Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ COVID 19 ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ.

 


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής, θα προβούν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. Ειδικότερα, θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό, καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «’Αγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.
ρωτάμε. Γιατί οι έλεγχοι δεν επεκτείνονται και στο Κέντρο Υγείας Αίγινας και κυρίως στο προσωπικό του δήμου Αίγινας και σε όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου. Μιας και θα γίνει έλεγχος ας γίνει ολοκληρωμένος και ας καλύψει όλες τις υπηρεσίες με τις οποίες συναλλάσσεται το κοινό στην Αίγινα.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου



11/08/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές της Αίγινας

Η αναχώρηση του κλιμακίου ιατρών και νοσηλευτών με σκάφη της ομάδας Αιγαίου για την Αίγινα, θα γίνει αύριο στις 9 από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010)

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και η καλύτερη θωράκιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής μας»

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα μεταβεί αύριο Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στην Αίγινα, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.
Υπό το συντονισμό του επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπευθύνου του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, αύριο το πρωί στις 9 π.μ. παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, θα αναχωρήσουν για την Αίγινα, από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010), σκάφη της ομάδας Αιγαίου με το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.
Ειδικότερα θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.
Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 2.500 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.
Με αφορμή τη διενέργεια των ελέγχων σε δομές της Αίγινας ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς. Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος.
Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

Ανώνυμος είπε...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου



12/08/2020


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναχώρησε για την Αίγινα με σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού

Γ. Πατούλης: «Με τη συνδρομή του επιστημονικού προσωπικού επενδύουμε στην ενημέρωση και στην πρόληψη, με έμφαση αυτή την περίοδο σε τουριστικούς προορισμούς, με στόχο να θωρακίσουμε στοχευμένα τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού και την Αττική μας»

Παρουσία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, αναχώρησε το πρωί από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι, με δύο σκάφη της Ομάδας Αιγαίου, κλιμάκιο
ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.
Παρόντες ήταν επίσης ο επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπεύθυνος του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, το μέλος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου Σ. Γιαννακάκης και ο αρχηγός της Ομάδας Πλεύσης Απ. Μπιλίρης.

Το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, θα διενεργήσει ελέγχους στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας, με
λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.
Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.

Τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθούν ανάλογες επισκέψεις ιατρών και νοσηλευτών και σε άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Ανώνυμος είπε...

Αρνητικά όλα τα τεστ για τον COVID 19 που διενεργήθηκαν σε δομές της Σαλαμίνας
Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 3.000 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.
Να σημειωθεί ότι όπως προέκυψε από τους σχετικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, αρνητικά είναι όλα τα τεστ για COVID 19 που διενεργήθηκαν πριν από λίγες μέρες στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, Αγ. ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ και στο σύλλογο φίλων κ γονέων ΑΜΕΑ Σαλαμίνας, από το κλιμάκιο Ιατρών και Νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ ,ΚΟΕΣ (Κινητή Ομάδα Επισκέψεων στο Σπίτι ).

Γ. Πατούλης: « Ενισχύουμε τις δράσεις μας δίνοντας έμφαση στην πρόληψη»

Κατά την αναχώρηση του κλιμακίου Ιατρών και Νοσηλευτών για την Αίγινα, ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να συνοδεύσουμε την ομάδα ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών η οποία, σε συνεργασία με την Ομάδα Αιγαίου, μεταβαίνει στο νησί της Αίγινας για να διενεργήσει δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον covid19. Αυτή η δράση αποτελεί μέρος της δέσμης προληπτικών ενεργειών που κάνουμε προσπαθώντας αφενός να ενημερώσουμε τους πολίτες και αφετέρου να προβούμε σε στοχευμένους ελέγχους σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού. Εκεί ανήκουν και οι συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας που διαβιούν σε γηροκομεία αλλά και λειτουργοί που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Προχωράμε σε μοριακές εξετάσεις για τον covid 19 χαρτογραφώντας περαιτέρω την πορεία του στην Περιφέρεια μας και ενισχύοντας τα προληπτικά μέτρα προστασίας του πληθυσμού. Συνεχίζουμε τη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη.
Ήδη έχουμε διενεργήσει πάνω από 3000 ελέγχους σε λειτουργούς της υγείας, εργαζόμενους της αυτοδιοίκησης, εργαζόμενους σε γηροκομεία και δομές αλλά και σε ευπαθείς ομάδες που έρχονται σε επαφή με τους πολίτες».


Σε δηλώσεις του ο Πάνος Ευσταθίου, Γιατρός υπεύθυνος του κέντρου επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και ΙΣΑ τόνισε:

«Συνεχίζουμε την εφαρμογή του επιχειρησιακού μας σχεδίου σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη. Σήμερα, με την ομάδα μας, που αποτελείται από εξειδικευμένους ιατρούς και νοσηλευτές πανεπιστημιακού επιπέδου, θα πάμε να διενεργήσουμε ελέγχους στον Άγιο Διονύσιο στην Αίγινα, ένα νοσοκομείο και μια δομή όπου φιλοξενούνται πάνω από 80 άτομα, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης θα προχωρήσουμε σε ελέγχους στην αστυνομία και το λιμενικό, μέσα στα πλαίσια της τουριστικής κίνησης που έχει αυξηθεί στο νησί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία λήψης ρινοφαρυγγικού δείγματος με την τεχνική PCR, απαιτεί να επιστρέψουμε με ταχύτητα, για την ανάλυση των δειγμάτων και σ΄αυτό θα μας βοηθήσει η Ομάδα Αιγαίου, ώστε να γίνει εγκαίρως η διαδικασία της εξέτασης. Η λήψη δειγμάτων θα γίνει με τήρηση των οδηγιών του ΠΟΥ και του ΕΟΔΥ, με πλήρη στολή κάλυψης και με στολές αναπνευστικής και οφθαλμικής Προστασίας από τους γιατρούς, σε ειδικούς χώρους οι οποίοι έχουν προετοιμαστεί τώρα στον Άγιο Διονύσιο. Η συνεργασία μας με την αρμόδια Αντιπεριφέρεια της Αττικής αλλά και με τον ΙΣΑ νομίζω είναι άριστη. Θα ήθελα να σημειώσω ότι μόνο η Περιφέρεια Αττικής έχει αναπτύξει επιχειρησιακό κέντρο και είναι η μοναδική στην Ελλάδα δράση που συνδράμει στην προσπάθεια του ΕΟΔΥ και του κράτους για την επιδημιολογική καταγραφή των δεδομένων».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Γιαννακάκης, γιατρός αγγειοχειρουργός και μέλος του ΔΣ της Ομάδας Αιγαίου επισήμανε:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση εκ μέρους του διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Αιγαίου και της Προέδρου μας για αυτή την πρώτη δράση που κάνουμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τον επιδημιολογικό έλεγχο για τον covid 19. Θέλω επίσης να ανακοινώσω ότι θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις στις γεωγραφικές περιοχές αρμοδιότητάς τους, με στόχο την χαρτογράφηση της κατάστασης όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο, ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε τουριστική περίοδο, η οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη».

Ανώνυμος είπε...

Μετα το άδειασμα που έκανε ο δήμαρχος και η παρέα του στα μέλη της επιτροπής υγείας, σημειωτέον η οποία επιτροπή υγείας αποτελείται από γιατρούς, καλό είναι γιατροί να παραιτηθούν μίας και πλέον η γνώμη τους Δεν μετράει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα σ. Σε ένα θέμα που αφορά την υγεία ο πρωθυπουργός της χώρας έχεις συμβουλάτορες ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο και τα πάει καλά ενώ ο δήμαρχος της Αίγινας έχει συμβουλάτορες του για τα θέματα υγείας τους δημοτικούς συμβούλους του οπότε οι γιατροί που αποτελούν τα μέλη της επιτροπής υγείας Καλό είναι να παραιτηθούν και να πάνε σπίτι τους και να μη χάνουν τον πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους σε τέτοιου είδους επιτροπές δεν έχουν πλέον κανένα νόημα Συγχαρητήρια στον κύριο Σκαλτσιωτη για τη στάση του

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν θες να πάρεις μια απόφαση για ένα ζήτημα, τότε φτιάχνεις μια επταμελη επιτροπή που απαρτίζεται από δύο-τρία μέλη.

Ανώνυμος είπε...

Σε απόγνωση στον Πόρο – Τακτική ”μαυρογιαλούρου” απο την αντιπεριφερειάρχη Νήσων κα. Θεοδωρακοπούλου
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Φίλιππα TαmTαm μη νομίζεις ότι σε ξέχασα κάθε μέρα θα στο γράφω για να στο θυμίζω

Ανώνυμος είπε...

262 κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα, αλλά η Αίγινα έχει μόνο ένα κρούσμα κατεγεγραμμενο.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ανώνυμος είπε...

Το κέντρο υγείας τελικά καμία συμμετοχή με τα διαγνωστικά τεστ !!!!!
Γιατί να έχει βολεμενοι δημόσιοι υπάλληλοι
Κατά τ αλλά είναι το κέντρο αναφοράς για τον covid

Ανώνυμος είπε...

802 έχεις εμμονή τελικά με το κέντρο υγείας το να σου φταίει ο μόνιμα υποψήφιος δήμαρχος δεν σημαίνει ότι σου φταίει όλο το κέντρο υγείας
οι εξετάσεις για τον κορονοιο ήταν αποτέλεσμα της επικοινωνιακής πολιτικής τού Πατούλη έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος σε 50 άτομα γίναν οι φωτογραφήσεις και όλα καλά επί της ουσίας μηδέν
σε αυτό δεν συμμετείχε το κέντρο υγείας διότι ήτανε πραγματικά μία πρωτοβουλία του Πατούλη ο οποίος κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους σε διάφορους δήμους μέσα σε αυτούς ήταν και ο δήμος Αίγινας απλά και ξεκάθαρα μας έχει κουράσει η εμμονή σου με το κέντρο υγείας και τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά στο κέντρο υγείας ξέρουμε ποιοι εργάζονται και τι κάνουν βάλε το ονοματάκι σου να κάνουμε και εμείς κριτική για σένανε όχι πίσω από ανωνυμία να εκθέτεις κενά λοιδορείς το κέντρο υγείας

Ανώνυμος είπε...

Τάκα Τάκα τα τακουνακια στο τσιμέντο στα πλακάκια αχ βρε αχ βρε !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

8:56 χρόνια σου πολλά βρε σε ξέχασα
Όσο αναφορά την κριτική που θα έκανες εσύ σ εμένα αν ήξερες το όνομα μου θέλω να σου ότι είσαι μικρή για να με κρίνεις
Εγώ στην δουλειά μου κρινομαι κάθε μέρα για να επιβιωσω δεν είμαι σαν και εσάς που δεν κρινοσαστε ούτε καν κατά την αρχικη σας προσληψη γι αυτό άστο !!!!!!!
Και πάλι χρόνια σου πολλά και τα κακώς κείμενα του κέντρου θα σας τα λέω όπως και οι άλλοι σχολιαστές !!!!!