Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2020

ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΣΕ ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ & ΑΛΛΑ ΝΗΣΙΑ

Προφανώς η κυβέρνηση αποφάσισε να δείξει έμπρακτα ότι τηρεί τις προεκλογικές τις υποσχέσεις. Υποσχέσεις δόθηκαν πολλές και σε πολλούς αποδέκτες. Αυτοί που ψήφισαν άκουσαν και νόμισαν ότι οι υποσχέσεις ήταν γι αυτούς , έκαναν λάθος. Για τα γίδια είναι ο σανός, και η ΝΔ ξέρει πολύ καλά το παιχνίδι. Οι αποδέκτες των υποσχέσεων ήταν εκτός συνόρων.
"Έξω οι χρηματοδοτούμενες από τον συνεργάτη των ΝΑΖΙ" ΜΚΟ. Το 1944 ήταν η καλύτερη χρονιά της ζωής του, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του. Ήταν η χρονιά που βοήθησε τον προστάτη του να στείλει τους ομόθρησκους του στα κρεματόρια του Άουσβιτς. Το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα του. Την απέλασή του από τις ΗΠΑ στην γενέτηρά του Ουγγαρία ζητούν οργανώσεις των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την τροπολογία Holtzman, "Οιοσδήποτε αλλοδαπός ο οποίος ..σε συνεργασία ή με την καθοδήγηση (ΙΙ)  όποιας κυβέρνησης σε όποια περιοχή που βρίσκεται υπό κατοχή από τις στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης της Ναζιστικής Γερμανίας (ΙΙΙ) όποιας κυβέρνησης εγκαθιδρύθηκε με την βοήθεια ή σε συνεργασία με την Ναζιστική κυβέρνηση της Γερμανίας ή (ΙV) όποια κυβέρνηση ήταν σύμμαχος με την Ναζιστική κυβλερνηση της Γερμανίας, διέταξε, βοήθησε, υποκίνησε, συμπαραστάθηκε, ή με άλλο τρόπο συμμετείχε στην καταδίωξη προσώπων λόγω της φυλής τους, της θρησκείας τους της εθνικόρητάς τους ή των πολιτικών τους πεποιθήσεων, δεν γίνεται αποδεκτός (για να πάρει άδεια παραμονής στις ΗΠΑ).Αυτοί οι λόγοι αποτελούν αιτία απέλασης του ακόμα και αναδρομικά.
Στην εκπομπή 60 Minutes (https://www.youtube.com/watch?v=SGWizajL7tA) ο Σόρος παραδέχτηκε ότι εργαζόταν με έναν Ούγγρο συνεργάτη των ΝΑΖΙ για να κατάσχουν περιουσίες Εβραίων. "Πήγαινα μαζί του και κατασχέσαμε μεγάλες περιουσίες Εβραίων" είχε πει στην εκπομπή Adam Smith's World (PBS series) την δεκαετία του 1990 όταν ο ρόλος του σχετικά με την παγκοσμιοποίηση δεν ήταν ακόμα γνωστός.
Ως αμετανόητος , και λόγω της συνεργασίας του στον διωγμό των Εβραίων, μπορεί να απελαθεί στην γενέτηρά του Ουγγαρία καθώς το παρελθόν του τον καθιστά την παραμονή του σε Αμερικανικό έδαφος απαράδεκτη.
Στην Ελλάδα έχει πολλούς φίλους και χρηματοδοτεί πολλές ΜΚΟ. Διαθέτει άριστες σχέσεις με την σημερινή κυβέρνηση όπως και με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου. Τις πταίει? Πρώτοι όλοι εμείς που δεν δίνουμε σημασία ποιος ελέγχεται από ποιόν.
Φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα όπου τα ΜΑΤ ως στρατός κατοχής χτυπούν ¨Ελληνες και κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς συμβαίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέρανε τον Ελληνικό λαό στα όριά του την ώρα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις συντάσσονται και υπηρετούν την παγκοσμιοποίηση.
Δυστυχώς, χάρη στην κυβέρνηση Τσίπρα, οι μετανάστες μπορούν να "επιστραφούν στην Τουρκία" μόνο από το σημείο πρώτης εισόδου (δηλαδή τα νησιά). Αν προωθηθούν στην ενδοχώρα τους φορτωθήκαμε. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους φορτώσουν σε όλη την χώρα.Μόνη λύση το κλείσιμο των συνόρων και η ταχύτατη διαδικασία επαναπροώθησής τους. Αν τώρα, οι νησιώτες αντί να πολεμούν τα ΜΑΤ δείξουν την ίδια "αγάπη" για τις ΜΚΟ κάτι θα αλλάξει. Το πρόβλημα λύνεται στην ρίζα του χτυπώντας το εκεί που πρέπει όσο σκληρά πρέπει. Χωρίς παροχές κανένας μετανάστης δεν θέλει να μείνει σε μια χώρα που δεν αγαπάει αλλά μισεί ακόμα και τους δικούς της πολίτες.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας προσεκτικά την συμφωνία της 18 Μαρτίου 2015 Ε.Ε. και Τουρκίας περι επιστροφής όσων (κατα το κείμενο) "παράνομων μεταναστών" δέν πληρούν τα κριτήρια προσφυγικής ιδιότητας, βλέπω οτι αφορά ΜΟΝΟΝ εκείνους που καταφεύγουν και παραμένουν στα Ελληνικά ΝΗΣΙΑ και όχι στην ενδοχώρα. Η συνθήκη αυτή δημιουργεί αφόρητη κατάσταση στους νησιώτες και απάνθρωπες συνθήκες στους πρόσφυγες, ενω οι μετακινούμενοι στην ενδοχώρα, ότι κι αν είναι δέν επιστρέφονται και δεδομένης της στάσης των ευρωπαικών κρατών, αυτοί μένουν στην Ελλάδα, μετά κάποια χρόνια αποκτουν πολιτικά δικαιώματα και φυσικά..... ψηφίζουν την παράταξη που συναίνεσε στην ευνοική γι αυτούς συμφωνία του 2015. Ετσι οι εκλεκτοί της παράταξης που συναίνεσε στην συμφωνία αυτή αυξάνουν την ευόδωσης της προσδοκίας για την αρχοντία. Σωστό η Λάθος?

Ανώνυμος είπε...

Θα θυμόσαστε πριν δύο μήνες που είχε ζητήσει ο Πρωθυπουργός απο την ΕΕ να πάρουν 2.000 ασυνόδευτα και εκείνοι το αρνήθηκαν συμπεριλαμβανομένων και των Γερμανών ;
Διαβάστε αναλυτικά την εξήγηση.
Martita Palla
Στη Γερμανία ξεκίνησαν το 2014 ένα πρόγραμμα προστασίας ασυνόδευτων ανηλίκων, παρόμοιο με το δικό μας, με 4.300 παιδιά. Επειδή όμως τα καλά νέα ταξιδεύουν γρήγορα και οι ευκαιρίες δεν είναι για να χάνονται, τα παιδιά αυτά έγιναν 14.436 το 2015 κ 50.373 ως τις 31.10.2016.
Πέραν τούτου, επειδή η ιστορία "ασυνόδευτοι ανήλικοι" είναι πάνω απ' όλα μπίζνα (στέλνουν μπροστά το ένα παιδί, που έχει απόλυτη προτεραιότητα στο άσυλο, κ ύστερα ακολουθεί "νόμιμα" ολόκληρη η οικογένεια), όταν άρχισαν να πλακώνουν οι αιτήσεις οικογενειακής επανένωσης, βρέθηκαν μπροστά στο ενδεχόμενο 250.000 νέων μεταναστών, που ήθελαν να εγκατασταθούν στη Γερμανία...
Κάπου εκεί οι Γερμανοί φρέναραν το πρόγραμμα αυτό, έθεσαν ταβάνι στις αιτήσεις οικογενειακής επανένωσης που θα γίνονται δεκτές (απειροελάχιστες εγκρίνονται), και σταμάτησαν να δέχονται ασυνόδευτους ανήλικους. Μία αιτία που συνέβαλλε σε αυτό, ήταν η αύξηση της εγκληματικότητας από συμμορίες ανηλίκων. Αντίστοιχη πορεία ακολούθησαν τα άλλα κράτη- μέλη.
Αυτή τη στιγμή, όσοι σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι κατά βάση πρόκειται για "κοινοτικά κονδύλια", δε μας εξηγούν γιατί κανένα άλλο κράτος της ΕΕ δεν δέχεται ασυνόδευτους ανηλίκους, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ελλάδας. Δηλαδή, εφ’ όσον πρόκειται για χρήμα, το οποίο θα "μπαίνει" στην οικονομία τους, κανονικώς θα έπρεπε να "τσακίζονται" τα κράτη-μέλη της ΕΕ, ποιο θα φιλοξενήσει τους περισσότερους. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει εντελώς αυτή την υπόθεση...
- Ο ένας λόγος είναι ότι τα κονδύλια αυτά καταβάλλονται για κάθε παιδί μέχρι την ενηλικίωση. Μετά, το καθήκον της συντήρησης περνάει στο κράτος. Παράλληλα, επιβαρύνουν έμμεσα τον τακτικό προϋπολογισμό, γιατί προϋποθέτουν έξοδα εκπαίδευσης, ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ενώ η αύξηση της εγκληματικότητας και η υποβάθμιση κάποιων περιοχών συνεπάγονται επίσης σημαντικά κόστη κλπ.
- Ο άλλος λόγος είναι ο πολλαπλασιασμός τους, με γεωμετρική πρόοδο, μόλις μαθευθεί ότι ξεκινάει πρόγραμμα προστασίας με τις Ψ παροχές και τις Χ δυνατότητες οικογενειακής επανένωσης. Οι ροές προς την Ελλάδα αυξήθηκαν σχεδόν ανεξέλεγκτα, μόλις η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα, με το σκεπτικό ότι κάποιος που περνάει στην ενδοχώρα δεν επιστρέφεται, ενώ πλέον είναι πολύ πιο εφικτό να διαφύγει προς τη βόρεια Ευρώπη.
Με άλλα λόγια, τα άλλα κράτη-μέλη αρνούνται τα χρήματα για τη φιλοξενία των ασυνόδευτων ανηλίκων, γιατί ξέρουν ότι μελλοντικώς το κόστος που θα κληθούν να επωμισθούν με τους φόρους τους θα είναι πολύ βαρύτερο, ενώ κινδυνεύουν περαιτέρω με πληθυσμιακή αλλοίωση κ διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.
Συνεπώς, προτιμούν να πληρώσουν κάποιους χρήσιμους ηλίθιους να το αναλάβουν όλο αυτό, οι οποίοι βλέπουν την αυτοκαταστροφή τους σαν ευκαιρία να μπει στην εγχώρια οικονομία "κοινοτικό χρήμα".
ΥΓ: Η ανοησία που μας δέρνει, φαίνεται και από το ότι το θέμα στο οποίο σκαλώσαμε, είναι εάν τα λεφτά προέρχονται από τον τακτικό ή τον κοινοτικό προϋπολογισμό και αν τους τα δίνουν στο χέρι ή σε παροχές...

Ανώνυμος είπε...

"Παρακολουθώ την έντονη συζήτηση για τα 1500 ευρώ που θα κοστίζει ο ασυνόδευτος ανήλικος πρόσφυγας. Η κ. Αγαπηδάκη, υπεύθυνος του προγράμματος εξήγησε πως το χρηματικό ποσό δεν θα το παίρνει αυτούσιο ο πρόσφυγας, αλλά θα καλύπτει απ ευθείας τις ανάγκες του, ενοίκιο, φως, νερό κλπ. Έχω δύο ερωτήματα 1) Το κόστος της διατροφής του θα το λαμβάνει σε χρήμα ή σε κουπόνια; 2) Το κράτος διαθέτει δομές για αλά καρτ εξυπηρέτηση των αναγκών των ανήλικων και την εξακρίβωση της ηλικίας τους;
Στη Βρετανία,η μέθοδος δοκιμαστηκε και απέτυχε. Σημειωτέον αναφέρομαι σε πολύ μικρότερους αριθμούς. Δεν υπήρχαν οι δομές για να εξηπηρετηθει το πρόγραμμα. Οι κάτοχοι κουπονίων δημιουργούσαν προβλήματα στα συμβεβλημένα σούπερ μάρκετ, επιτίθονταν στους υπαλλήλους, όταν τους έπιαναν να κλέβουν, σε βαθμό που στο τέλος όλες οι επιχειρήσεις αποσύρθηκαν. Η αρμόδιοι φορείς δεν βρήκαν άλλη λύση από εγκλεισμό όλων των υποψηφίων για άσυλο σε κλειστές δομές. Οι δικοί μας υπεύθυνοι έχουν εναλλακτική λύση ή πάμε με εισαγόμενους μπούσουλες; Κάτι είχε πάρει το αυτί μου στην συνέντευξη τους στην ΕΡΤ, περί μελέτης του βρετανικού συστήματος. Εξ ου και οι απορίες μου."

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Σινανης(δημοσιογράφος από την Λεσβο) έθεσε το εξης ερώτημα στους εκπροσώπους των κομμάτων (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) στην εκπομπή του Γεωργού Αυτιά στον ΣΚΑΙ: Οι δαπάνες που γίνονται για τους λαθρομετανάστες, πληρώνονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από το Ελληνικό κράτος;
Την απάντηση την έδωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ: Όλα τα πληρώνει το κράτος αλλά θα τα πάρουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ανώνυμος είπε...

Ή ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΘΕΌΣΤΑΛΤΗ.
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.
Ε ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΡΑ ΕΙΣΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ-ΜΙΛΑΝΟ ΚΛΠ.

Ανώνυμος είπε...

Έχω μια απορία: Αυτός ο Σόρος πόσων χρονών ήταν το 1944;

Ανώνυμος είπε...

Θα τα πάρει τα χρήματα λέει ο εκπρόσωπος της ΝΔ τώρα το αν θα τα πάρει και πότε κάνεις δεν το ξέρει ! Τελικά οι λαθρομετανάστες παιρνουν μια χαρά στην Ελλάδα! Αλίμονο από τα παιδιά μας που φεύγουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή!

Ανώνυμος είπε...

Κοροναϊός και .. μασκοφορία – Του Μαθιουδάκη Α. Γεωργίου, MD PhD

Ανηγγέλθη ως ένας τρομακτικός ιός, με μεγάλη λοιμογόνο δύναμη, θανατηφόρος, που απειλούσε να ξεκάνει ολόκληρο το ανθρώπινο είδος, σε διάστημα των λίγων επόμενων εβδομάδων. Οι φήμες οργίαζαν ότι προέρχεται από κάποιους Κινέζους που είχαν φάει φίδια, τα οποία είχαν προηγουμένως φάει μολυσμένες νυκτερίδες. Μια νέα εκδοχή του τρομακτικού μύθου του 6ου μΧ., αιώνα για το τέρας του Λοχ Νες. Μέγας πανικός κατέλαβε τους ατυχείς υπηκόους των διαφόρων Χωρών, όπως τότε τους παραλίμνιους κατοίκους της λίμνης.

Μέχρι στιγμής έχουνε προσβληθεί 80348 άτομα, σε ολόκληρο τον πλανήτη των 7.6 δις., κι έχουν καταλήξει 2704, πολύ λιγότεροι απ΄όσοι χάνονται κάθε χρόνο από τροχαία ατυχήματα: συνολικά 1.35 εκατομμύρια άνθρωποι (https://www.newsauto.gr/…/135-ekat-thanati-se-trochea-kath…/). Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή συνηθισμένη, περιορισμένης έκτασης επιδημία, σαν και εκείνες που βιώνουμε κάθε χρόνο, τους χειμερινούς μήνες, από διάφορα στελέχη ρινο- και άλλων αναπνευστικών ιών. Στελέχη του κοροναϊού, όπως τα NL63, OC43, HKU1, 229E, απομονώνονται κάθε χρόνο από πληθώρα ασθενών με ΧΑΠ ή άσθμα κι ευθύνονται για τις παροξύνσεις των χρόνιων αυτών αναπνευστικών παθήσεων ή και για τον θάνατο πολύ μικρότερης αναλογίας.

Επομένως, δεν πρόκειται για έναν πρωτοεμφανιζόμενο ιό, και είναι βέβαιο ότι, ακόμη και εάν τον αγνοεί η ανθρωπότητα, τον γνωρίζει καλά το εσωτερικό αμυντικό σύστημα του κάθε κατοίκου σ΄αυτόν τον πλανήτη. Μόνο άτομα με έκπτωση του εσωτερικού τους αμυντικού συστήματος -σύμφυτου ή/και επίκτητου-, όπως εκείνοι με χρόνιες παθήσεις, σαν τα νεοπλάσματα, οι ρευματοπάθειες, τα καρδιοπνευμονικά χρόνια νοσήματα και ο σακχαρώδης διαβήτης, που έχουν υποστεί μεταμοσχεύσεις, ή ευρίσκονται υπό θεραπεία με ανοσοκατασταλτικά, πολλοί ηλικιωμένοι ή βρέφη και νήπια, μπορεί να κινδυνεύουν από μια μόλυνση από τον κοροναϊό, όπως εξάλλου κινδυνεύουν και από πληθώρα άλλων μικροβίων, ιών, παρασίτων και μυκήτων.

Οι μάσκες που φοράνε μερικοί στα ΜΜΜ και στους δρόμους είναι μια μάταιη προσπάθεια να αποφύγουν τις ιώσεις. Μάταιη γιατί δεν τους βοηθάει να μην κολλήσουν ή να μη μεταδώσουν μια ίωση. Η ισχυρή, μηχανική προστασία στις ρινικές κοιλότητες είναι αποτελεσματική. Για κάποιους λόγους που ξεφεύγουν του παρόντος, οι μάσκες αποδυναμώνουν, μάλιστα, αυτή τη φυσική αμυντική ικανότητα. Οι χειρουργοί στο χειρουργείο δεν φοράνε μάσκες για να μη μολύνονται, αλλά για να μη μολύνουν οι ίδιοι τους το χειρουργικό πεδίο.

Όσοι φοράνε μάσκες στους δρόμους, άθελά τους διακινούν σενάρια τρομολαγνείας και διευκολύνουν τον εθισμό στον κοινωνικό φόβο – το προσώρας καλύτερο εργαλείο υποταγής.
Η εικόνα με τους περιφερόμενους μασκοφόρους είναι μελαγχολική. Αποσχηματίζουν τα πρόσωπα, εντείνουν την κοινωνική απομόνωση και φανερώνουν το έλλειμμα ιατρικής ενημέρωσης!!

Έτσι, η μανία να κυκλοφορούν με μάσκες στους δρόμους και τα ΜΜΜ δεν μπορεί να εξηγηθεί με άλλον τρόπο, παρά μόνο ψυχαναλυτικά. Η μόλυνση είναι μια πρόφαση, πίσω από την οποία κρύβεται η αβεβαιότητα της εξωτερικής μας εικόνας, η εξωτερίκευση της διάχυτης κρυψίνοιας που μαστίζει ανέκαθεν την ανθρωπότητα. Η τάση να περνάνε απαρατήρητοι, αδιευκρίνιστοι, χωρίς ταυτότητα. Δεν ξέρω εάν πρόκειται για υπερέκφραση του ενοχικού αταβισμού μας ή για πιο θλιβερή κοινωνική απόσυρση, με την έννοια του Α. Τοκεβίλ, δηλαδή ως ένα μέσον που μας επιτρέπει να απομακρυνθούμε ‘από το παιχνίδι’. Οι διπλανοί μας που με κάθε ευκαιρία κυκλοφορούνε με μια μάσκα ή μια κουκούλα, πίσω από την οποία κρύβουνε το πρόσωπό τους, στην πραγματικότητα φανερώνουν την αγωνία τους να μην αποκαλυφθούν. Όχι αυτοί καθαυτοί∙ αλλά τα αντικοινωνικά, μισάνθρωπα αισθήματά τους.

Όσο για τις νυχτερίδες που τις φάγανε τα φίδια, με κάνουν μόνο να θυμάμαι τα ποντίκια του Καμύ, που και τότε με μάσκες επιχείρησαν να ξορκίσουν οι άνθρωποι.

Πνευμονολογικό Κέντρο Αθηνών
Λ. Αλεξάνδρας 209, μετρό Αμπελοκήπων

Ανώνυμος είπε...

Σιγά τώρα, μήπως τα ξέρει ο κάποιος γιατρός και δεν τα ξέρει ο "Γεωργός" (sic!) Αυτιάς. Έτσι δεν είναι κ. 6:33;

Ανώνυμος είπε...

εγκριθηκε λεει ο προυπολογισμος της κεδας τρεχα κοστακο....

Ανώνυμος είπε...

Στα νησιά "αντιστέκονται" και οι ΜΚΟ διότι απειλείται η δουλίτσα τους, τα τσογλάνια που θέλουν ανοικτά κέντρα για να αυξάνεται ο τζίρος των μαγαζιών τους αλλά και οι αναρχομπάχαλοι που κάνουν "ακτιβιστικό τουρισμό". Όμως η συντριπτική πλειονότητα είναι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι τα κλειστά κέντρα θα είναι στην πραγματικότητα ημίκλειστα, άνθρωποι που έχουν χορτάσει υποσχέσεις και άνθρωποι που φοβούνται ότι το πρόβλημα όχι απλά δεν θα λυθεί αλλά θα γιγαντωθεί. Λύσεις υπάρχουν. Σχηματισμός δικογραφίας εναντίον των ΜΚΟ που έχουν κάνει πάρτυ όλα αυτά τα χρόνια. Επαναφορά των push back στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Δημιουργία περίκλειστων κέντρων σε νησιά που δεν κατοικούνται με άμεσες επαναπροωθήσεις. Η τακτική του στέλνω τα ΜΑΤ για να συγκρουστούν προσπαθώντας επικοινωνιακά να σχηματιστεί η εντύπωση πως μόνον ακραία στοιχεία αντιδρούν είναι το λιγότερο χυδαία. Η υγιής αντίδραση είναι η αντίσταση μέχρι να δώσει η κυβέρνηση πειστικές απαντήσεις. Κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα το συμφέρον ενός τόπου αν δεν ζει σε αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

9 27 καλό το κείμενο σου αλλα ή ατάκα σου "κανένας δεν γνωρίζει καλύτερα το συμφέρον ενός τόπου αν δεν ζει σε αυτόν τον τόπο" δεν έχει εφαρμογή (δυστυχώς) στην Αιγινα.