Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΈνα κερί στον Άγιο Νικόλαο τον θαλασσινό σταμάτησε να ανάψει ζευγάρι με ένα παιδί λίγο πριν φύγουν για τον Πειραιά. Ήταν επιβάτες του τουριστικού σκάφους "Αντωνία" που βυθίστηκε μετά από την πρόσκρουσή του με το ταχύπλοο "Ντουέντε". "Σε πέντε λεπτά το σκάφος βούλιαξε. Κολυμπούσαμε μέσα στα πετρέλαια. Μας έπιαναν από τα χέρια να μας ανεβάσουν στις βάρκες που ήρθαν να μας σώσουν και γλιστρούσαν" είπαν. Ένας φίλος του Στέλιου, (του καπετάνιου της Αντωνίας) του έκανε παρέα στα πρώτα τρία δρομολόγια. Στο τέταρτο και μοιραίο κατέβηκε. Στην πορεία του προς Μονή στο τέταρτο δρομολόγιο, 130 μέτρα μακριά από το άκρο της Μονής (σημείο στο οποίο βρίσκεται βυθισμένο το τουριστικό σκάφος) έγινε η σύγκρουση. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες ,  το ταχύπλοο (που ερχόταν από την νήσο Μετώπη έχοντας ξεκινήσει από το λιμάνι της Αίγινας όπου και ελλιμενίζεται) εμβόλισε στη μέση της δεξιάς πλευράς την αλουμινένια λάντζα, αποκολλήθηκε η υπερκατασκευή και το σκάφος βυθίστηκε αμέσως. Ο χειριστής και οι 2 ή 3 επιβάτες του ταχύπλοου βγήκαν με βάρκα στην Πέρδικα και οδικώς μεταφέρθηκαν στην Αίγινα. Το ταχύπλοο με βοήθεια ρυμουλκού μετέφερε στο λιμάνι της Αίγινας ο έχων την επίβλεψη του σκάφους ο οποίος κλήθηκε και ήρθε. Αργότερα το ταχύπλοο μεταφέρθηκε σε ναυπηγείο όπου ελέγχθηκε από κλιμάκιο και βρέθηκε (σε οτι αφορά τα μηχανολογικά του) σε άριστη κατάσταση. Όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος. Ο Θρασύβουλος (χειριστής του ταχύπλοου) ήταν γνωστός σε όλους όσους έχουν σχέση με το λιμάνι της Αίγινας (αρχές, συντηρητές, επιβλέποντες, λιμενικό Ταμείο, επιχειρηματίες). Η κακή κατάσταση της υγείας του ήταν επίσης γνωστή. Κάποιοι όφειλαν να προστατέψουν πρώτα εκείνον και κατ επέκταση τα δημιουργηθέντα θύματα σημερινά και μελλοντικά. Γιατί οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες. Χθες θρηνήσαμε 4 νεκρούς. Σήμερα έκλεισε η Μονή. Οι λάντζες που μετέφεραν τους τουρίστες άραξαν. Πολλοί είναι αυτοί που έμειναν χωρίς δουλεία. Ακολουθεί το λιμάνι της Αίγινας όπου βρίσκεται και η γενεσιουργός αιτία του δράματος.

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

- Να πάμε μια εκδρομή με το καραβάκι σήμερα;
- Είμαι λίγο αδιάθετη. Πάρε τα παιδιά και πάτε.
- Καλή ξεκούραση.
- Καλά να περάσετε.

Και λίγη ώρα μετά:
- Συγγνώμη, είστε η κυρία Τάδε; Ξέρετε, έγινε ένα ατύχημα σήμερα. Ο άντρας σας και η κόρη σας σκοτώθηκαν.

Δεν αντέχεται. Δεν το χωράει ο νους.

Όλα όμως όσα μαθαίνονται σιγά σιγά για το δυστύχημα, τα χωράει, γιατί τα έχει συνηθίσει, τα βλέπει κάθε μέρα.

77 χρονών ο χειριστής. Ο νόμος λέει ότι θα οδηγείς μέχρι τα 65. Είτε αυτοκίνητο είτε σκάφος. Μετά θα πρέπει να σου δίνουν γνωμάτευση κάθε τρία χρόνια οι γιατροί ότι είσαι περδίκι. Γιατί κάθε τρία χρόνια; Μετά τα 70, η άμβλυνση των ικανοτήτων και η επιδείνωση της υγείας, μπορεί να εξελίσσονται πιο γρήγορα. Ο συγκεκριμένος όχι μόνο δεν ήταν περδίκι αλλά είχε πολλά και εμφανή προβλήματα υγείας. Όμως τη γνωμάτευση την έπαιρνε όπως την παίρνουν τόσοι και τόσοι υπερήλικες οδηγοί (αυτοκινήτου, σκάφος δεν έχω για να ξέρω) που βλέπεις να κάνουν απίθανες ατζαμοτιμονιές στον δρόμο. Θα μου πεις, εδώ παίρνουν δίπλωμα απίθανοι ατζαμήδες αν δώσουν το κλασικό φακελάκι, στον σκαφάτο θα κολλήσουμε;

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές είμαι μπροστά στη θάλασσα. Κι ένας βαρκάρης, όχι σκαφάτος, με πλαστική μπανιέρα, φεύγει σχεδόν από την παραλία με την εξωλέμβια γκαζωμένη. Γύρω κολυμπούν άνθρωποι. Τον βλέπω, κοιτάει μπροστά. Αλλά αν κάποιος έχει κάνει εκείνη τη στιγμή βουτιά; Ο νόμος λέει πως μέχρι 200 μέτρα από την ακτή θα πρέπει να πας με τα κουπιά. Το είδατε ποτέ; Εγώ, όχι. "Μα πού είναι το κράτος;" θα πεις. Πού θες να είναι; Θες σε κάθε παραλία να υπάρχει κι ένας λιμενικός; Γίνεται; Πόσους λιμενικούς θα έπρεπε να έχουμε; Και τι λαός είμαστε που έχει τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση ώστε να ζητάει να εποπτεύεται συνεχώς, για να μην παρανομήσει σ' αυτά τα καθημερινά, αλλά τόσο συχνά, και τόσο επικίνδυνα;

Έχουμε συνηθίσει κι άλλα. Ας πούμε, τα ΜΜΕ να μιλάνε για 77χρονο οδηγό του σκάφους, λες και δεν έχει όνομα. Έχει και παραέχει. Θρασύβουλος Λυκουρέζος λέγεται ο φονεύς 4 ανθρώπων. Όχι δεν είναι σύμπτωση. Είναι ξάδερφος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, του συνηγόρου του. Αν λεγόταν Μήτσος Μήτσου θα το μαθαίναμε από την πρώτη στιγμή και θα ήταν ο "ασυνείδητος δολοφόνος" (φονεύς είναι όχι δολοφόνος, αλλά το να ζητάς από δημοσιογράφους να ξέρουν ότι δολοφόνος σημαίνει φονεύς με δόλο είναι καλλιγραφία στης μυλωνούς τον κώλο - κάνει και ρίμα). Όμως όλα τα ΜΜΕ προβάλλουν τη δήλωση του ξάδερφου. Και τι είπε ο μέγας νομικός; "Η αμέλεια δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους"!!! Κατ΄ αρχήν η αμέλεια επιδεικνύεται - ούτε οφείλεται ούτε δεν οφείλεται, αλλά, άστο αυτό, πάμε παρακάτω. Ποιος επέδειξε αμέλεια κ. συνήγορε; Ή, στη δική σας, διάλεκτο: σε ποιον οφείλεται η αμέλεια; Αν οδηγούσε ο ξάδερφος, στον ξάδερφο. Αν δεν οδηγούσε και είχε δώσει το τιμόνι σε άλλον, χωρίς δίπλωμα, πάλι στον ξάδερφο οφείλεται. Αν δεν οδηγούσε και το είχε δώσει σε άλλον ΜΕ δίπλωμα, γιατί δεν τραβολογούν τον άλλον; Αν το είχε βάλει στον αυτόματο (υπάρχει τέτοιο πράγμα στα σκάφη;) πάλι στον ξάδερφο οφείλεται. Για εξηγήστε μας εσείς με τα πολύ καλά νομικά και Ελληνικά σας, γιατί εγκώ ντε καταλαβαίνει.

Θα μας απασχολήσει κι αυτό 2-3 μέρες μετά θα πάμε στο επόμενο. Και θα λέμε πάλι τα ίδια: διαλυμένο κράτος, ασυνείδητοι πολίτες, μπλα μπλα. Τη μάνα όμως που θα πρέπει να ζήσει διπλά ορφανή, ποιος θα την παρηγορήσει;

Ανώνυμος είπε...

Η χωματερή της ΑΙΓΙΝΑΣ έκανε την εμφάνιση της πριν μερικά χρόνια.Ηταν μια κινηση η οποία εμπλουτίστηκε γρήγορα με τα κατάλληλα μέλη.
Στην αρχή φαινόταν ακίνδυνη,γραφική μπορείς να πεις.Με τα χρόνια όμως συνεχώς προστίθενται καινούργια μέλη.Ομοιος ομοίω αει πελάζει.Ολων των ειδών .Ξεπεσμένοι,Δήθεν,Σφουγκοκολάριοι,γυμνοσάλιαγκες και γενικά όλων των ειδών τα ερπετοειδή .
Είχαν φροντίσει για την εξασφάλιση έδρας.Ετσι και αλλιώς τα πλοκάμια τους ειναι παντού ακολουθώντας υπόγειες διαδρομές
Μας ξεγέλασαν όλους ,μετατράπηκαν απο γραφικοί και δήθεν σε επικίνδυνους.
Δεν χωράει άλλο αναβολή ας ξυπνήσουμε πριν να ειναι αργά.Να τους κόψουμε το δρόμο ετσι απότομα και αποφασιστικά .
Να τους απομονώσουμε τώρα που μπορούμε που προλαβαίνουμε..Μην σας ξεγελάνε με τα ψευτόγελα και τις ρεβεράντζες.
Κάντε τους στην ακρι γρήγορα και αποφασιστικά.

Unknown είπε...

Αλλος οδηγουσε το ταχύπλοοο, άλλος οδηγείται στα δικαστήρια. Ο λόγος προφανής. Είναι μεγάλης ηλικίας και ασθενής και ο Αλέξανδρος θα τον υπερασπιστεί με "αμέλεια". Ο πραγματικός δολοφόνος θα είναι έξω και εγώ ελπίζω μόνο στο βάρος της συνείδησης του. Οι νεκροί δεν πρόκειται να αναστηθούν, ούτε το πόδι της κοπέλας πρόκειται να γιάνει. Κουτσή θα μείνει σε όλη της τη ζωή να της θυμίζει το τραγικό δυστύχημα. Η προτροπή μιας συγγενούς να τον "φάνε οι κρατούμενοι" δεν πρόκειται να πιάσει τόπο γιατί απλά δεν πρόκειται να φυλακιστεί ο ξάδελφος του Λυμουρέζου. Και η ζωή συνεχίζεται με τις αναβολές της δίκης -να δείτε πόσα χρόνια θα κρατήσει- και με την Ασφάλεια να δίνει πενταροδεκάρες στους συγγενείς των θυμάτων.

Παπανικολόπουλος είπε...

ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΛΥΚΟΥΡΕΖΟΣ;; ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ. ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΙΞΩΝΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΙΣΟΒΙΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΥΓΕΙΑΣ (ΒΛΕΠΕ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣ) ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΞΩ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ. ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΛΗΤΕΣ... ΚΤΗΝΗ... ΑΞΙΟΙ ΛΥΝΤΣΑΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το πραγμα τωρα να βγαινουν οι γιατροι και να κανουν δηλωσεις για το "πως έζησαν" την τραγωδία μόνο στην Αίγινα συμβαίνει.
Γελοία προσπάθεια αυτοπροβολής, α να χαθείτε.

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε. Δεν είναι έτσι τα πράματα. Από ότι λένε κάποιοι που είδαν άλλος οδηγούσε το ταχύπλοο.Ένα κωλόπαιδο με δύο γκόμενες που τον έβγαλαν στον Αη Βασίλη με φουσκωτό. Έγινε σκάτζα βάρδια και βάλανε δήθεν ότι οδηγούσε ο παπούς που νομίζω πως είναι γνωστό και στο λιμεναρχείο και στον υπουργό. Αλλά τι ψάχνετε να βρείτε. Ποιος τολμάει να μιλήσει και να βρεθεί μπλεγμένος. Όπου ο φτωχός και η μύρα του.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ο Μίλτος ο Τρίμης είπε την αλήθεια και μπράβο του. Το κόλπο είναι στημένο με δικηγόρους λιμεναρχεία και υπουργούς. Όλα τα άλλα που λένε είναι το @όλου. Αυτό το κράτος και αυτές τις κυβερνήσεις έχουμε. Κόρακας κοράκου που λένε.

Ανώνυμος είπε...

Πούσουν μάγκα το χειμώνα πού την είχες την κρυψώνα και δαμώ τα λιμεναρχεία τους και τα υπουργεία τους. Ο κόσμος τόχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι.

Ανώνυμος είπε...

Ρε καρολομουστάρες με τόσες αρρώστιες που λέει πως έχει ο μπάρμπας ποια μούστρα του έβγαλε το δήθεν δίπλωμα; Άσε που το μελάνι δεν έχει στεγνώξει ακόμα από το ...2014.

Ανώνυμος είπε...

Πέστα ρε Μιχάλη να αγιάσει το στόμα σου. Με τα λαμόγια που μας κυβερνάνε. Ήρθε λέει και ο Δρίτσας και ο κεντρικός λιμενάρχης του Πειραιά ή δεν ξέρω ποιος γαδιόλης ήτανε από δαύτους για να κάνουν τις ανακρίσεις και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Το άλλο με τον Τοτό ρε λαμόγια το ξέρετε;

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλείται όποιος έχει στοιχεία για το τραγικό δυστύχημα να τα καταθέσει στους αρμόδιους και να μην περιορίζεται σε ανώνυμα σχόλια. Περιμένουμε όλοι τα αποτελέσματα της έρευνας για να λάμψει η αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

γαμηστε το κολοπαιδο που οδηγουσε το σκαφος εκανε επιδειξη στα γκομενακια αν δεν τον βαλουν μεσα απο αλλου θα το βρει ο αλητης επειδη εχει λεφτα.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κυκλοφοράνε στην Αίγινα και κάποιοι δήθεν καπεταναίοι και κάποιοι άλλοι καπεταναίοι του γλυκού νερού, που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον κύριο Λυκουρέζο ή όποιον τέλος πάντων ήταν ο χειριστής του ταχυπλόου, θα ήθελα να ρωτήσω μερικά πραγματάκια
1) Είναι ή δεν είναι ο συγκεκριμένος δίαυλος χαρακτηρισμένος ως συχνής και μεγάλης κυκλοφορίας; Ακόμα και αν δεν ήταν δεν τον γνώριζε ο χειριστής που ζει και ελλιμενίζει το "χάρο" του τόσα χρόνια στην Αίγινα;
2) Το τουριστικό σκάφος που μετέφερε επιβάτες θεωρείται ή δεν θεωρείται επιβατικό και εκτελεί ή δεν εκτελεί συγκεκριμένη γραμμή που προσδιορίζεται στους ναυτικούς χάρτες; Δεν το ξέρεις ότι τα επιβατηγά που εκτελούν συγκεκριμένη γραμμή, έχουν προτεραιότητα έναντι όλων των άλλων;
3) Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν εκεί λουόμενοι και στη μία και στην άλλη πλευρά του διαύλου, όπου απαγορεύεται η διέλευση διακόσια μέτρα από την ακτογραμμή;
4)Έχεις ακούσει εσύ, ρε έξυπνε "καπετάνιο", που μιλάς για δεξιά και αριστερή πορεία και του θώλου τα εννιάμερα, κανένα από αυτούς τους επιδειξίες σκαφάτους που περνάνε με 50 και 60 μίλια δίπλα από τις βαρκούλες, 50 μέτρα από την ακτή, για να μας σκυλοπνίξουν με τα απόνερα τους και να γελάνε με τις γκόμενες, να έχει πέσει απάνω σε κανένα πλοίο της γραμμής;
Άντε παλιο μεταλάκες. Να λέτε τις μεταλακίες σας σε αυτούς που είναι άσχετοι αλλά όχι σκυλεύοντας τους αδικοχαμένους νεκρούς. Βουλώστε το επιτέλους.

Ανώνυμος είπε...

το επομενο ατυχημα θα γινει με αμαξακι στην παραλια, θα το δειτε, εχθες μια αμαξα κοντευε να πατησει το ποδι μιας γυναικας, (και βρηκε και τον μπελα της οτι εφταιγε) με πιο δικαιωμα περνουν οταν η παραλια κλεινει και δινεται μονο στους πεζους; αμα φοβηθει ενα αλογο απο κατι και πατησει τιποτα παιδακια ποιος θα φταει; το αλογο; ο δημος που δινει τις αδειες; η αστυνομια; η τα παιδακια;

Ανώνυμος είπε...

Άκουσα τις δηλώσεις του υπουργού ναυτιλίας την επόμενη ημέρα της ναυτικής τραγωδίας, έξω από το Λιμεναρχείο (με τον Λιμενάρχη δίπλα του, που βεβαίως τον είχε λεπτομερειακά ενημερώσει αφού είχε ήδη λάβει τις καταθέσεις των μαρτύρων) και ντράπηκα για ένα γέρο άνθρωπο που φτάνει σε τέτοια κατάντια, να δικαιολογήσω λοιπόν αυτή μου την άποψη, σε ερώτηση του δημ/φου αν το σκάφος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα απαντά με απόλυτη σαφήνεια, σ' αυτό θα αποφανθεί η έρευνα της αρμόδιας υπηρεσίας, στην δεύτερη ερώτηση του δημ/φου, αν εγκατέλειψε το σκάφος τους ναυαγούς και έφυγε χωρίς να τους βοηθήσει, πάλι απάντησε με σαφήνεια, ότι το σκάφος ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ. Βεβαίως την συνέχεια της ενημέρωσης - συνέντευξης του ανθρώπου - υπουργού δεν άντεξα να την δω, γιατί την νύφη την πλήρωσε η συσκευή της τηλεόρασης. Καλά λοιπόν να πάθω, που κάθισα ν 'ακούσω τις π@π@ριες του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν τον έβγαλαν στον Αη Βασίλη. Στο Φάρο τον έβγαλαν μπροστά στην ταβέρνα του Πυτιρόπουλου.

Ανώνυμος είπε...

Η δικαιοσύνη θα λάμψει, όπως γίνεται στην Ελλαδίτσα μας μια ζωή. Δε βλέπετε που βγαίνουν τα λαμόγια και υπερασπίζονται τον εγκληματία; Ο βαρκάρης έφταιγε και οι επιβάτες που είδαν τον άρχοντα να έρχεται καταπάνω τους και δεν έπεσαν στη θάλασσα. Πιθανόν να έφταιγε και ο κακός τους ο καιρός ή ακόμα και ο Χατζηπετρής. Προς θεού όμως όχι ο δολοφόνος.

Ανώνυμος είπε...

Η ΤΣΙΓΓΟΣ-ΤΕΝΕΚΕΣ ΑΕ πάει πάρα πολύ καλά, τόσο που σκεπτόμαστε να προσλάβουμε έναν ειδικό που να γυαλίζει το πόμολο. Είσαι κρεμμυδοκέφαλε;

Ανώνυμος είπε...

κ. Λιμενάρχα & κ. Διοικητά του Α. Τ. Αίγινας ακούτε ή ΟΧΙ... Στο λιμανάκι του Φάρου έβγαλε το φουσκωτό τον ανιψιό και τα κορίτσια.
Πέστε με μ@λάκα εάν ο 77χρονος μετά από αυτή την εγκληματική πράξη είχε τα κουράγια να τηλεφωνήσει για να έρθουν να τον πάρουνε και να τον φυγαδεύσουν... Ρε για μ@λάκες μας περνάτε??

Ανώνυμος είπε...

Ρε λεβέντες μου λιμεναρχαίοι, υπουργαίοι και εισαγγελέοι, τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο χειριστής δολοφόνος, όποιος και να ήταν, σε κάποιον τηλεφώνησε για να πάρει οδηγίες. Ευτυχώς υπάρχει και ο BIG BROTHER που δυστυχώς τον χρησιμοποιείτε μόνο για κακό και για να κυνηγάτε τη φτωχολογιά. Εξετάστε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, αν δεν τα έχετε κάνει πλακάκια με τους φονιάδες και αμέσως θα τα μάθετε όλα. Έλα τώρα. Σε τα μας;

Ανώνυμος είπε...

Λυκουρέζος: Ο πελάτης μου (?) αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της πρόκλησης ναυαγίου και της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Η αμέλεια όμως δεν οφείλεται στον χειριστή του σκάφους. θεωρώ ότι, μετά από αυτή την δήλωση του, τοποθετεί το άτομο την υπόθεση και ομιλεί στην σωστή βάση, μετά από αυτό, τι δεν καταλαβαίνετε?

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΚΕΤΟ!

Να που το δυστύχημα της Αίγινας είχε και μια καλή πλευρά. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος βρήκε έναν χαμένο ξάδερφο: τον 77χρονο, φερόμενο ως χειριστή του μοιραίου ταχύπλοου.

Κάπως έτσι θα έγινε η γνωριμία:
- Κύριε Λυκουρέζο θέλω να με αναλάβετε. Τράκαρα με το σκάφος και σκότωσα 4.
- Πώς λέγεστε;
- Λυκουρέζος. Θρασύβουλος Λυκουρέζος.
- Τι σύμπτωση! Λέτε να είμαστε συγγενείς; Ποιανού Λυκουρέζου γιος είσαστε;
- Δεν είναι ώρα γι΄ αυτά. Ας ασχοληθούμε με την υπόθεση που επείγει.

Αλλά μετά από δυο μέρες, αφού τέλειωσαν με τα νομικά και την υπερασπιστική γραμμή έπιασαν και τα οικογενειακά.

- Ρε συ είμαστε σόι!
- Α στο καλό! Κοίτα συμπτώσεις! Εσύ είσαι ο διάσημος ποινικολόγος που μου έλεγε ο πατέρας μου ότι έχω ξάδερφο;
- Ναι!
(Να φύγει ο τοίχος)
- Πόσο χαίρομαι που σε βρίσκω! Τι τύχη! Πού να φανταστώ όταν τηλεφωνούσα στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο τον ποινικολόγο, ότι ήταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ο ποινικολόγος, ο χαμένος ξάδερφος!
- Ναι, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα;
- Τι ρε ξάδερφε;
- Υπάρχει ένας άγραφος νόμος να μην αναλαμβάνω συγγενείς.
- Κρίμα. Δεν πειράζει ρε ξάδερφε, φτάνει που βρεθήκαμε!

Υπάρχει βέβαια και η εκδοχή ότι κανένα πρόβλημα δεν είχε να αναλάβει συγγενή, αλλά βλέποντας ότι δεν κολλάει με τίποτε η εκδοχή να οδηγούσε ο μετά βίας κινούμενος και υποβασταζόμενος 77χρονος, είπε να την κάνει με πλάγια πηδηματάκια. Αυτά όμως τα λένε κάτι κακόπιστοι.

Ανώνυμος είπε...

κ. Λιμενάρχη για να σε βωηθήσω λιγο πήγανε μια βόλτα απο το λιμανάκι του Φάρου, να εισαι προετοιμασμένος γιατι η επόμενη κατάθεδη του 77αρη θα λεει οτι το πήρε επάνω του για να γλιτώσει τον πατέρα του που εχει πεθάνει εδω και 40 χρονια. Για να δούμε εχεις καρύδια ;;

Ανώνυμος είπε...

Ενα απλο ερώτημα:
Εφοσον οι επιβατες και ο οδηγος του ταχυπλοου το εγκατέλειψαν να μας πουνε με ποιο ακριβώς μέσο και τρόπο επέστρεψαν σπίτια τους και την διαδρομή που ακολούθησαν.

Ανώνυμος είπε...

ποιοι αλλοι ηταν μες στο σκαφος ποιοι κρυβονται ακομα γιατι ολοι ειναι συνυπευθηνοι, απο την αλλη η μονη λειτουργουσε νομιμα οι βαρκαρηδες εδιναν ποτε λιστα με ονοματα στο λιμεναρχειο εκοβαν νομιμα εισιτηρια μηπως κυριοι υπευθυνοι του κρατους πρεπει να ψαξετε τα παντα ακομα και για μελοντικο ατυχημα που ισως ξαναγινει σφιξτε λιγο τους κολους κυκλοι λενε οτι τον νεαρο που οδηγουσε το σκαφος θα τον ξεκοιλιασουν καποια στιγμη το περιμενουμε αλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

5.06 το αν ο βαρκάρης έδινε ή όχι λίστα των επιβατών στο Λ/Χ ή αν έκοβε νόμιμα εισιτήρια σε πείραξε; Αυτός φταίει; Οι εγγληματίες που σκοτώσανε τον κόσμο δεν ευθύνονται; Θα σου συνιστούσα αν δεν έχεις κάτι το σοβαρό να μην ανεβάζεις τις ηλιθιότητές σου στο blog.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από την άρση των τηλεφώνων, έχουμε και την ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ -όπου θα φανεί πως δεν είναι σε θέση να οδηγήσει.
Η αλήθεια δεν πρόκειται να κρυφτεί και αν εμπλέκονται και οι Σταθάκης -Φλαμπουράρης όπως ακούστηκε
http://www.press-gr.com/2016/08/blog-post_2846.html

τότε ας ετοιμαστούμε για βίαιη ανατροπή της κυβέρνησης