Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΚΗ ΤΡΑΜΠ ΣΤΗΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑ

Δεκαεννέα λεπτά μετά την ορκωμοσία του προέδρου Τράμπ, οι αντίπαλοί του δημοκρατικοί, που δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί την ήττα τους, σχεδίαζαν τρόπους να τον καταγγείλουν και να τον διώξουν από πρόεδρο. Τελευταία προσπάθεια η ψήφιση της παραπομπής του σε δίκη από την ελεγχόμενη από τους δημοκρατικούς κάτω βουλής για 1, κατάχρηση εξουσίας και 2 παρεμπόδιση του κογκρέσου.
Η δίκη γίνεται στο ελεγχόμενο από τους ρεμπουπλικανούς κογκρέσσο και η απόφαση θα βγεί σήμερα τετάρτη 5-2-2020.
Οι κατηγορίες στηρίχτηκαν σε ένα τηλεφώνημα μεταξύ του Τραμπ και του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι. Κάποιος διέρρευσε το περιεχόμενο της επικοινωνίας στους δημοκρατικούς και πάνω σε αυτή την διαρροή ξεκίνησε και στήθηκε η όλη διαδικασία.
Στις 26 Σεπτεμβρίου 2019 ο γερουσιαστής των δημοκρατικών Άνταμ Σιφ, απεκάλυψε στην γερουσία το περιεχόμενο της επικοινωνίας σύμφωνα με αυτά που αποκάλυψε αυτός που έκανε την διαρροή (τον οποίο δεν εμφάνισαν ποτέ για να καταθέσει πως και από που άκουσε την συνομιλία).
Απολαμβάνοντας ασυλία για αυτά που λέγονται στο κογκρέσο,, ο Άνταμ Σιφ απέδωσε το τηλεφώνημα ως ακολούθως
"ακούγεται σας μια κλασική συνομιλία οργανωμένου συνδικάτου κακοποιών. Με απλά λόγια αυτά που είπε ο πρόεδρος Τραμπ στον πρόεδρο Ζελένσκι ήταν. Έχουμε φερθεί πάρα μα πάρα πολύ καλά στην χώρα σας . καμία άλλη χώρα δεν έχει κάνει για σας αυτά που έχουμε κάνει εμείς. Αλλά ξέρεις κάτι, δεν βλέπω ανταπόκριση. Άκου τι θέλω να κάνεις. Έχω μια χάρη που θέλω να μου κάνεις.Θα σου το πω και θα στο επαναλάβω επτά φορές μέχρι να το καταλάβεις . Γιαυτό άκουσέ με και άκουσέ με καλά.Θέλω να βγάλεις βρόμες για τον πολιτικό μου αντίπαλο. κατάλαβες. πολύ βρομιά. Θα σε φέρω σε επαφή με τους ανθρώπους μου. Θα σε φέρω σε επαφή με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ, τον γενικό μου εισαγγελέα τον Μπιλ Μπαρ. Αυτός έχει όλη την εξουσία πίσω του. Και θα σε φέρω και σε επαφή με τον Ρούντι Τζουλιάνι. θα τον αγαπήσεις. έχε μου εμπιστοσύνη. Καταλαβαίνεις τι σου ζητάω. και μην μου τηλεφωνήσεις, θα σου τηλεφωνήσω εγώ όταν έχεις κάνει 'ότι σου ζήτησα. Αυτή είναι η επικοινωνία και αυτά ήθελε να πει ο πρόεδρος  στον πρόεδρο της Ουκρανίας.Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση του όρκου που έχει δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και επιπλέον όλα όσα είπε ο πρόεδρος δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας αλλά το έκανε για το δικό του πολιτικό όφελος".
Πάνω σε αυτή την ερμηνεία του αόρατου ανθρώπου που έκανε την διαρροή και σε καταθέσεις μαρτύρων της επιλογής του Άνταμ Σιφ που δεν απεκάλυψαν κανένα ουσιαστικό ενοχοποιητικό στοιχείο, στηρίχτηκαν οι κατηγορίες και η παραπομπή του προέδρου σε δίκη.
Παραθέτουμε το κείμενο της αυθεντικής συνομιλίας που έδωσε ο πρόεδρος στην δημοσιότητα.

Τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Τραμπ με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelenskyy.
 Λευκός οίκος . 25 Ιουλίου 2019, 9.03-9,33πμ
Τραμπ. Συγχαρητήρια για μια μεγάλη νίκη. Όλοι παρακολουθήσαμε από τις ΗΠΑ και κάνατε υπέροχη δουλειά. Ο τρόπος που μπήκατε, χωρίς να σας έχουν δοθεί αρκετές  ευκαιρίες, και καταφέρατε να κερδίσετε με ευκολία. Είναι φανταστικό κατόρθωμα. Συγχαρητήρια.
Ζελένσκυ. Έχετε απόλυτο δίκιο κύριε πρόεδρε. Κερδίσαμε δυνατά και εργαστήκαμε σκληρά για αυτό. Εργαστήκαμε πολύ και θα ήθελα να σας εξομολογηθώ ότι είχα την ευκαιρία να μάθω από εσάς. Χρησιμοποιήσαμε αρκετές από τις δεξιότητές σας και την γνώση σας και μπορέσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως παράδειγμα για τις δικές μας εκλογές και ναι είναι αλήθεια ότι αυτές ήταν μοναδικέ εκλογές. Βρισκόμαστε σε μια μοναδική θέση να έχουμε πετύχει μια μοναδική επιτυχία. Μπορώ να σας πω τα ακόλουθα. Την  πρώτη φορά μου τηλεφωνήσατε για να ε συγχαρείτε όταν κέρδισα τις προεδρικές εκλογές, και την δεύτερη φορά μου τηλεφωνείτε τώρα που το κόμμα μου κέρδισε τις βουλευτικέ εκλογές. Νομίζω πως πρέπει να κατεβαίνω σε εκλογές πιο συχνά για να μιλάμε στο τηλέφωνο συχνότερα.
Τραμπ.  Καλή ιδέα, νομίζω ότι η χώρα σου είναι χαρούμενη με αυτό.
Ζελένσκυ.  Καλά ναι, γι να πώ την αλήθεια, προσπαθούμε σκληρά  διότι  θέλουμε να αποστραγγίσουμε τον βούρκο εδώ στην χώρα μου. Βάλαμε στην βουλή πολλούς νέους ανθρώπους. Όχι τους παλαιούς πολιτικούς, επειδή θέλουμε να έχουμε μια νέα φόρμα και ένα νέο είδος κυβέρνησης, Είστε σπουδαίος δάσκαλος για μας σε αυτό.
Τραμπ. Είναι πολύ ευγενικό εκ μέρους σας να το λέτε αυτό. Θα πω ότι κάνουμε πολλά για την Ουκρανία. Κατά βάλουμε μεγάλη προσπάθεια και πολύ χρόνο. Κάνουμε πολύ περισσότερα από όσα οι ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες πρέπει να σας βοηθάνε περισσότερο από όσο κάνουν. Η Γερμανία δεν κάνει σχεδόν τίποτα για σας. Το μόνο που κάνουν είναι να μιλάνε και νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να κουβεντιάσετε μαζί τους. Όταν συζητούσα με την Άνγκελα Μέρκελ, έλεγε για την Ουκρανία αλλά δεν κάνει τίποτα. Πολλές από τις Ευρωπαϊκές χώρες συμπεριφέρονται το ίδιο και είναι κάτι που πρέπει να δείτε, αλλά οι ΗΠΑ υπήρξαν καλές απέναντι στην Ουκρανία. Δεν θα έλεγα ότι είναι απαραίτητα ανταποδοτικό  επειδή συμβαίνουν πράγματα που δεν είναι καλά, αλλά οι ΗΠΑ υπήρξαν πολύ πολύ καλές στην Ουκρανία.
Ζελένσκυ. Ναι έχετε απόλυτο δίκιο. Όχι μόνο 100% αλλά 1000% και μπορώ να σας πω τα ακόλουθα. Μίλησα με την Άγκελα Μέρκελ και συναντήθηκα μαζί της. Επίσης μίλησα και συναντήθηκα με τον Μακρόν . Τους είπα ότι δεν κάνουν όσα πρέπει να κάνουν στα θέματα που αφορούν κυρώσεις. Δεν εργάζονται όσο θα έπρεπε για την Ουκρανία. Ενώ λογικά η ΕΕ θα έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερό μας συνεταίρος, τεχνικά οι ΗΠΑ είναι μεγαλύτερος συνεταίρος από την ΕΕ και σας είμαι ευγνώμων επειδή οι ΗΠΑ κάνουν πολλά για την Ουκρανία. Πολύ περισσότερα από την ΕΕ ειδικά σε ότι αφορά κυρώσεις απέναντι στην Ρωσική ομοσπονδία. Επίσης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την μεγάλη σας υποστήριξη στο θέμα της άμυνας. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την συνεργασία για τα επόμενα σημαντικά βήματα και είμαστε έτοιμοι να αγοράσουμε περισσότερα αντιαρματικά javelins από τις ΗΠΑ για την άμυνά μας.
Τραμπ. Θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη επειδή η χώρα μας έχει περάσει πολλά και η Ουκρανία ξέρει πολλά για αυτό.  Θα ήθελα να μάθετε τι έγινε με όλη αυτή την κατάσταση στην Ουκρανία, λένε Crowdstrike… θεωρώ  ότι ένας από τους πλούσιους  Ουκρανούς …ο σέρβερ, λένε ότι τον έχει η Ουκρανία. Έγιναν πολλά πράγματα, η όλη κατάσταση. Νομίζω ότι περιτριγυρίζεστε από κάποιους από τους ίδιους ανθρώπους.  Θα ήθελα να σας τηλεφωνήσει  ο Γενικός Εισαγγελέας μας, εσάς ή τους ανθρώπους σας για να φτάσουμε στον πάτο αυτής της ιστορίας. Όπως είδατε χθες, όλη αυτή η ανοησία έληξε με την φτωχή παρουσία ενός Ρομπερτ Μιούλερ , ένα δείγμα ανικανότητας, αλλά λένε ότι πολλά από αυτά ξεκίνησαν από την Ουκρανία.  Οτιδήποτε μπορείτε να κάνετε, είναι σημαντικό να το πράξετε εάν αυτό είναι δυνατόν.
Ζελένσκυ. Ναι είναι σπουδαίο για μένα και όλα όσα αναφέρατε προηγουμένως. Γι9α μένα ως πρόεδρο είναι πολύ σπουδαία και είμαστε ανοικτοί σε μελλοντική συνεργασία. Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε μια νέα σελίδα στην συνεργασία στα σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουκρανίας. Για αυτό τον σκοπό μόλις ανακάλεσα τον πρέσβη μας από τις ΗΠΑ και τον αντικατέστησα  με έναν πολύ ικανό και πολύ πεπειραμένο πρέσβη ο οποίος θα εργαστεί σκληρά ώστε τα δύο έθνη μας να έρθουν πιο κοντά. Θα ήθελα να τον περιβάλετε με την εμπιστοσύνη σας ώστε να έχει προσωπικές σχέσεις μαζί σας ώστε να συνεργαστούμε ακόμα περισσότερο. Σας το λέω προσωπικά ότι ένας από τους συνεργάτες μου μίλησε με τον κύριο Τζουλιάνι (δικηγόρο του Τραμπ) πρόσφατα και ευελπιστούμε  ότι ο κύριος τζουλιάνι θα ταξιδέψει στην Ουκρανία και θα τον συναντήσουμε όταν αφιχθεί. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι έχουμε μόνο φίλους τριγύρω μας. Θα σιγουρευτώ ότι περιστοιχίζομαι από τους καλύτερους και πιο έμπειρους ανθρώπους. Θέλω επίσης να σας πω ότι είμαστε φίλοι. Είμαστε πολύ φίλοι και εσείς κύριε πρόεδρε έχετε φίλους στην χώρα μας  οπότε μπορούμε να συνεχίσουμε την στρατηγική συνεργασία μας. Επίσης σκοπεύω να  επιστρατεύσω πολύ ικανούς ανθρώπους και πέραν της έρευνας (που αναφέρατε), σας  εγγυώμαι  ότι ως πρόεδρος της Ουκρανίας όλες οι έρευνες θα γίνουν ανοικτά και ειλικρινά. Αυτό σας το διαβεβαιώνω.
Τραμπ. Ωραία, επειδή άκουσα ότι είχατε έναν εισαγγελέα ο οποίος ήταν πολύ καλός  και τον σταμάτησαν και αυτό δεν ήταν σωστό. Πολύς κόσμος συζητάει για αυτό, τον τρόπο με τον οποίο φίμωσαν τον καλό σας εισαγγελέα και είχατε κάποιους κακούς ανθρώπους οι οποίοι ανακατεύτηκαν. Ο κύριος τζουλιάνι  χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Ήταν δήμαρχος της Νέας Υόρκης, σπουδαίος δήμαρχος, και θα ήθελα να σας τηλεφωνήσει. Θα του πω να σας τηλεφωνήσει  μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα.  Ο Ρούντυ (Τζουλιάνι) γνωρίζει τι συμβαίνει και είναι πολύ ικανός. Θα ήταν πολύ καλό να μιλήσετε μαζί του. Η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ, η γυναίκα, ήταν άσχημα νέα και οι άνθρωποι με τους οποίους συσχετιζόταν στην Ουκρανία ήταν άσχημα νέα, θέλω να το γνωρίζετε αυτό.  Και κάτι άλλο. Γίνεται πολύ κουβέντα για τον γιό του Μπαίντεν (αντιπρόεδρος ΗΠΑ επί Ομπάμα). Ο Μπάιντεν σταμάτησε την έρευνα και πολλοί θα ήθελαν να μάθουν  για αυτό. Ότι μπορείτε να κάνετε με τον γενικό εισαγγελέα θα ήταν σπουδαίο. Ο Μπαιντεν   υπερηφανευότανε δημόσια ότι σταμάτησε την  έρευνα , αν μπορείτε να το ερευνήσετε, εγώ αυτό το βρίσκω απαίσιο.
Ζελένσκυ. ¨Ήθελα να σας μιλήσω για τον εισαγγελέα. Πρώτα από όλα, καταλαβαίνω και έχω γνώση της κατάστασης. Από την στιγμή που κερδίσαμε και έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στην βουλή, ο επόμενος γενικός εισαγγελέας θα είναι 100% δικός μου υποψήφιος  ο οποίος θα εγκριθεί από την βουλή και θα αναλάβει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο 2019. Θα ερευνήσει την κατάσταση που αναφέρατε.  Το θέμα της έρευνας στην ουσία είναι να αποκατασταθεί η εντιμότης ώστε να προχωρήσουμε στην διερεύνηση της υπόθεσης. Επιπλέον, εάν έχετε να μας δώσετε επιπλέον πληροφορίες αυτό θα βοηθούσε την έρευνα ώστε να σιγουρευτούμε ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη στην  χώρα μας. Όσο για την πρέσβειρα σας το όνομα της ήταν Ιβάνοβιτς.  Είναι σημαντικό που πρώτος εσείς μου είπατε ότι ήταν κακή πρεσβευτής γιατί συμφωνώ μαζί σας 100%. Η στάση της απέναντί μου ήταν κάκιστη. Εκτιμούσε τον προκάτοχο μου και ήταν με το μέρος του. Καλά καλά δεν με αποδεχόταν ως πρόεδρο της χώρας μου.
Τραμπ. Καλά, θα πρέπει να περάσει κάποια πράγματα. Θα κανονίσω ο κύριος Τουλιάνι να σας τηλεφωνήσει και θα κανονίσω να σας τηλεφωνήσει και ο γενικός εισαγγελέας  Μπαρ για να φτάσουμε στο πάτο αυτού του πράγματος. Άκουσα ότι συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα στον εισαγγελέα και ότι ήταν δίκαιος, επομένως καλή τύχη σε όλα. Προβλέπω ότι η οικονομίας θα γίνεται  όλο και καλύτερη. Έχετε πολλά ατού. Είναι σπουδαία χώρα, έχω πολλούς Ουκρανούς φίλους, είναι σπουδαίοι άνθρωποι.
Ζελένσκυ. Θα ήθελα να σας πω ότι και εγώ έχω αρκετούς Ουκρανούς φίλους που μένουν στις ΗΠΑ. Την τελευταία  φορά που ταξίδεψα στις ΗΠΑ έμεινα στην Νέα Υόρκη και συγκεκριμένα στον πύργο Τραμπ. Θα επικοινωνήσω μαζί τους και ελπίζω να τους δω σύντομα στο μέλλον. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση σας να επισκεφτώ τις ΗΠΑ και ιδιαίτερα την Ουάσιγκτον. Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε πολύ σοβαροί με την υπόθεση και θα την διερευνήσουμε.  Όσο για την οικονομία, υπάρχει προοπτική για τις χώρες μας και είναι πολύ σημαντικό ότι η Ουκρανία είναι ενεργειακά ανεξάρτητη. Μπορούμε να συνεργαστούμε σε αυτόν τον τομέα. Αγοράζουμε αμερικανικό πετρέλαιο και προσβλέπω σε μια μελλοντική συνάντηση όπου θα έχουμε αρκετό χρόνο να συζητήσουμε προοπτικές και να γνωριστούμε καλύτερα. Θέλω επίσης να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη σας.
Τραμπ. Ωραία, καλά, ευχαριστώ πολύ και το εκτιμώ. Θα πω στον Ρούντι  (Τζουλιάνι) και στον γενικό εισαγγελέα Μπαρ  να τηλεφωνήσουν. Ευχαριστώ. ¨Όποτε θελήσετε να έρθετε στον λευκό Οίκο, τηλεφωνήστε μου . Μην διστάσετε να τηλεφωνήσετε. Δώστε μας μια ημερομηνία και θα το κανονίσουμε. Περιμένω να σας συναντήσω.
Ζελένσκυ. Ευχαριστώ πολύ. Θα χαρώ πολύ να σας συναντήσω προσωπικά και να σας γνωρίσω καλύτερα. Προσδοκώ να σας συναντήσω και θα ήθελα επίσης να σας προσκαλέσω να επισκεφτείτε την Ουκρανία και να έρθετε στο Κίεβο που είναι πανέμορφο. Έχουμε μια ωραία χώρα και σας καλωσορίζουμε.  Τον Σεπτέμβριο α βρίσκομαι στην Πολωνία και μπορεί να συναντηθούμε εκεί. Μετά την Πολωνία μπορεί να είναι μια καλή ιδέα να επισκεφτείτε τη Ουκρανία. Μπορούμε να πάρουμε το δικό μου αεροπλάνο ή το δικό σας που είναι μάλλον καλύτερο από το δικό μου.
Τραμπ. Εντάξει, θα το κανονίσουμε. Προσμένω να σας δω στην Ουάσιγκτον και ίσως στην Πολωνία γιατί  μάλλον θα είμαστε εκεί την ίδια χρονική στιγμή.
Ζελενσκυ. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε.
Τραμπ. Συγχαρητήρια σε μια υπέροχη εκλογική επιτυχία  που είχες . Όλος ο κόσμος παρακολουθεί. Συγχαρητήρια
Ζελενσκυ.  Ευχαριστώ κύριε πρόεδρε, αντίο.
Παρατηρήση
Είναι καλό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί όπου επηρεάζεται και το δικό μας γίγνεσθαι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

The verdict follows months of a partisan, flimsy impeachment process originally launched by Speaker Nancy Pelosi, Rep. Adam Schiff, and the wider Democratic Party of America.

President Trump’s approval ratings have risen during the process, as have those of the Republican Party.

The final vote count on Article 1 (Abuse of Power) was 52-48 (Not Guilty – Guilty).

The final vote count on Article 2 (Obstruction of Congress) was 53-47 (Not Guilty – Guilty).

The House is expected to attempt to restart the process, at vast cost to U.S. tax payers, by subpoenaing former Trump administration national security advisor John Bolton.

Ανώνυμος είπε...

Τι ευγενικό mr. 12:06 να δίνετε τις δέουσες εξηγήσεις στους ιθαγενείς...