Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ "ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ"

Στο μεζεδοπωλείο "Κρητών Γεύσεις" έκοψε σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2020 την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η παράταξη για την κοινότητα Αίγινας, "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα". Παρευρέθηκαν οι τέως δήμαρχοι Σάκης Σακκιώτης και Δημήτρης Μούρτζης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νεκτάριος Λεούσης και Αντώνης Ντελής, ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης  και ο σύμβουλος της κοινότητας Αίγινας Βασίλης Μουσουλέας.
 Την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος της Χλόης ο οποίος τόνισε ότι στην πολιτική δεν  χρειάζεται μόνο η κατάληψη στης εξουσίας αλλά πρέπει να υπάρχει όραμα . Δηλαδή να υπάρχει τρόπος και σκοπός . Να ξέρουμε που πάμε και πως θα πάμε.
Χαρακτηρίζουμε πολύ εύστοχη την παρατήρηση του πατέρα Κωνσταντίνου και θεωρούμε ότι ταιριάζει απόλυτα σε μια δημοτική αρχή που με το ξεκίνημά της ηττήθηκε κατά κράτος (βλέπε πέργκολες) και όχι μόνο δεν έχει όραμα αλλά δεν ξέρει αν πηγαίνει ή αν έρχεται.
Ο τέως δήμαρχος Σάκης Σακκιώτης αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να υπάρχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια. Τόνισε ότι η λύση των προβλημάτων ιδιαίτερα σε θέματα υποδομών, απαιτεί προσπάθειες όχι μόνο ενός δημάρχου αλλά και των δημοτικών αρχών που ακολουθούν μετά από αυτόν ώστε να προκύψουν θετικά για το νησί αποτελέσματα. Αν δεν επικρατήσει "σύνθεση" (κάτι το οποίο αποτελεί ανάθεμα για την παρούσα δημοτική αρχή) δεν θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Στο ισχύον καθεστώς τοπικής αυτοδιοίκησης, όλες οι αποφάσεις της δημοτικής αρχής πρέπει να εγκριθούν από τον διορισμένο γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Με την τοποθέτηση του κ Σακκιώτη συντάχθηκε και ο τέως δήμαρχος Δημήτρης Μούρτζης. Είπε ότι οι πολίτες νομίζουν ότι εμείς είμαστε το άπαν όμως είναι πολλά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε αλλά δεν μας αφήνουν. Τις φωνές μας όσο κι αν θέλουμε να είμαστε επαναστάτες τις έχουν φιμώσει. Δεν μπορεί ο δήμαρχος να παίρνει αποφάσεις και να μην υλοποιούνται. Πρέπει να ξεπεραστούν οι συμπληγάδες από τον επίτροπο και τις υπηρεσίες και στο τέλος βρίσκονται πολιτικάντηδες να πείσουν επιχειρηματίες υποστηριζόμενοι από βουλευτές που φοβούνται μην χάσουν την θέση τους και καταλήγουμε σε μια αγοραπωλησία των πάντων. (Ας αναρωτηθούν κυρίως οι επιχειρηματίες του προτεκτοράτου της παραλίας τις πταίει για το σημερινό τους γίγνεσται).
Ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσαγρού Μανώλης Λεούσης, αναφέρθηκε στους μηδενικούς πόρους που διατίθενται στα τοπικά διαμερίσματα καθιστώντας τα ουσιαστικά  άνευ λόγου ύπαρξης.
Ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, σύμβουλος της κοινότητας  Αίγινας και αρχηγός της παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα, Νίκος Αλεξίου, αναφέρθηκε στην εκλογική πορεία της παράταξής του, στο πρόγραμμά του,στους στόχους και τις προσδοκίες του και έδωσε το στίγμα που διέκρινε την παράταξή του.
"Δώσαμε έναν τίμιο και δίκαιο αγώνα χωρίς ταμπέλες, χωρίς μετεκλογικά συμβόλαια, χωρίς κομματικές η άλλες εξαρτήσεις, ούτε χορηγούμενοι , ούτε επιχορηγούμενοι. Είχαμε απέναντί μας τρεις δημοτικούς συνδυασμούς οι οποίοι συντεταγμένα οδήγησαν τους ψηφοφόρους τους σε σκληρή γραμμή στην ψήφο για την κοινότητα καθώς και όλο τον μηχανισμό της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένων αυτοδιοικητικών συμφερόντων. Είμαστε πλέον περισσότερο σοφοί και έτοιμοι να δώσουμε την εκλογική μάχη της επόμενης τετραετίας.
Παρατηρήσεις.
Υπό κανονικάς συνθήκας, η κοπή πίτας μιας εκλογικής παράταξης λίγους μήνες μετά την εκλογική αναμέτρηση και με ορίζοντα τετραετίας μέχρι τις επόμενες εκλογές, θα ήταν απλά υπερβολή. Με δεδομένο το γεγονός ότι η νέα δημοτική αρχή είναι θνησιγενής καθόσον ηττήθηκε κατά κράτος άμα τη  αναλήψη των καθηκόντων της και δεν γνωρίζει αν πηγαίνει ή αν έρχεται, η σημερινή πράξη όχι μόνο δεν είναι υπερβολική αλλά μάλλον αναγκαία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή 2 Δήμαρχοι μας αδελφοποίησαν, χωρίς να μας ρωτήσουν, με τους κινέζους πρέπει τώρα να συμπαρασταθούν στα αδέλφια μας οι Τρύφωνας Γκότσης, Σακκιώτης Σάκης, Νίκος Γιαννούλης και τα λοιπά αδέλφια που παραστάθηκαν στην Κίνα.

Ανώνυμος είπε...

Γιωργο καλησπέρα. Η αλήθεια είναι πως για μια ακόμη φορά είσαι μπροστά από τα γεγονότα.Παρακολούθησα και τις δυο πίτες.Θα σου πω μια αληθεια.Η πιτα της ανεξαρτητης, αν κι εγω θεωρω υπερβολη να κοβονται τοσες πιτες, ειχε παλμο ζωντανια και την παρουσία μούρτζη και σακιώτη που εκαναν την διαφορά.Η κεδα απο την αλλη είχε μια κακομοιριά θα έλεγα.Με βαγγελη ριλκεν και εναν πατερ να εξορκιζει τον γαμο του καρναβαλιού ήταν φανερη η αμηχανια ολων και ηχηρή η απουσία δημάρχου, με αρχηγική παρουσία αντιδημαρχου απο φισ μαρκετ πλευρά.επίσης στην πιτα της ανεξαρτητης ειχε παρουσια ανεξαρτητων δημοσιογραφων και όχι καναλιών.στην κεδα ειχε τηλεοραση του πορτάλε αλλά και επανεμφάνιση του λάιτ που προφανως εξαγοράστηκε από την φισ μαρκετ στην υπερησια της ¨"αντικειμενικης ενημερωσης" των κατοικων της αιγινουλας. αρα σιγουρα εχουμε να δουμε και να ακουσουμε πολλά τον επόμενο καιρό. ελπίζω να μας κρατας ενήμερους για τις εξελίξεις

Ανώνυμος είπε...

Ο τοπικός αντιπολιτευόμενος συνδυασμός της Αίγινας είχε περισσότερο κόσμο στην κοπή της βασιλόπιτας του από αυτόν της ΚΕΔΑ. Άρχισαν τα όργανα.

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΕΣΕΙς ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΤΕ :!!!!

Ανώνυμος είπε...

8:17 π.μ. κόσμο είχε και μαγκιά του Γιώργη που δεν το εξέθεσε το γιατί είναι άλλη ιστορία για την ώρα η ουσία ΑΛΕΞΙΟΥ-ΚΟΥΚΟΥΛΗ σημειώσατε 1
Μεγάλη απόύσα και στις 2 πίτες η Καιτούλα

Ανώνυμος είπε...

8:17 ΜΗΝ ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟΣ dont panic πουυ λενε και τα αγγλακια. τον εχεις για χαζο τον αιακο να παρει πλανα απο κοσμο??? αν εχεις μπει ποτε στο μαγαζι του τηλεμαχου θα καταλαβαινες πως το πανελ των ομιλητων ηταν επανω στο σημείο που παιζει η ορχηστρα οταν το μαγαζι εχει μουσικη.Σε πληροφορω λοιπον κατω η αιθουσα ηταν γεματη, Μουρτζης και Σακκης καταχειροκροτηθηκαν. αντε τωρα πηγαινε να πιεις τον καφε σου ησυχος

Ανώνυμος είπε...

Ο ρόλος κ ο σκοπός των κοινοτήτων ποιος είναι? Τα άτομα που εκλέγονται, έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα στα προβλήματα της εκάστοτε κοινότητας, ή είναι απλά * διακοσμητικοί*? ...Προφανώς μετά τις εκλογές θυμούνται των ρόλο τους μόνο σε πίτες,εκδηλώσεις και γιορτές! ...Ένα ρημάδι έχουν γίνει σχεδόν όλα στο νησί...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους μας, ρωτάς για τις κοινότητες και το ρόλο που παίζουν,ο εκάστοτε πρόεδρος κάνει συμβούλιο και μεταφέρει τα αιτήματα του στον δήμαρχο αυτό, τώρα αν είσαι και φερέφωνο του δημάρχου θα σου κάνει κανένα μικρό εργακι έτσι για να κλείσει τα μάτια των συγχωριανών που τον ψήφισαν όπως ο συγκεκριμένος στις φωτογραφίες.Μονο που θα του θυμησω πως στο Μεσαγρο αγοράζουν βαρέλια νερό γιατί όπως είπε και ο ίδιος τον νερό δεν κάνει ούτε για τα πλυντήρια!