Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Η Παναγία εκπροσωπεί την ανθρώπινη, συμβολή στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου. Η παρέμβαση του Θεού στην Ιστορία έσωσε τον κόσμο, αυτό όμως δεν έγινε μόνο με τη δύναμη του Θεού, αλλά και με τη συνεργασία των ανθρώπων στο πρόσωπο της Μαρίας.
 Αν παρατηρήσει κανείς τη δομή του λειτουργικού έτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα διαπιστώσει ότι η αρχή και το τέλος του σηματοδοτούνται από μια γιορτή της Παναγίας· αρχίζει δηλαδή το λειτουργικό έτος με τη γιορτή της γέννησης και τελειώνει με τη γιορτή της κοίμησης της Θεοτόκου. Η διαπίστωση αυτή θέτει ίσως σε πολλούς έναν προβληματισμό σχετικά με τον ρόλο της Παναγίας στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία του κόσμου.Η ιδιαίτερα τιμητική θέση που δίνεται στην Παναγία θα μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι στο δικό της πρόσωπο συγκεφαλαιώνεται ολόκληρη η ιστορία των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό. Έτσι, εκείνη η πρώτη γυναίκα που έγινε σύμβολο της καταστροφής των σχέσεων Θεού και ανθρώπου έγινε ταυτόχρονα σύμβολο της ελπίδας για την αποκατάσταση των σχέσεων αυτών, προτυπώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, από τα πρώτα κεφάλαια της Αγίας Γραφής, το πρόσωπο και τον ρόλο της Παναγίας.Όπως η σκάλα που είδε ο Ιακώβ, έτσι και η Παναγία είναι εκείνη που ένωσε τη γη με τον ουρανό, προσφέροντας τον εαυτό της για να κατέβει ο Θεός στουςανθρώπους.όπως η βάτος, παρ’ όλο που δέχτηκε τον Θεό σαν φωτιά, δεν κάηκε,  έτσι και η Παναγία δέχτηκε μέσα της τον Θεό και έγινε το μέσο για τη σωτηρία ολόκληρης της ανθρωπότητας.ΕΔΩ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

https://www.facebook.com/groups/925023594263299/permalink/1022802001152124/

D i k o p o s !! είπε...

Μας κοιβερνάνε άθεοι με την βωήθεια της ορθόδοξης εκκλησίας, μην ξεχνάτε τι διαδραματίστηκε την ημέρα των Θεοφανείων με το Περιστέρι!!!
Η Ελλάδα για να σωθεί χρειάζεται καμιά ντουζίνα "Παναγίες".!!!
Χρόνια Πολλά.

Ανώνυμος είπε...

γράφρι το νούμερο
Σκοπός της ομάδας είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ και η πιο εύκολη με αυτόν τον τρόπο επικοινωνία μεταξύ μας. Η ενημέρωση για τα δρώμενα στο νησί μας καθώς και η ανάδειξη και η προβολή του. Κάθε μέλος της ομάδας είναι ευπρόσδεκτο να παρουσιάσει γεγονότα και απόψεις ,που αφορούν στο νησί μας και να προσκαλέσει και δικούς του φίλους.
βρε νούμερο την σελίδα αυτη την εχεις φτιάξει για να προβάλεις τον εαυτό σου και οχι το νησι

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΙ
Αν θες δουλειά και είσαι νειά
Τους γεροντογλυκούλιδες διπλάρωσε
Με λίγη τσαχπινιά
Κι όλοι μαζί θα τρέχουνε
Για να σου βρουν δουλειά.

Του τόπου τα προβλήματα
Μπορεί να μην τα λύσουν
Μα σίγουρα στη φούστα σου
Μπροστά θα γονατίσουν

Όλα τα… μορμολίκια
Ετούτον τον καιρό
Σαν γέροι γάτοι ψάχνουνε
Ποντίκι τρυφερό

Κι άμα τους κόψεις τον.. χαλβά
Τους βάλεις σε νηστεία
Σίγουρα θα σου δώσουνε
καμιά… αργομισθία

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ 1:20 π.μ θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να απαξιώνουμε και να ισοπεδώνουμε την οποιαδήποτε μικρή ή μεγάλη ενέργεια ενός συμπολίτη μας, που προσπαθεί να μας σηκώσει από τους καναπέδες της αποχαύνωσης και να δημιουργήσει μια ομάδα (μαγιά), που σκοπό έχει το κάτι καλό για την Αίγινα. Μην κατακρίνεις λοιπόν, λάβε και εσύ μέρος σ 'αυτή την προσπάθεια, να ακούσουμε αμερόληπτα και τις δικές σου απόψεις και γιατί όχι να τις υιοθετήσουμε εφ ' όσον είναι για το καλό της Αίγινας. Βεβαίως εάν δεν θέλεις που είναι δικαίωμά σου, κάτσε στον καναπέ σου και μην γίνεσαι τουλάχιστον φιλοκατήγορος.

Unknown είπε...

Στον ανώνυμο 1.20 ,τον δειλό κυριούλη που δεν έχει τα ...... και ντρέπεται να μιλήσει με το επίθετό του, θέλω να του απαντήσω ΞΥΔΙ . Θα σκάσει όπως πάει απο το φθόνο του για τους ανθρώπους που έχουν αξία και πετυχαίνουν πράγματα που αυτός δεν μπορεί να φτάσει έτσι ντενεκές που είναι.