Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020

ΨΑΡΑΔΕΣ ή ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΛΑΣΙΟ ΑΓΩΓΟ?

Από τα δημοσιεύματα στο ημερήσιο τύπο και από τα δελτία τύπου της Περιφέρειας Αττικής διακρίναμε δύο απόψεις σχετικά με το ποιος ευθύνεται για την δολιοφθορά.
Εν πρώτης ο δήμαρχος Αίγινας έσπευσε (όπως προκύπτει από δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (1) να πει ότι "Δεν νομίζω ότι (η δολιοφθορά) σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα. πιστεύω ότι είναι πιο πιθανό να το έκανε κάποιος που παλιά ψάρευε εκεί και σήμερα δεν μπορεί επειδή η περιοχή καταλαμβάνεται από τους αγωγούς".
Αντίθετα με δελτίο τύπου της 13/2/2020 (2) η Περιφέρεια Αττικής , απαντώντας σε ερώτημα της πρώην περιφερειάρχη κας Δούρου, αναφέρει. " Η κα Δούρου οφείλει να γνωρίζει την αλήθεια. Πρώτον να μην εκτίθεται και δεύτερον, να μην αποπροσανατολίζει την συζήτηση από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η δολιοφθορά στον αγωγό και τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από αυτήν την πράξη".
Παρατηρήσεις
Για τον δήμαρχο Αίγινας η δολιοφθορά ΔΕΝ σχετίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα.
Για την Περιφέρεια Αττικής πίσω από την δολιοφθορά κρύβονται συμφέροντα και οτιδήποτε άλλο είναι αποπροσανατολισμός.
Συμπτώσεις.
Όπως αναφέραμε στην ανάρτηση μας 13/2/2020, πριν από 25 περίπου χρόνια έγινε δολιοφθορά σε πλαστικούς ασκούς με τους οποίους θα μεταφερόταν νερό στην Αίγινα. Στόχος της δολιοφθοράς ήταν η ματαίωση της συμμετοχής της εταιρείας στην οποία ανήκαν οι ασκοί στο διαγωνισμό για την μεταφορά νερού.
Διαπιστώσεις.
Η υδροδότηση της Αίγινας έχει πολλά επεισόδια. Τα τελευταία 30 χρόνια παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κανένα επεισόδιο δεν πρέπει να θεωρηθεί ως αυτοτελές. Όλα είναι το ένα συνέχεια του άλλου. Η πρόσφατη δολιοφθορά ήταν αναμενόμενη. Αυτοί που ΔΕΝ θέλουν τον υποθαλάσσιο (εξαιρουμένων των πολιτών της Αίγινας) είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που "πραγματικά " τον θέλουν. Αυτοί που πραγματικά έχουν εργαστεί για τον αγωγό μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού. Οι υπόλοιποι απλά συμμετέχουν περιμένοντας την "αποσύνθεση του πτώματος". Δεν έχει σημασία τι λένε δημόσια αλλά τι πράττουν πέραν του τίποτα.
Το τι έπραξε η κάθε δημοτική αρχή σχετικά με τον υποθαλάσσιο έχει σημασία. ΕΔΩ (3) .Ίσως όμως μεγαλύτερη σημασία να έχει το τι δεν έπραξε. Κοινό σημείο η τεράστια και αδικαιολόγητη απώλεια δικτύου, και η τεράστια τρύπα στην διαχείριση του νερού λόγω της απώλειας. Το δίκτυο παραμένει το ίδιο, επικίνδυνο για την δημόσια υγεία. Η κατάσταση του δικτύου συμβάλει άμεσα στην απώλεια των 950.000 κυβικών νερού ετησίως και ως εκ τούτου στις λόγω της απώλειας επιπλέον ποσότητες μεταφοράς νερού από την ΕΥΔΑΠ με υδροφόρα πλοία.Το κράτος επιχορηγεί την μεταφορά νερού και λόγω της απώλειας 2.000.000 ευρώ τον χρόνο χάνονται στο δίκτυο. Κανένας σεβασμός στα λεφτά των φορολογουμένων πολιτών. Παραδόξως, καμία δημοτική αρχή δεν ασχολήθηκε με την αντικατάσταση του δικτύου. Ίσως δεν θέλησαν να διαταράξουν την "απώλεια δικτύου" των 950.000 κυβικών ετησίως, Αλλά και οι τρύπες που έγινα στις σωλήνες του υποθαλάσσιου,την  απώλεια δικτύου θα είχαν ως αποτέλεσμα. Τραγικό αποτέλεσμα. Παρά την γενναία επιχορήγηση από το κράτος, για να καλυφθεί η τεράστια και αδικαιολόγητη απώλεια , οι δημοτικές αρχές τροφοδοτούσαν το διάτρητο δίκτυο με νερό γεώτρησης θέτοντας την δημόσια υγεία των πολιτών σε κίνδυνο. Το θράσος να μηνυθούν αυτοί που αποκάλυψαν την αλήθεια, έπεσε στο κενό με δικαστική απόφαση. ΕΔΩ (4)
Εν κατακλείδι
Το διάτρητο δίκτυο ύδρευσης στην Αίγινα έχει απώλεια 950,000 κυβικά ετησίως. Το διάτρητο δίκτυο του υποθαλάσσιου ΘΑ παρουσίαζε απώλεια. Ας μην ξεχνάμε τις διαφορές κυβικών νερού μεταξύ ΕΥΔΑΠ και δήμου Αίγινας για τις οποίες είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά τότε αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης, ΕΔΩ (5) την γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του δήμου για το θέμα και το πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης.  Μπορεί να μένουν κρυμμένα σε συρτάρια αλλά το θέμα δεν έχει λήξει. Υπάρχουν διαπιστώσεις και προτάσεις για παραπομπή υπευθύνων στην δικαιοσύνη. Οι δημοτικές αρχές επέλεξαν να ακολουθήσουν πολιτική στρουθοκαμηλισμού ελπίζοντας ότι το θέμα θα λήξει. Προφανώς αγνοούν ότι η εκλογή σε δημόσιο αξίωμα δεν συνεπάγεται κάθαρση από αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερα όταν βλάπτεται το δημόσιο συμφέρον, τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία και επιπλέον, όταν υπάρχει δόλος.
Για περισσότερο από δέκα χρόνια ασχολούμαι με την διαφθορά στο θέμα του νερού. Οι μηνύσεις εναντίον μας, αυτοί που μας απείλησαν και οι εγκληματικές ενέργειες εναντίον μου  (6)δεν έγιναν από ψαράδες. Έγιναν από άτομα που σχετίζονται με το νερό. Τα άρθρα μας στα Νέα Πειραιά και Σαρωνικού και οι αναρτήσεις εδώ  ενόχλησαν όλους όσους επιδιώκουν την ομερτά και την λήθη. ΕΔΩ (7).
Θεωρώ ότι η πρόσφατη δολιοφθορά δεν πρέπει να εξεταστεί ως μεμονωμένο γεγονός.
Στο χρονικό διάστημα μεταξύ της δολιοφθοράς κατά των ασκών και της  δολιοφθοράς στον υποθαλάσσιο αγωγό, υπήρξε η μήνυση κατά του υδρομεταφορέα για διαφορές μεταφερομένων κυβικών νερού, υπόθεση η οποία κατέληξε στο δικαστήριο. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υπόθεση χρήσης του υδρομέτρου του Αγκιστρίου για λήψη νερού από την ΕΥΔΑΠ και μεταφορά του στην Αίγινα. Τα γεγονότα του 2005 δεν ήταν καθόλου τυχαία. Οι διαφορές νερού για τις οποίες υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Κατσικάρης δεν έχουν ερευνηθεί όπως έπρεπε.
Συμπέρασμα
Η σημερινή δολιοφθορά δεν πρέπει να διερευνηθεί ως ξεχωριστό γεγονός.  Θα πρέπει να ερευνηθεί στο σύνολό της από τις εισαγγελικές αρχές σε βάθος χρόνου με γνώμονα το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα ώστε να αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει. Η αλήθεια πρέπει επιτέλους να βγει στο φως.
Στοιχειοθέτηση του άρθρου 187 ΠΚ
Το στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ περισσοτέρων των δύο προσώπων (ομάδας).
Καταμερισμός καθηκόντων στα μέλη της ομάδας.
 Η μεγάλη ή απροσδιόριστη χρονική διάρκεια ύπαρξη της ομάδας.
Υπόνοιες διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων
Χρήση βίας ή άλλων μέσων εκφοβισμού.
Χρήση εμπορικών ή επιχειρησιακών δομών.
 Άσκηση επιρροής στους τομείς της πολιτικής, ΜΜΕ, της δημόσιας διοίκησης, των δικαστικών αρχών και της οικονομίας.
 Επιδίωξη κέρδους ή ισχύος ως βασικός στόχος.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή Περιφέρεια Αττικής στο δελτίο τύπου της ανέφερε ως πιθανους δραστες "τα συμφέροντα".
Δεν είναι πρώτη φορά που δελτίο τύπου της Περιφέρειας Αττικής αναφέρετε αόριστα σε συμφέροντα χωρίς να ονοματίσει(η μπάλα στην εξέδρα).
Το κείμενο του αιακοςρεχ υπενθυμίζει αλλά κυριως φωτογραφιζει τους πιθανους δραστες.
Καλό θα είναι εκεί στην Περιφέρεια Αττικής αντί μιλούν αόριστα για συμφέροντα, να καταθέσουν το παρόν άρθρο στην δικογραφία.

Ανώνυμος είπε...

Καταδίκαζαν Πατούλης, Μπόγρη, Ιωάννης,ο καθείς εξ αυτών την πράξη της δολιοφθοράς με την δική τους ιστορία!Ο αντιδήμαρχος υδρευσης είπε κάτι ρε Γιώργο;Όχι έξω από την αίθουσα αλλά μέσα σε αυτήν.Εξω έλεγε σε γνωστό καφέ της παραλίας πως η απόφαση του ΠΑΚΟΕ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!Εγώ δεν είδα να γελά κανείς με την καμπάνα που έφαγαν οι δύο δήμαρχοι!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΨΑΡΑΓΟΡΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΨΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΑΡΆΔΕΣ.Η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ ΝΑ ΨΑΡΕΨΟΥΝ ΕΧΕΙ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΨΑΡΑΓΟΡΕΣ.
ΑΡΑ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΟΧΛΗΝΕΝΟΥΣ ΨΑΡΑΔΕΣ.ΞΕΧΑΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρόεδρος της Επαγγελματικής κ. Σκαλτσιώτης έπρεπε να καλέσει όλους τους επαγγελματίες της παραλίας και να συμφωνήσουν όλοι μαζί για τις τέντες και το χρώμα τους. Είναι ωραίο και γραφικό να έχουν οι τέντες το ίδιο χρώμα και το ίδιο σχήμα. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος της Επαγγελματικής. Αυτός βέβαια μέχρι στιγμής προτιμά την σιωπή και την πολιτική του Δήμου.

Ανώνυμος είπε...

9:45 Συμφωνώ με την άποψη σας καθώς επίσης με μία συνολική παραγγελία θα πετύχαιναν καλύτερη τιμή!! Εκεί θα βοηθούσε περισσότερο η πρωτοβουλία της Επαγγελματικής.

Ανώνυμος είπε...

Ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2014
ερωτήσεις για κ. Γεννίτσαρη
1) Μέσα σε λιγότερο από 1,5 μήνα καταφέρατε να κάνετε το νησί αγνώριστο και από άποψη καθαριότητας, αλλά και γενικά αντιμετωπίζοντας προβλήματα της καθημερινότητας που χρόνιζαν, όπως ότι αλλάζετε καμένες λάμπες στους δημόσιους δρόμους. Είναι αποτέλεσμα προσωπικής μόνο δουλειάς, ή υπάρχει μια ομάδα πίσω από αυτή την εξυγείανση;
2) Πολλοί μιλούν για προσωπικό σας κόστος - όχι μόνο σε χρόνο ή ανάλωση ενέργειας, αλλά και οικονομικό. Αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να διαιωνιστεί την επόμενη 5ετία. Πιστεύετε ότι θα μπουν τα πράγματα σε μια ρότα, θα υπάρξει ένας εξορθολογισμός ανάμεσα στις ανάγκες του Δήμου και τις δυνατότητές του, Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος με όλη την καλή διάθεση που αυταπόδεικτα σας διέπει να ξαναζήσουμε την παραλυσία και την έκπτωση των τελευταίων ετών.
3) Μας περιγράφετε μια τυπική μέρα σας ως αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής;
4) Ποιους στόχους βάζετε στον εαυτό σας για τη θητεία που έχετε μπροστά σας;
5) Τι θα θέλατε να πείτε στους πολίτες, υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να τους στείλετε;
6) Το πρόβλημα της μεταφοράς των απορριμμάτων στον Πειραιά το έχετε λύσει και πώς; Πού καταλήγουν τα σκουπίδια μετά την καθημερινή αποκομιδή τους; Επίσης, έχουν βρεθεί χώροι εναπόθεσης για τα κλαδέματα που ξεκινήσατε να μαζεύετε;
7) Είναι αγαστή η συνεργασία του Δήμου με τη Νέα Περιφέρεια; Έχετε δείγματα ότι αφουγκράζονται τις ανάγκες της καθημερινότητάς μας και θα ανταποκριθουν στο βαθμό του δυνατού;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι τυχαίοι της παραλίας ,συνεχίζουν να τα αφήνουν όλα στην τύχη τους.

Ανώνυμος είπε...

Σφαίρα πήγε την καθαριότητα για 2 χρόνια ο Γεννιτσαρης μετά ομως άρχισε η απότομη πτώση

Ανώνυμος είπε...

τα έργα του Μουρτζη καρπώνετε η παρεούλα Αγη γιατι δεν μιλάς; οι πράσινοι κάδοι είναι ή δεν είναι δικιά σου μελέτη και πρόταση χρηματοδότησης; με απλά λόγια είχες καταθέσει την πρόταση για επιχορήγηση κάδων σκουπιδιών και περίμενες να πάρει ο δήμος την χρηματοδότηση κατι που καρπώνεται η παρεούλα . Μίλα ρε Αγή τι φοβάσαι ; περιμένεις κάτι και δεν το ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Αληθεύει ότι ο ψαρογατος βρήκε στέγη και τροφή στην ψαραγορα;

Ανώνυμος είπε...

Γ. Ζορμπάς: Όλοι μαζί για μια Αίγινα χωρίς αδέσποτα!!
Γιαννάκη δεν χρειάζονται φωτογραφίες για τα σκυλιά ενα μηχανάκι με γαλοπουλες να κάνει βολτες στην Αίγινα στο αψε σβήσε θα μαντρωθούν τα αδεσποτα και αν δεν ξερει πως γινεται ας ρωτησει τον Αντωνη αυτος εχει το νοου χαου τόσα αδεσποτα μαντρωσε στις εκλογες

Ανώνυμος είπε...

Ούτε ο Αγης μιλάει και ναι ο ψαρογατος τους τριγύριζει όχι μόνο στην αγορά βρήκανε στέκι στη Κυψέλη εκεί παιζόταν και το παιχνίδι των εκλογών κάτω από τη μύτη του Μήτσου,ας προσεχες Μήτσο!

Ανώνυμος είπε...

07:42 Χρόνια τώρα θυμίζει τον Άδωνη, πρέπει να τον έχει πρότυπο.