Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΙΓΙΝΑ"

Μια ακόμα κοπή πίτας ή μια ακόμα απάντηση στο έλλειμμα εκπροσώπησης?
Τροφή για σκέψη το κείμενο που ακολουθεί.
«ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, κάποιοι έχουν εφεύρει μια εντυπωσιακή μηχανή που κατασκευάζει μεγάλες σύνθετες λέξεις, περίπλοκες κοινοτοπίες, ατέλειωτες προτάσεις, νέες και ανήκουστες εκφράσεις, που όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια κατά το δυνατόν δύσκολη γλώσσα, που δίνει την εντύπωση της ευρυμάθειας.
 ΟΜΩΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ δεν λένε τίποτα:
όποιος τους ακούει, δεν γίνεται αποδέκτης σκέψεων, δεν νιώθει τη γνώση του να αυξάνει, αλλά αισθάνεται την ανάγκη να αναστενάξει: “Ακούω τον μύλο να γυρίζει, αλεύρι όμως δεν βλέπω” -ή βλέπει επιτέλους καθαρά πόσο λειψοί, πόσο χαμερπείς, πόσο άχρωμοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω απ΄αυτή τη βαρύγδουπη απεραντολογία».
 «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ και σχεδόν τίποτε άλλο -αυτό που κυρίως το διακρίνει είναι η έλλειψη κριτικού πνεύματος και επίσης η βραχεία μνήμη.
 Η ΜΑΖΑ ΣΤΟΧΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, γιατί της λείπει ο χρόνος και η άσκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί τις πλάνες της για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να είναι, όπως ο κόσμος των διανοούμενων, σαν τον ανεμοδείχτη που κάθε φορά προσαρμόζεται στους ανέμους της μόδας. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ: γιατί θα ήτανε τρομακτική η ιδέα των συνεχών ξαφνικών μεταστροφών αυτής της βαριάς και δυσκίνητης ανθρώπινης μάζας, προπάντων αν αναλογιστούμε πόσα θα μπορούσαν να ξεριζωθούν και να ανατραπούν με αυτές τις απότομες μεταστροφές». Αποσπάσματα από το βιβλίο του Άρθουρ Σοπενχάουερ, Η Τέχνη του να είσαι προσβλητικός, εκδ. Γνώση.
«ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ, κάποιοι έχουν εφεύρει μια εντυπωσιακή μηχανή που κατασκευάζει μεγάλες σύνθετες λέξεις, περίπλοκες κοινοτοπίες, ατέλειωτες προτάσεις, νέες και ανήκουστες εκφράσεις, που όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια κατά το δυνατόν δύσκολη γλώσσα, που δίνει την εντύπωση της ευρυμάθειας. ΟΜΩΣ, ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ δεν λένε τίποτα: όποιος τους ακούει, δεν γίνεται αποδέκτης σκέψεων, δεν νιώθει τη γνώση του να αυξάνει, αλλά αισθάνεται την ανάγκη να αναστενάξει: “Ακούω τον μύλο να γυρίζει, αλεύρι όμως δεν βλέπω” -ή βλέπει επιτέλους καθαρά πόσο λειψοί, πόσο χαμερπείς, πόσο άχρωμοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω απ΄αυτή τη βαρύγδουπη απεραντολογία». «ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΘΟΣ ΕΧΕΙ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ και σχεδόν τίποτε άλλο -αυτό που κυρίως το διακρίνει είναι η έλλειψη κριτικού πνεύματος και επίσης η βραχεία μνήμη. Η ΜΑΖΑ ΣΤΟΧΑΖΕΤΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ, γιατί της λείπει ο χρόνος και η άσκηση. Αυτός είναι και ο λόγος που διατηρεί τις πλάνες της για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να είναι, όπως ο κόσμος των διανοούμενων, σαν τον ανεμοδείχτη που κάθε φορά προσαρμόζεται στους ανέμους της μόδας. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΤΣΙ: γιατί θα ήτανε τρομακτική η ιδέα των συνεχών ξαφνικών μεταστροφών αυτής της βαριάς και δυσκίνητης ανθρώπινης μάζας, προπάντων αν αναλογιστούμε πόσα θα μπορούσαν να ξεριζωθούν και να ανατραπούν με αυτές τις απότομες μεταστροφές». Αποσπάσματα από το βιβλίο του Άρθουρ Σοπενχάουερ, Η Τέχνη του να είσαι προσβλητικός, εκδ. Γνώση. [Πηγή: www.doctv.gr]

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Αίγινα χρειάζεται εκπροσώπηση σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα δημοσιεύματα από in gr
Δεν φαντάζεστε ποια ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Και δεν ήταν το Ναύπλιο
Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στην Αρχαία Κόρινθο οι εκδηλώσεις του Δήμου Κορινθίων για την Επέτειο της Ανακήρυξης της Κορίνθου από τις εργασίες της Α΄ Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου τον Ιανουάριο του 1822, ως Πρώτης Πρωτεύουσας της Νεότερης Ελλάδας.
ΟΠΩΣ ΔΙΑΒΑΖΕΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΠΕΡΚΟΛΕΣ, ΝΕΡΑ, ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑΚΙΣΜΟΥΣ.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΣΑΚΚΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ κ.ΤΖΙΤΖΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΎΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝΑΜΜΈΝΗ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΉ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΜΒΈΛΕΙΑΣ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΕΔΩ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ/ΟΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΚΟΛΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα της πρώτης πρωτεύουσας έχουμε δει και χειρότερα, για όσους θυμούνται την ιστορία με το Ναύπλιο. Λέω "για όσους θυμούνται", γιατί διαβάζω παραπάνω για Σακκιώτη και Τζίτζη και με πιάνει κλαυσίγελως. Μας θυμίζει κάποιος τι έκαναν οι κύριοι αυτοί; Θυμάται κανείς ποιός ανέδειξε την ιστορία αυτή; Περιμένω!

Ανώνυμος είπε...

6 52 το θέμα δεν σηκώνει διαφοροποιήσεις μεταξύ μας.
Ας κινηθούμε μία φορά συλλογικά.
Το οφείλουμε στο νησί και στην ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

8,51 Αυτοί που κέρδισαν τις εκλογές έστησαν μαγαζί για να κάνουν δουλειές για τον εαυτό τους και με απευθείας αναθέσεις μοιράζουν την πίτα στην παρέα τους. Φτιάχνουν στρατό μισθοφόρων με το δημόσιο χρήμα. Όλοι οι άλλοι είμαστε απέξω. Τι σημαίνει λοιπόν να κινηθούμε συλλογικά. Μήπως να κρατάμε το φανάρι για να κάνουν πάρτι αυτοί και η παρέα τους. Δεν νομίζω η ιστορία να συγχωρέσει τέτοιο μεγάλο ατόπημα. Εκτός 8,51 αν μας θεωρείς μπιτ για μπιτ ηλίθιους. Η διαφοροποίηση είναι δεδομένη και είναι δική τους επιλογή.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κ. 8:51, "συλλογικά" σημαίνει να πιστώσουμε το ναυάγιο της προσπάθειας ανάδειξης του Ναύπλιου στους Σακκιώτη και Τζίτζη, πλήρως αμέτοχων στην προσπάθεια αυτή; Φωνάζει σήμερα ο Σακκιώτης; Ή μήπως φώναζε τότε;
Παρεμπιπτόντως, πρωτεύουσα έχουν τα κράτη. Οι επαναστάσεις έχουν έδρα.

Ανώνυμος είπε...

Ρε ψαρογατε πες μας είσαι η δεν είσαι με την ψαραγορα;

Ανώνυμος είπε...

8 59 & 9 21
Όπως είπα και παραπάνω για το συγκεκριμένο ζήτημα θα πρέπει να υπάρξει ομοψυχία.
Ο λόγος που ζητώ ομοψυχία είναι ακριβώς ότι ειδικά για τους σημερινούς τους θεωρώ εκτός από υστεροβουλους και επικίνδυνους.

Ανώνυμος είπε...

Αν χάσουμε και αυτή την ιστορική πρωτιά είμαστε για κλάματα!!Αλλά νησιά και όχι μόνο αναδεικνύουν και το παραμικρό στοιχείο που έχουν στον τόπο τους και εμείς τα θάβουμε!! Χρόνια τώρα το καποδιστριακό κτίριο γεφύρι της Άρτας έχει γίνει, ξηλώνουν κάθε τρεις και λίγο τα κεραμίδια! Κακοτεχνίες των προηγούμενων εργολαβιών!Τιμωρήθηκαν οχι!!Και το χρήμα πήραν και το κτίριο έμεινε έτσι!Και να μην μιλήσω για το περιεχόμενο ιστορικά στοιχεία βιβλία αντικείμενα του Καποδίστρια!!Οι φυλακές άλλη πληγή και εκεί τα ίδια και χειρότερα πήραν τα χρήματα αποχώρησαν !Για όλους αυτούς δεν υπήρχαν ρήτρες?Δεν υπήρχαν υπηρεσίες τεχνικής υπηρεσίας επιβλέποντες πχ μηχανικοί του δήμου!!Και έρχομαι στο κερασάκι στην κεντρική δεξαμενή νερού στο Λεόντιο κακοτεχνίες τρύπια και η δεξαμενή νερού χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού γιατί?Που ήταν οι μηχανικοί του δήμου της περιφέρειας οι επιβλέποντες το έργο τυφλοί ηταν? Έγιναν δοκιμές και οι φωτογραφίες έδιναν και έπαιρναν τώρα τι? Γιατί να πίνει ο λαός της Αίγινας νερό από γεωτρήσεις που παραδέχτηκαν πως δεν είναι κατάλληλο??

Ανώνυμος είπε...

O Ιωαννης ζητησε ακροαση απο την Γιαννα, κλειστηκε το ραντεβου, ανεβηκε κουνιστος λυγιστος στα γραφεια της, αλλα ως συνηθως, εφαγε πορτα.... Ενας υπαληλος της τον ειδε.... Αααα ξεχασα, αποφασισε και αυτος να ορισει μια συμβουλευτικη επιτροπη, κατοπιν εορτης φυσικα....