Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το μόνο σίγουρο θύμα του κορονοιού είναι το καρναβάλι. Φυσικά οι απανταχού καρνάβαλοι συνεχίζουν να ζουν ανάμεσά μας προσποιούμενοι ότι έχουν λόγο ύπαρξης.
Με δελτίο τύπου στις 27/2/2020 η περιφέρεια Αττικής ακύρωσε όλες τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην επικράτεια της περιφέρειας Αττικής.
Ο Κινέζος πρόεδρος, στην χώρα του οποίου ξεκίνησε το πρόβλημα δήλωσε "Η πανδημία είναι ένας δαίμονας και δεν μπορούμε να αφήσουμε τον δαίμονα να κρυφτεί". Περιοχή στο μέγεθος της Γαλλίας έχει απομονωθεί στην Κίνα με τεράστιες συνέπειες για την οικονομία της χώρας ώστε  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Στην φωτογραφία οι διάφορες ασθένειες που μας έχουν κατά καιρούς πλήξει και ο αριθμός πατέντας με την οποία έχουν καταχωρηθεί. Αν η πληροφορία είναι αληθινή τότε το ερώτημα που προκύπτει είναι ότι εφόσον  καταχωρήσεις γίνονται μόνο για κάτι το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανθρώπινη επινόηση ποιος ευθύνεται για τις ασθένειες αυτές.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάει καιρός που πήρα την απόφαση να κρατηθώ έξω από τα πολιτικά του τόπου. Προσπάθησα άλλοτε να το εξηγήσω, αυτό δε σημαίνει διόλου πως μου είναι αδιάφορη η πολιτική ζωή μας.
Έτσι, από τα χρόνια εκείνα ώς τώρα τελευταία έπαψα κατά κανόνα ν’ αγγίζω τέτια θέματα. Εξ άλλου τα όσα δημοσίεψα ώς τις αρχές του 1967, και η κατοπινή στάση μου (δεν έχω δημοσιέψει τίποτε στην Ελλάδα από τότε που φιμώθηκε η ελευθερία) έδειχναν, μου φαίνεται αρκετά καθαρά τη σκέψη μου.
Μολαταύτα, μήνες τώρα, αισθάνομαι μέσα μου και γύρω μου, ολοένα πιο επιτακτικά το χρέος να πω ένα λόγο για τη σημερινή κατάστασή μας. Με όλη τη δυνατή συντομία, νά τι θα έλεγα:
Κλείνουν δυο χρόνια που μας έχει επιβληθεί ένα καθεστώς όλως διόλου αντίθετο με τα ιδεώδη για τα οποία πολέμησε ο κόσμος μας και τόσο περίλαμπρα ο λαός μας, στον τελευταίο παγκόσμιο πόλεμο.
Είναι μια κατάσταση υποχρεωτικής νάρκης όπου, όσες πνευματικές αξίες κατορθώσαμε να κρατήσουμε ζωντανές, με πόνους και με κόπους, πάνε κι’ αυτές να καταποντισθούν μέσα στα ελώδη στεκάμενα νερά. Δε θα μου είταν δύσκολο να καταλάβω πως τέτιες ζημιές δε λογαριάζουν παρά πολύ για ορισμένους ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν πρόκειται μόνο γι’ αυτόν τον κίνδυνο.
Όλοι πια το διδάχτηκαν και το ξέρουν πως στις δικτατορικές καταστάσεις, η αρχή μπορεί να μοιάζει εύκολη, όμως η τραγωδία περιμένει, αναπότρεπτη, στο τέλος. Το δράμα αυτού του τέλους μάς βασανίζει, συνειδητά ή ασυνείδητα όπως στους παμπάλαιους χορούς του Αισχύλου. Όσο μένει η ανωμαλία, τόσο προχωρεί το κακό.
Είμαι ένας άνθρωπος χωρίς κανένα απολύτως πολιτικό δεσμό, και, μπορώ να το πω, μιλώ χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Βλέπω μπροστά μου τον γκρεμό όπου μας οδηγεί η καταπίεση που κάλυψε τον τόπο. Αυτή η ανωμαλία πρέπει να σταματήσει. Είναι Εθνική επιταγή.
Τώρα ξαναγυρίζω στη σιωπή μου. Παρακαλώ το Θεό, να μη με φέρει άλλη φορά σε παρόμοια ανάγκη να ξαναμιλήσω.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς "το καθεστώς που μας έχει επιβληθεί τα δύο τελευταία χρόνια"(!;!;) κατά τον ανώνυμο Γ. Σεφέρη, δεν του επιτρέπει να απαντηθεί το ερώτημα γιατί οι Κινέζοι κατασκεύασαν τον κορωνοϊό. Παρεκτός κι' αν τον έφτιαξε ο Τραμπ...

Ανώνυμος είπε...

Επτά θέματα....φωτιά το δημοτικό συμβούλιο της τετάρτης 4 Μαρτίου.ενα δημοτικό συμβούλιο όπου πρώτο θέμα έχει την κατάσταση του παραλιακού μετώπου και της παραχώρησης χρήσης του κοινοχρηστου χώρου στα μαγαζιά. σ αυτο το συμβουλιο λοιπόν θα μετρήσουμε πως διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή οι ισσοροπίες των δημοτικών παρατάξεων. το περιμένουμε με αγωνία

Ανώνυμος είπε...

βλεπουμε ηδη τα χαλια της παραλιας Αλλος κοκκινες ομπρελλες αλλος μπεζ Η γραμμη που χαραξαν παραβιαζεται συνεχεια με ταμπελες και γλαστρες Αθανατη Αιγινα !!!!