, Ιταλικό κέντρο μέτρησης ραδιενέργειας κατέγραψε αυξημένα ποσοστά ραδιενέργειας από την έκρηξη.
Σύμφωνα με τον Richard Silverstein (Tikun Olam 4/8/2020) το Ισραήλ χτύπησε την Βηρυτό. (εδώ)
Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Τραμπ αναφερόμενος στην έκρηξη της Βηρυτού είπε ότι "Η έκρηξη στον Λίβανο μοιάζει με τρομερό χτύπημα. Συναντήθηκα με στρατηγούς και μου είπαν ότι ήταν μια κατασκευασμένη έκρηξη. Πιστεύουν ότι ήταν επίθεση, ήταν κάποιου είδους βόμβα". (εδώ)
Από την πλευρά τους οι Λιβανέζοι αξιωματούχοι δεν περιγράφουν την έκρηξη ως επίθεση και αρνούνται φήμες για ρόλο του Ισραήλ. (εδώ)
Την έκρηξη κατέγραψαν διάφοροι. Σε αρνητική προβολή των βίντεο "φαίνεται να προηγείται χτύπημα βλήματος" και αμέσως ακολουθεί η έκρηξη. (εδώ)

4 σχόλια:

ΛΟΥΛΗΣ είπε...

ο κυρ Νίκος μίλησε και τι είπε; ΠΡΟΠΟ

Ανώνυμος είπε...

Σε συναγερμό ο Πόρος

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν για τον Πόρο εξαιτίας της ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων στο νησί. Τα μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Παρασκευή 7 Αυγούστου, στις 6 το πρωί, και θα ισχύσουν για δέκα μέρες, έως και τις 17 Αυγούστου και ώρα 6 το πρωί.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

* Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 11 μ.μ. έως τις 7 π.μ. της επομένης.

* Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live, πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κ.λπ.

* Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

* Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού, όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Ήδη στο νησί αναμένεται η εγκατάσταση από σήμερα το πρωί κλιμακίων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ), δεκαμελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ Ο ΙΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΆΦΟΒΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΟΥΜΕ ΟΡΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΚΙΑ, ΠΆΝΤΑ ΒΈΒΑΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΙΛΗ ΕΠΊΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΉ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΏΝ ΑΡΧΏΝ.

Ανώνυμος είπε...

Πόρος: 30 τα κρούσματα κορονοϊού! Συναγερμός και μέτρα… εποχής lockdown
Πόρος
Φωτογραφία αρχείου: Intime
Κι ενώ ο Πόρος είναι… σε αναμμένα κάρβουνα σχετικά με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες του δημάρχου πως οι αστυνομικές Αρχές δεν προέβαιναν σε ελέγχους.Ο Πόρος ανησυχεί ολοένα και περισσότερο κάθε στιγμή που περνά λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού, που οδήγησαν τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην απόφαση να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικά ακόμη θυμάμαι το συμβάν της Μονής.
Επίσης ακόμη θυμάμαι και τις δηλώσεις κάποιων επιφανών συμπολιτών μας.