Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020

ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ?

Νόμος  3861 ΦΕΚ 112 13 Ιουλίου 2010.
Άρθρο 2 παράγραφος 4.
Στο διαδίκτυο αναρτώνται "λοιπές πράξεις κανονιστικού χαρακτήρα".
Άρθρο 3.
"Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος νόμου αναρτώνται αμελλητί στο διαδίκτυο με μέριμνα του οργάνου που τις εξέδωσε"...."Οι πράξεις των οργάνων διοίκησης των ΝΠΔΔ, των οργάνων διοίκησης φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των ανεξαρτήτων και ρυθμιστικών αρχών και των φορέων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού αναρτώνται στους κατά περίπτωση οικείους διαδικτυακούς τόπους που αυτά διατηρούν".
Άρθρο 4
1. "Οι πράξεις που αναφέρονται στο άρθρο 2, όταν είναι κατά νόμο δημοσιευτέες, στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως ισχύουν από την δημοσίευσή τους, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά".
2." Με εξαίρεση τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου, οι λοιπές πράξεις του άρθρου 2 αναρτώνται στο διαδίκτυο κατά τα οριζόμενα στον παρόντα νόμο και ισχύουν από την ανάρτησή τους".
 Ανατρέξαμε στην από 27 Ιουλίου 2018 επιστολή του δημοτικού συμβούλου Ι Ζορμπά προς τον δήμαρχο Αίγινας , τον πρόεδρο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αίγινας με θέμα
 "Προτάσεις επί του τρίτου θέματος ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου Αίγινας της 27 Ιουλίου 2018, που αφορά έγκριση μελέτης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αίγινας και μελέτη εφαρμογής του δήμου Αίγινας".
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η παράγραφος 8 της επιστολής η οποία αναφέρει
"Αποστολή της απόφασης στην κατά τόπους Υπηρεσία Τροχαίας ή στην Αστυνομική Υπηρεσία που ασκεί καθήκοντα Τροχαίας και στην ΔΟΥ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για ενημέρωση".
Από τις μέχρι την ώρα δημοσίευσης της ανάρτησης ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες μας, καμία υπηρεσία δεν έχει ενημερωθεί επισήμως για την απόφαση κλεισίματος της παραλίας. 
καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες να ερευνήσουν αν έχουν τηρηθεί οι εκ του νόμου οριζόμενες διαδικασίες και να πράξουν τα δέοντα.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρ.5 άρθρου 3 Ν.3861/2010

. Η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση.

Ανώνυμος είπε...

Το ζευγάρι παπούτσια στην φωτογραφία μάλλον ανοίκουν σε πεζό που απόλαυσε τα πεζοδρομημενα τμήματα του δήμου Αιγινας, μετά τα πέταξε αφού είχαν λιώσει πλέον οι σόλες.
Σ'οτι αφορά τα δοχεία σκουπιδιών, μάλλον εκεί θα πρέπει να πεταχτούν οι αποφάσεις του δήμου αφού όπως τεκμηριώνει και το δημοσίευμα του aiakosrex εφόσον δεν έχει αναρτηθεί στην διαύγεια δεν παράγει αποτέλεσματα.

Ανώνυμος είπε...

Η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι υπέγραψε ένα συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανέφερε η εταιρία, που πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του εμβολίου, το οποίο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.

"Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο", ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής Πασκάλ Σόριοτ σε μια ανακοίνωση.

Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντζα .

Ανώνυμος είπε...

Την Πηλεως ποτε θα την φτιαξεται σπαμε τα μουτρα σπαμε τα αυτονινητα μας τα μηχανακια μας σπαμε τη γινεται με την Πηλεως τη επικρατη εκει

Ανώνυμος είπε...

Έπεσαν επάνω του να τον φάνε ζωντανό, για να ελέγξουν ξανα τον Λευκό Οικο. Να βομβαρδίζουν όποια χώρα γουστάρουν, να νομοθετούν για την κάθε αριστερή ανωμαλία, να προωθούν την παγκοσμιοποίηση και την αθρόα μετανάστευση. Ο Τραμπ με τις ιδιομορφίες του δεν έπαιζε σε αυτο το παιχνίδι και δεν τον κρατούσαν απο τα @. Ο Donald όμως δεν πέθανε, είναι όρθιος και ανεβαίνει στο ρινγκ. The pain is coming bastards...

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΣΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ
Με την ψήφιση του Ν. 4210/2013 (άρθρο 23) οι αναρτημένες πράξεις ενισχύονται θεσμικά με τους εξής τρόπους:

Κάθε πράξη, εκτός από όσες δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, αποκτά ισχύ μόνο μέσω της ανάρτησής της στο Διαύγειας. Mε την ολοκλήρωση της ανάρτησης κάθε πράξη υπογράφεται ψηφιακά από το σύστημα Δι@ύγεια και αποκτά έναν μοναδικό Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ). Ο ΑΔΑ είναι η ταυτότητα κάθε αναρτημένης πράξης, την πιστοποιεί και την ακολουθεί εφεξής.

Το αναρτημένο έγγραφο, εκτός όσων δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, υπερισχύει έναντι όλων των λοιπών εκδόσεων της πράξης

Ο πολίτης μπορεί να επικαλείται τα αναρτημένα έγγραφα στις συναλλαγές του με τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η επικύρωσή τους. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ της πράξης για την αυτεπάγγελτη αναζήτησή τους από τους δημόσιους φορείς

Οι δημόσιες υπηρεσίες διεκπεραιώνουν υποθέσεις χωρίς να διακινούν τα αναρτημένα έγγραφα. Αρκεί η επίκληση του ΑΔΑ των πράξεων για την επικοινωνία μεταξύ φορέων.


Πηγη:ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ πόνο σας έχει δώσει ο Δήμαρχος, 4-5 είσαστε το πολύ που γράφετε μαλακιες απέναντι σε ένα νησί που βλέπει κ θα κρίνει. Καλή Κυριακή!!!

Ανώνυμος είπε...

Στις 9/6/2020 στις 10 00, ή συνεδρίαση της Ποιότητας ζωής έγινε με κλειστές θύρες και χωρις κάλυψη από το Aegina Portal.
Στις 9/6/2020 στις 12 00, έγινε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, με ανοικτές θύρες και με κάλυψη από Aegina Portal.
Αναμένουμε να δουμε ποιες από τις αποφάσεις των δυο οργανων, αναρτηθούν στην διαύγεια.
Πολλά ακούγονται οι για λόγους που δεν γνωριζουμε, οι αποφάσεις της ποιότητας ζωής δεν θα αναρτηθούν στην διαύγεια.

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιο το πώς η αστυνομική και η λιμενική αρχή δεν έχουν ακόμη ενεργοποιηθεί στο παράνομο όπως φαίνεται κλείσιμο των δρόμων.
Μάλλον δεν γνωρίζουν ότι το μοτοποδήλατα είναι αναγκαία για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, όπως αναφέρει και υποψήφιος σύμβουλος της παράταξης Ζορμπα.

Ανώνυμος είπε...

Κυριακη βραδυ παραμονη του Αγίου Πνεύματος καθονται μαζί σε παραλιακό μαγαζι Δημαρχος Αιγινας, Αντιδημαρχος Τεχνικών Υπηρεσιων Αιγινας, βουλευτής Πειραια της ΝΔ (γιος πρωην βουλευτη ΝΔ) , ο Αντιδημαρχος Καθαριότητας Πειραια , ο Κύπριος Γιατρός Καρδιολογιας, η Προεδρος της ΚΕΔΑ , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικων Αιγινας στο μαγαζι γινεται χαμος του συνωστισμού του καγκελο. Κουβεντα απο την εξουσια γιατι και η ιδια διασκεδαζε.
Μετα απο δυο μερες δημαρχευων κανει δηλωσεις περι απογοητευτικης καταστασης ρε μας δουλευεται ; ποσο κουτους θεωρειτε τους Αιγινιτες;

Ανώνυμος είπε...

8.40 όπως το είπες. Βλέπει και κρίνει και θα δώσει πολύ πόνο πριν, στην κάλπη μετά αλλά και αργότερα. Τα λάθη έχουν βαρύ κόστος.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδιά εχει δίκιο ο 8'40
Ψάχνετε από το πουθενά να κάνετε θέμα για αντιπαράθεση
Είμαι 60 χρόνων και θυμάμαι στη παραλία να απαγορεύουν την κυκλοφορία της βραδυνές ώρες το καλοκαίρι
Ο θεσμός αυτός είναι τουλάχιστον από το 1980
Κολλησαμε τώρα και καταναλώνουμε ώρες ατέλειωτες αν είναι γραμμένο στη διαύγεια η όχι
Λοιπόν η παραλία πρέπει να κλεινη τα βράδια και εμείς τους έχουμε γραμμένους όσους δεν το θέλουν
Υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να ασχοληθει κανένας ούτε βέβαια με την δισθεωρατη παρανομία με το μπετουδακι για τους σκουπίδοτενεκέδες που συντελέστηκε στους σαλαμινομαχους

Ανώνυμος είπε...

11,06 Η τιμωρία ακολουθεί το έγκλημα. Ασυλία τέλος.

Ανώνυμος είπε...

11"40 άσε της βλακειες είπαμε βρείτε σοβαρά θέματα να κάνετε αντιπολίτευση
Με τέτοια θέματα δεν πείθετε τον κόσμο για την ανικανότητα της δημοτικής αρχής
Και έτσι δεν βλέπετε δημαρχία το 2023
Εάν ισχύει ότι η τιμωρία ακολουθούθει το έγκλημα δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παραταξεων θα είχαν καταδικαστει πολλάκις από τα ελληνικά δικαστήρια

Ανώνυμος είπε...

11,56 Ρώτησε να σου εξηγήσουν γιατί ο προυπολογισμός του 2019 είχε 200.000 για δικαστικά έξοδα. Ζήτησε να σε ενημερώσουν για τις αποφάσεις των δικαστηρίων και μάθε πόσοι δημοτικοί σύμβουλοι και δήμαρχοι έχουν καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος και άλλα αδικήματα. Τα καλύτερα έρχονται. Ήρθε η ώρα να βγουν όλα στο φως.

Ανώνυμος είπε...

12:02 Βλέπω ότι σύμφωνης ότι τα παραπάνω θέματα είναι ανουσια και επιτέλους λες Κατή ουσιώδες
Έτσι λοιπόν αφού έχει ο προϋπολογισμός του 2019 200000 για δικαστικά έξοδα και δεν είναι Κατή κρυφό
Ενημέρωσε και εμάς που δεν τα ξέρουμε για να τα μαθουμε
Μια δικαστική απόφαση που εχη κοινωποιειθει δεν είναι απόρρητη
Άντε μάτια μου να σε δω !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ρώτησε να σου εξηγήσουν !!!!!!!!!
Ζήτησε να σε ενημερώσουν !!!!!!!!!!!!!!
Εσύ γιατί δε μας τα λες αφού τα ξερεις ;

Ανώνυμος είπε...

8 40 πράγματι ο κ.Δημαρχος έχει δώσει πολύ πόνο αλλά επιλεκτικά.
Για το υπό συζήτηση θεμσ, θα σου πω τα εξής.
1. Από την στιγμή που δεν αναρτάται η απόφαση στην διαύγεια, είναι σαν μην υπάρχει, επομένως δεν προκύπτουν αποτέλεσματα.
2. Από την στιγμή που δεν προκύπτουν αποτέλεσματα, τότε δεν υπάρχει και κοινοχρηστος χωρος για να παραχωρηθεί.
3. Αφού δεν μπορεί να παραχωρηθεί κοινοχρηστος χωρος, δεν υπάρχουν και τα αντίστοιχα τέλη για να εισπράξουν.
4. Από την στιγμή που δεν εισπραττονται τελη, δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ ομοειδών επιχειρήσεων.
Εδώ να σου υπενθυμισω ότι όλο το παραλιακό μέτωπο πληρώνει κανονικά.
5.Απο την στιγμή που καταβάλλονται τα τέλη κοινοχρηστου χωρου, τότε το οικονομικό κενό τον πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι.
Ρώτα και τον δήμαρχο.Ειμαι σίγουρος ότι θα στα επιβεβαιώσει.

Ανώνυμος είπε...

12:02 Το "έγκλημα " στο φάρο έμεινε ατιμώρητο
Τα πεζοδρόμια με τα θερμοκήπια στην παραλία ατιμώρητα
Και όχι τίποτα άλλο αλλά οι υπαίτιοι αλωνιζουν και καμαρώνουν δίπλα μας

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως βλέπω ότι οπότε ο πτερουδης η όπως αλλιως τον λέτε εσείς είναι στην καθαριότητα με οποιονδήποτε δήμαρχο η Αίγινα είναι καθαρή αυτό με ενδιαφέρει εμένα σαν πολίτη και δε πα να λέτε !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Θύμα του κορωνοϊού και η Διαύγεια
Ο ρυθμός των αναρτήσεων θυμίζει... Δεκαπενταύγουστο
Χασαπόπουλος Νίκος
24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020 | 14:51
Θύμα του κορωνοϊού και η Διαύγεια
Η προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε τούτες τις ημέρες σε ισχύ δεν επέδρασε μόνον στην κυκλοφορία. Επέδρασε και στις αναρτήσεις υπουργείων, φορέων και νομικών προσώπων του Δημοσίου στη Διαύγεια. Αυτές ελαχιστοποιήθηκαν. Στην κυριολεξία ο ρυθμός των αναρτήσεων στη Διαύγεια θυμίζει… Δεκαπενταύγουστο!


Αυτό που προβληματίζει όμως είναι πως διανύουμε μια περίοδο που οι αποφάσεις των δημοσίων αρχών πρέπει να εκδίδονται με ταχύτητα και μεγάλη συχνότητα, ώστε να επιλύονται θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Όταν η Διαύγεια δεν λειτουργεί ομαλά, τίποτα δεν λειτουργεί ομαλά. Και οι υπουργοί Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής θα πρέπει να μεριμνήσουν για το θέμα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν οι πράξεις που αναρτώνται στο πρόγραμμα Διαύγεια ισχύουν από την ανάρτησή τους με εξαίρεση τις πράξεις που είναι κατά νόμο δημοσιευτέες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Οι αναρτητέες πράξεις που δεν δημοσιεύονται στο ΦΕΚ όχι απλώς δεν εκτελούνται, αλλά δεν έχουν νομική ισχύ ούτε παράγουν έννομα αποτελέσματα εάν δεν είναι αναρτημένες στη Διαύγεια (Ν. 3861/2010 και Ν. 4210/2013). Η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στη Διαύγεια των πράξεων της διοίκησης συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση.

Σε κάθε περίπτωση η κρίση του κορωνοϊού πρέπει να αποτελέσει αφορμή για να αυξηθεί η δημοσιότητα των αποφάσεων της Διοίκησης που αναρτώνται στο διαδίκτυο και όχι να αποτελέσει αφορμή για να παρακαμφθεί ο θεσμός της Διαύγειας, που εφέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας.

Πηγη: Το Βήμα 24/03/2020

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθώ να βρω τις διαφορές μεταξύ των δύο δημοσιευμάτων, του aiakosrex και του κ.Χασαποπουλου δημοσιογράφου της εφημερίδας το Βήμα.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή 6:05 τη υπενισσεσαι ότι ο aiakosrex κανει αντιγραφή άλλων δημοσιευμάτων και τα ιδιοποιειται ;

Ανώνυμος είπε...

Κοιταξτε την περιβόητη διαύγεια ακόμα προσφορές ζητάνε για την μεταφορά των δειγμάτων covid από τα νησιά στο κέντρο κατά τα άλλα είμαστε έτοιμη για να ανοίξουμε της πύλες εισόδου της χώρας

Ανώνυμος είπε...

7 06 αυτή είναι η δική σου ανάγνωση.
Ή δική μου είναι ότι ο aiakosrex, οτι γράφει είναι τεκμηριωμένο.
Απόδειξη ότι ακόμη και Το Βήμα έχει αναδείξει το γενικότερο πρόβλημα.