Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ

Η σύνδεση της Αίγινας με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα, με πολλές τεχνικές δυσκολίες. Είναι η πρώτη φορά που θα ποντιστεί αγωγός ύδρευσης σε βάθος έως 93 μέτρων, καλύπτοντας απόσταση 14 χιλιομέτρων. Αυτό που δεν φανταζόταν κανείς είναι ότι θα δεχόταν δολιοφθορά. Οπως αποκαλύφθηκε, πριν από λίγες ημέρες άγνωστος άνοιξε τρύπες με ένα κοινό οικιακό τρυπάνι σε έξι από τους αγωγούς, οι οποίοι από τον περασμένο Οκτώβριο πλέουν αγκυροβολημένοι στον κόλπο της Σαλαμίνας.
Η δολιοφθορά ανακαλύφθηκε χάρη στο σύστημα ελέγχου στεγανότητας που χρησιμοποιεί η εταιρεία η οποία έχει αναλάβει το σύνθετο έργο. «Οι τρύπες φαίνεται ότι έγιναν με ένα απλό ηλεκτρικό τρυπάνι, καθώς είναι μικρής διαμέτρου, μόλις 5,5 χιλιοστών. Προφανώς, όποιος το έκανε δεν ήθελε να είναι εύκολα αντιληπτό από έναν απλό οπτικό έλεγχο», εξηγεί στην «Κ» ο Αλέξανδρος Πετρόπουλος, υπεύθυνος του έργου. «Ανακαλύψαμε τρύπες σε 6 από τις 33 σωληνογραμμές”. Πρόκειται σίγουρα για κακόβουλη ενέργεια».
Μήνυση
Η εταιρεία κατέθεσε μήνυση στο λιμεναρχείο Σαλαμίνας. Παράλληλα, συνεργείο σφράγισε τις τρύπες αεροστεγώς, ενώ σε επόμενη φάση θα ακολουθήσει η κανονική επισκευή. «Εχουμε στο παρελθόν ζήσει κλοπές σε εργοτάξια, αλλά δολιοφθορά σε εξοπλισμό έργου δεν μας έχει ξανατύχει», λέει ο κ. Πετρόπουλος. «Η περιοχή στην οποία είναι αγκυροβολημένοι οι αγωγοί φυλάσσεται. Πρόκειται όμως για μια θαλάσσια περιοχή 400 στρεμμάτων, με περίμετρο 5 χιλιομέτρων, σε περιοχή που τον χειμώνα δεν έχει κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, αυξήσαμε τα μέτρα ασφαλείας».
Η είδηση προκάλεσε ανησυχία στην Αίγινα, που περιμένει διακαώς την επίλυση του οξέος υδροδοτικού προβλήματος του νησιού. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος θα έκανε κάτι τέτοιο», λέει ο δήμαρχος του νησιού, Γιάννης Ζορμπάς. «Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. Πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να το έκανε κάποιος που παλιά ψάρευε εκεί και σήμερα δεν μπορεί επειδή η περιοχή καταλαμβάνεται από τους αγωγούς».
Η εταιρεία εκτιμά ότι η δολιοφθορά δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα του έργου. Το οποίο όμως επηρεάστηκε από... τις «κλασικές» καθυστερήσεις. «Υπήρχε καθυστέρηση στη Σαλαμίνα με τη μετακίνηση των δικτύων κοινής ωφελείας», λέει ο κ. Πετρόπουλος. «Εκτιμάμε ότι η πόντιση των αγωγών στον βυθό θα ξεκινήσει τον Ιούλιο, αντί του Μαΐου. Στόχος μας είναι το νησί να υδροδοτηθεί από την ΕΥΔΑΠ μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα προλάβει όμως το φετινό καλοκαίρι».
Η πόντιση του αγωγού θα γίνει με τη σταδιακή του πλήρωση με νερό, με ρυθμό βύθισης 8 μέτρων/λεπτό. Αφού ποντιστεί στον βυθό, ο αγωγός θα καλυφθεί από 3.000 τσιμεντένια «στρώματα», ώστε να μην καταστραφεί από άγκυρες και τράτες.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καποιοι δεν θελουν να ερθει ο αγωγος στην αιγινα, αυτοι ξερουν!

Παρασκευάς είπε...

Μπορώ να πω ότι δεν το θεωρούσα αναμενόμενο να φτάσει η καφρίλα σε τέτοιο σημείο, όμως το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάποιοι αιγινήτες πανιγυρίζουν κι όλας....

Ανώνυμος είπε...

Nα πως δουλεύουν οι σοβαροί δήμοι
Ο Δήμος Μυκόνου ενημερώνει τους επιχειρηματίες που προτίθενται να κάνουν χρήση κοινοχρήστου χώρου για το έτος 2020, να προσέλθουν στο Γραφείο Εσόδων του Δήμου μας προκειμένου να καταθέσουν αίτηση για την χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΗΣΗ.

Σε αντίθετη περίπτωση, σας καταστούμε σαφές ότι ο Δήμος θα προβεί σε ελέγχους, εκτελώντας το δικαίωμα του να εφαρμόσει το άρθρο 55 του Ν.4483/2017 περί «Αυθαίρετης κατάληψης και προσωρινής αφαίρεσης άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου».

Τέλος, σας επισημαίνουμε ότι η διαδικασία για την χορήγηση άδειας χρήσης κοινοχρήστου χώρου θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Β.Δ. 24-9/20-10-1958, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του Ν.1080/1980 και τροποποιήθηκε ή συμπληρώθηκε με μεταγενέστερες διατάξεις και το άρθρο 2 της
σης Υπ. Περιβ. Ενεργ. & Κλ. Αλλ. 52907/28.12.2009 (ΦΕΚ 2621/31.12.2009 τεύχος Β). Καλούνται λοιπόν όσοι ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2020 να υποβάλλουν στο Δήμο σχετική αίτηση αναφέροντας το είδος της χρήσης επισυνάπτοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Α. Για έκδοση νέας άδειας:
1. Άδεια λειτουργίας του καταστήματος. 2. Ταμειακή απόδειξη με το ΑΦΜ της επιχείρησης. 3. Δημοτική ενημερότητα 4. Τοπογραφική αποτύπωση όπου θα απεικονίζεται η θέση της επιχείρησης, τα παρακείμενα κτίρια,
οι είσοδοι, τα παράθυρα, το πλάτος της πρόσοψης του ακινήτου, το πλάτος του πεζοδρομίου, το
πλάτος της οδού και οι διαστάσεις του αιτούμενοι χώρου κατάληψης. Β. Για ανανέωση άδειας:
1. Φωτοτυπία της τελευταίας άδειας κοινόχρηστου χώρου. 2. Ταμειακή απόδειξη με το ΑΦΜ της επιχείρησης. 3. Δημοτική ενημερότητα
Αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μέχρι 30/04/2020.
Για την χρήση των κοινοχρήστων χώρων ισχύουν οι υπ' αριθμ. 81/2015 αποφάση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία - διευκρίνιση είμαστε στη διάθεσή σας.

Πολυξερήδηδες του Δήμου και φωτεινοί παντογνώστες σας το κοινοποιούμε εδώ μιας και διαβάζετε τα σχόλια να πάρετε μια ιδέα τι παίζεται στην άλλη Ελλάδα

Ανώνυμος είπε...

2,33 ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥς
ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ :5O XRONIA ΠΙΣΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΔΗΜΟΣ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΚΑΛΗΠΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΝΕ !!!!!

Ανώνυμος είπε...

2 33 μαζί με τα υπόλοιπα εγγραφα, θα απαιτούν και πιστοποιητικό δημοτικών φρονημάτων.

Ανώνυμος είπε...

4:36 τελικα αυτους τους ευκαλυπτους ποιος τους πετσοκοψε?? ο δημος ή ο νεος του αγαπημενος με τιμημα 18000€???

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ. ΕΣΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ . Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΖΟΡΜΠΑ. ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Ανώνυμος είπε...

9:24 μ.μ 1.600 ΕΥΡΩ ειναι το κοστος ετσι λέει ο επιχειρηματίας