Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 6 Αυγούστου 2016

ΓΛΥΠΤΟΘΗΚΗ ΑΙΓΙΝΑΜε την τοποθέτηση του έργου του Μόραλη στο λιμάνι  της Αίγινας ολοκληρώθηκε το τρίπτυχο της γλυπτοθήκης του προτεκτοράτου της παραλίας. Με το πρώτο πάτημα του ο επισκέπτης αντικρίζει με δέος την πόρτα του Βαρότσου. Συνεχίζοντας το περπάτημα του στέκεται μπροστά στο έργο που Μόραλη με φόντο τον Άγιο Νικόλα τον θαλασσινό. Προχωρώντας προς τα ψαράδικα αντικρίζει το γλυπτό αγνώστου καλλιτέχνη που δεσπόζει του χώρου και ταιριάζει γάντι με την κουλτούρα των θερμοκηπίων της παραλίας. Μπροστά σε αυτή την υψηλή τέχνη επισκέπτες και μη υποκλίνονται.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδη χρησιμοποιείς την λεξη προτεκτοράτο πολυ τωρα τελευταία και απο τα συνοδευτικά κειμενα δεν φαίνεται να εννοείς τη σημασία του όρου παραθέτω τον ορισμό:
"Στην Πολιτική ο όρος Προτεκτοράτο (Protectorate) σημαίνει κάποια εδαφική κατοικήσιμη περιοχή που ελέγχεται (ή κυριαρχείται κατά διάφορους βαθμούς) από μία ή περισσότερες "προστατεύουσες" [προστάτιδες] (protecting) Δυνάμεις"

Προφανως όμως εσυ εννοείς οτι η παραλία δεν είναι υποτελης στην υπολοιπη Αίγινα αλλα αφεντικό. Οπότε εντελώς λαθος χρήση του όρου γιατι σημαίνει το εντελως αντίθετο..

Ανώνυμος είπε...

Ουτε ο Σάκης ουτε ο Τάκης ούτε κανας άλλος δήμαρχος ποτε έστελνε την αστυνομια στα μαγαζιά για να τα εκβιασει να πληρωσουνε. Κανένας άλλος δήμαρχος επίσης δεν κυνηγαγε τόσο τον επαγγελματικό κόσμο τηε Αίγινας. Απο τις παραλίες και τα ταξί μέχρι τα εμπορικά μαγαζιά και τους αμαξαδες. Είναι ντροπή τους ειδικα σε αυτούς που είναι εκλεγμένοι απο τους επαγγελματίες.
Τα έχουνε διαλύσει όλα . Και όχι μονο αυτά. Οποιος πολίτης τολμαει να τους χτυπήσει την πόρτα έχει αντιμετώπιση ανάλογη με το τι έχει ψηφίσει. Κι αν δεν τους έχει ψηφίσει αρχίζουν οι ειρωνίες και οι βλασφημιες. Ας συμαζευτουν λίγο γιατί οπου να ναι θα πέσει πολύ γιουχα.

Ανώνυμος είπε...

12,10 Έχετε δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους αυτούς που σας αξίζουν.Εσείς τους επιλέξατε για να είναι του χεριού σας και να σας κάνουν τα κέφια. Τώρα ήρθε ο λογαριασμός και θα πληρώσετε την γαρίδα για αστακό.

Ανώνυμος είπε...

Μια και το έφερε η κουβέντα για παραλία και προτεκτοράτο,εκείνοι οι απίθανοι τύποι του club της παραλίας τι γίνονται?
Υφίσταται σαν club η τους εφαγε το μνημόνιο και αυτούς?