Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ .ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΑΓΩΓΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
 Γραφείο Τύπου 13/2/2020
 Ανακοίνωση
 Η δολιοφθορά στον αγωγό νερού της Αίγινας δεν προσφέρεται για φθηνή αντιπολίτευση
 Η κα Δούρου όφειλε να καταδικάσει την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Κι όχι να ασκεί κριτική σε μια Διοίκηση που αντέδρασε άμεσα Η σημερινή ανακοίνωση της παράταξης «Δύναμη Ζωής», σχετικά με τη δολιοφθορά που προκλήθηκε στον υπό κατασκευή αγωγό νερού της Αίγινας είναι και άστοχη και ατυχής. Άστοχη γιατί μιλά ψευδώς για ολιγωρία της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας, ενώ η αλήθεια είναι ότι υπήρξε άμεση αντίδραση και κινητοποίηση. Κι ατυχής γιατί μιλά για καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου στηριζόμενη σε ένα χρονοδιάγραμμα που ανατράπηκε όχι εξαιτίας της ολιγωρίας της σημερινής Διοίκησης της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης, αλλά εξαιτίας της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου τον Απρίλιο του 2019, που αφορά στις παραλίες και τον αιγιαλό, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
 Επειδή λοιπόν το ψέμα έχει «κοντά πόδια», αναγκαζόμαστε να αναφέρουμε αναλυτικά όλες τις ενέργειες που αναλήφθηκαν από τις 3 Φεβρουαρίου, που έγινε γνωστό ότι προκλήθηκαν ζημιές στον αγωγό:
  Την ίδια μέρα, μετά από συνεννόηση της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχου Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, η υπηρεσία Τεχνικών Έργων πραγματοποιεί επιτόπια αυτοψία. Επίσης την ίδια ημέρα ο εργολάβος καταθέτει μήνυση στο λιμεναρχείο.
 Μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου έχουν γίνει έλεγχοι στον αγωγό που βρίσκεται πάνω από το νερό
.  Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου βγαίνει η έκθεση αυτοψίας.
 Στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα Παρασκευή, πραγματοποιείται σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια Νήσων στην οποία συμμετέχει η κ. Μπόγρη, υπηρεσιακά στελέχη, ο εκπρόσωπος του δημάρχου Αίγινας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και της παράταξης Δούρου κ. Χατζηπέρος, κ.α.
  Το θέμα συζητείται στη συνέχεια στο δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας.
  Χθες πραγματοποιήθηκε ο καταδυτικός έλεγχος κι έτσι ολοκληρώθηκε το σύνολο της αυτοψίας. Η Περιφέρεια Αττικής εξέδωσε επίσης χθες αναλυτική ενημέρωση μέσω δελτίου τύπου για το θέμα που παραθέτουμε

Γ. Πατούλης: «Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια δολιοφθοράς, με σκοπό την καθυστέρηση
 των έργων
 για να μη φτάσει το πολυπόθητο αγαθό του νερού στο νησί της Αίγινας»

Άμεσες ήταν οι ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπήρξαν
 εκτεταμένες ζημιές στις σωληνογραμμές που βρίσκονταν στην περιοχή Ρέστη στη Σαλαμίνα, όπου εκτελούνται
 και οι επιμέρους εργασίες του έργου του Υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης της νήσου Αίγινας.
Μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Νήσων
 Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη και υπάλληλοι της αρμόδιας Διεύθυνσης της Περιφέρειας
 κινητοποιήθηκαν τάχιστα προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτοψία και να ενισχυθούν τα μέτρα φύλαξης.

Διαπιστώσεις

Ειδικότερα από την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το αρμόδιο κλιμάκιο σε συνεργασία με τους
 επιβλέποντες του έργου
διαπιστώθηκαν:
  1. Στην πρώτη σωληνογραμμή μήκους 936 μέτρων διάνοιξη είκοσι (20) οπών διαμέτρου 5 χιλιοστών.
  2.  Οι οπές είναι διάσπαρτες  και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο να βυθιστεί η σωνληνογραμμή.
  3. Στην τελευταία σωληνογραμμή μήκους 360 μέτρων διαπιστώθηκε διάνοιξη τριών (3) οπών
  4.  διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο να
  5.  βυθιστεί η σωληνογραμμή.
  6. Στην προτελευταία σωληνογραμμή μήκους 1872 μέτρων διαπιστώθηκε διάνοιξη επτά (7) οπών
  7.  διαμέτρου 5 χιλιοστών, οι οποίες είναι διάσπαρτες και πλησίον των ερμάτων με κίνδυνο
  8.  να βυθιστεί η σωληνογραμμή.
Να σημειωθεί ότι η Αντιπεριφερειάρχης μετά την επικοινωνία που είχε με εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας,
 αλλά και την ενημέρωση που έλαβε από τον αρμόδιο υπάλληλο της Περιφέρειας
 επισήμανε ότι η φύλαξη του έργου ενισχύεται, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον
 και τόνισε ότι είναι σημαντικό ότι η Περιφέρεια έλαβε τη διαβεβαίωση πως το έργο θα ολοκληρωθεί
εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με δηλώσεις του τόνισε:
«Η Περιφέρεια Αττικής καταδικάζει κάθε ενέργεια δολιοφθοράς, με σκοπό την καθυστέρηση των έργων
 για να μη φτάσει το πολυπόθητο αγαθό του νερού στο νησί της Αίγινας.
Εντός των επόμενων ημερών θα υπάρχει ενημέρωση για το κόστος της ζημιάς.
 Για εμάς είναι σημαντικό ότι λάβαμε τη   διαβεβαίωση πως η αποκατάσταση της ζημιάς
 δε θα καθυστερήσει την ολοκλήρωση του έργου και θα πραγματοποιείται παράλληλα με τις εργασίες
 που εκτελούνται.
Η Αττική πάει μπροστά και δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καθυστερήσει την αναπτυξιακή της επανεκκίνηση
 και μάλιστα σε περιοχές όπως είναι τα νησιά του Αργοσαρωνικού μας».Τέλος , σε σχέση με το ερώτημα της Δούρου για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου οφείλουμε να επισημάνουμε ότι επικαλείται στοιχεία που έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Το χρονοδιάγραμμα για 1/4/20 ακυρώθηκε στην πράξη από τον Απρίλιο του 2019, αφού στηρίζεται σε δεδομένα που ίσχυαν πριν την τροποποίηση του νομού περί αιγιαλού και παραλίας, που ψήφισε η κυβέρνηση του σύριζα τον Απρίλη του 2019. Η τροποποίηση αυτή προκάλεσε μεγάλη καθυστέρηση στο έργο και χρειάστηκε να έρθει η διοίκηση Πατούλη να δώσει λύση, σε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Η κα Δούρου όφειλε να γνωρίζει την αλήθεια. Πρώτον για να μην εκτίθεται. Και δεύτερον, για να μην αποπροσανατολίζει τη συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η δολιοφθορά στον αγωγό και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο ενδιαφερον για τον Αγροτικο Συνεταιρισμο οι βουλευτες και ο Υπουργος και λοιποι παρατρεχαμενοι :Στην κοπη πιτας της ΝΔ μονο ο ενας βουλευτης και ενας δευτερος καταιδρωμενος Τελειωσαν οι εκλογες και μας ......κανονικα !!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

9:29 μ.μ. στον Αγροτικό Σύλλογο όχι συνεταιρισμό που κατα πλειοψηφία του τα μέλη είναι Συριζαίοι, σίγουρα ο πρόεδρος του, τίμησαν με την παρουσία τους τα μέλη της τοπικης της ΝΔ και οι βουλευτές πλην του Κατσαφάδου . Η κοπή πίτας του Αγροτικού Συνεταιρισμού είχε περισσότερα άτομα σε σχέση με αυτής της τοπικής της ΝΔ

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΖΑΚΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα τζάκια αποτελούν για μεγάλο μέρος των κατοίκων του νησιού μας, το δημοφιλέστερο μέσον θέρμανσης.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτεί το πρόβλημα της εσωτερικής ρύπανσης καθώς μεγάλο μέρος του καπνού παραμένει μέσα στο σπίτι. Σε κάθε περίπτωση, που χρησιμοποιείται τζάκι, είναι απαραίτητο να παραμένει ένα μισάνοικτο παράθυρο για την ανανέωση του εσωτερικού αέρα στο σπίτι.

Η ρύπανση είναι και εξωτερική όταν χρησιμοποιούνται ακατάλληλα υλικά καύσης.

Για τους παραπάνω λόγους, για να μην επιβαρύνεται η υγεία όλων και για να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον απαγορεύεται ρητά η καύση βαμμένων (ειδικότερα με λαδομπογιές) ή βερνικωμένων ξύλων, συνθετικών προϊόντων ξυλείας (όπως μελαμίνες, νοβοπάν, κόντρα πλακέ κ.λ.π.), κομματιών από έπιπλα και κάθε είδους πλαστικού καθώς οδηγούν σε εκπομπή τοξικών αερίων μέσα και έξω από το σπίτι.

Απαγορεύεται επίσης η χρήση χημικών προσαναμμάτων. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται φυσικά προσανάμματα όπως η δαδιά. Αποφεύγετε επίσης την αγορά ξυλείας εμποτισμένης με χημικά που αποσκοπούν σε αργή καύση, εύκολο άναμμα κ.λ.π.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές οδηγίες μπορούμε να έχουμε ένα τζάκι – παρέα με ορισμένη απόδοση ζέστης, χωρίς να ρυπαίνουμε εμάς και τους γύρω μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΖΟΡΜΠΑΣ

Παρασκευάς είπε...

Ένα συννεφάκι να πέσω παρακαλώ. Τι λέτε ;;;; Συμφέροντα;;; έλα.....ΦΟβερή ανακάλυψη. Επίσης όταν κάπου τα κάνεις βρωμάει μετά, το ξέρατε αυτό ;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αικακε καλή εβδομάδα.Στον "Ιωάννη" θα ήθελα να απαντήσω, γιατί δεν μας ενημέρωσε και για το νερό το υπέρτατο αγαθό ότι είναι ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ να μην το πίνουμε; γιατί μέσα στους φακέλους της υδρευσης ο αντιδήμαρχος δεν βάζει ένα έγγραφο για το νερό αλλά μας ενημερώνει τι να πράξουμε με τα σκυλιά;Η Μπόγρη ο Κασιμάκης ο Καραγιάννης στην κοπή της πίτας αναφέρθηκαν στην κακή φύλαξη των έργων και πολλές άλλες αιχμές εναντίον του Χατζηπερου,όλοι διαβάσαμε πιο πάνω για την συνάντηση σας στην περιφέρεια γιατί δεν τα λέγατε εκεί;Όταν ήταν ο Χατζηπερος στην περιφέρεια είχε γίνει κάποια"δολιοφθορά"ΟΧΙ είχε ακουστεί οτιδήποτε αρνητικό;ΌΧΙ Τα έργα που γίνονται στην Αίγινα από την ημέρα που αναλάβατε είναι με την υπογραφή του και κομπαζετε εσείς!!!Και τον κατηγορητε και πίσω από την πλάτη του! Συγχαρητήρια "κύριοι"και κυρίες""Μ

Ανώνυμος είπε...

Ακούω συνέχεια να λένε "πίνουμε μολυσμένο νερό". Συγγνώμη, αλλά ποιός πίνει ή έπινε νερό της βρύσης; Αν ξέρετε κανέναν, να μας το πείτε, να τον ανακηρύξουμε ιατρικό φαινόμενο. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τον κ. 8:44, όποιος διαφωνεί να μας αναπτύξει τα επιχειρήματά του για να γίνει διάλογος.