Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2020

Η ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΕΓΚΕΛ ΩΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εξήγηση που έδωσε αντιδήμαρχος για τις κλήσεις που μοίρασε το ΑΤ στους πολίτες για παράνομη στάθμευση οφείλετε σε καταγγελία επιχειρηματία για τα σταθμευμένα μηχανάκια στην πλατεία Εθνεγερσίας, Ο καταγγελόμενος αντέδρασε, έκανε παράπονα εκεί που έπρεπε με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το ΑΤ και να μοιράσει κλήσεις σε δεκάδες αν όχι εκατοντάδες συμπολίτες. Δεν γνωρίζουμε αν η εκδοχή αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αν υποθέσουμε ότι η εκδοχή είναι σωστή, τότε η κατάσταση είναι περισσότερο από τραγική.
Σύμφωνα με την διαλεκτική του Χέγκελ, ο τρόπος δημιουργίας κοινωνικής αλλαγής είναι να προκληθεί ΔΡΑΣΗ. Η δράση φέρνει ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και έτσι διαμορφώνεται  ΣΥΝΘΕΣΗ η οποία αντανακλά την Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Παράδειγμα.
Κάποιος (στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν) έκανε καταγγελίας στο ξενοδοχείο 'Τόγιας" ΔΡΑΣΗ. Ως αποτέλεσμα την καταγγελίας ήρθε η πολεοδομία και φόρτωσε τον ιδιοκτήτη με πρόστιμα. 
Από την κατάσταση υπήρξε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ και η πολεοδομία ήρθε και φόρτωσε με πρόστιμα τον δήμο και  όλο το παραλιακό μέτωπο της Αίγινας.
Αποτέλεσμα της συγκρουσιακής κατάστασης ήταν  η ΣΥΝΘΕΣΗ όπου  γκρεμίστηκαν οι πέργκολες του παραλιακού μετώπου και ξεφτιλίστηκαν όλοι όσοι υποσχέθηκαν ότι θα παραμείνουν.
Κατά τον μαθητή του Χέγκελ, Μάρξ, η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα.
Η πρόσφατη καταγγελία για τα σταθμευμένα μηχανάκια στην πλατεία Εθνεγερσίας ΔΡΑΣΗ, προκάλεσε ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ με αποτέλεσμα να την πληρώσουν ακριβά οι πολίτες ΣΥΝΘΕΣΗ.
'Όποιος δεν γνωρίζει την ιστορία είναι καταδικασμένος να την επαναλαμβάνει".
Είναι γεγονός ότι αυτοί που έχουν την νοοτροπία του "παρτάκια" αδιαφορούν για τον Χέγκελ, τον Μαρξ και αδιαφορούν επίσης  για την ιστορία του τόπου τους με αποτέλεσμα να έχουν μνήμη χρυσόψαρου και  κάθε φορά να εισπράττουν "αυτό που τους αξίζει".
Συμπέρασμα.
Η διαλεκτική του Χέγκελ δεν είναι χρήσιμη στην μέτρηση της ηλιθιότητας.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αιακε,θα συμφωνουσα με το άρθρο σου εάν δεν υπήρχε το δεδικασμένο της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου Αιγινας.
Δεν υπάρχει ούτε δράση ούτε αντίδραση.
Το μόνο που υπάρχει είναι Σύνθεση.

Ανώνυμος είπε...

Απόστολος Γκλέτσος στο ΣΥΡΙΖΑ είμαι απλώς κωπηλάτης για αυτό και εμείς του το αφιερώνουμε
Ήταν ψηλός , αρρενωπός
τον λέγαν Αποστόλη ,
τις νύχτες όμως έσκουζε
να του την εβαλουν ΟΛΗ!!!!

Ανώνυμος είπε...

9 11 θα θέλαμε την άποψη σου και για το παρακάτω.
Το μήνυμα Μητσοτάκη: Έχω στο επιτελείο μου μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.
Πηγή:star tv 26/06/2020

Ανώνυμος είπε...

Δελτίο Τύπου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής για την εκπομπή "Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση" στην Αίγινα.
Δελτία Τύπου
22 Ιουνίου 2020
Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 βρέθηκε στην Αίγινα αποστολή από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, κατόπιν σχετικής προσκλήσεως του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος και τους υποδέχθηκε στο λιμάνι συνοδευόμενος από την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Δήμου Αίγινας κ. Μαίρη Κουκούλη.

Το τηλεοπτικό συνεργείο επισκέφθηκε την παραλία της Αγίας Μαρίνας, την πρώτη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία τόσο στο νησί όσο και σε ολόκληρο τον Αργοσαρωνικό, το παραλιακό μέτωπο του Μαραθώνα και το ψαροχώρι της Πέρδικας, ενώ έκανε μία σύντομη βόλτα στην πόλη της Αίγινας.

Ευχαριστούμε τη δημοσιογράφο κ. Ρένα Φλαμουράκη και τους τεχνικούς κ. Δημήτρη Ζακχαίο και Φίλιππο Λιόλη για την άψογη συνεργασία, τον κ. Δημήτρη Μοίρα για την παραχώρηση πλάνων, την κ. Σωζία Μαρτή για το γεύμα που προσέφερε, καθώς και όσους, επιχειρηματίες, κατοίκους κι επισκέπτες του νησιού, μοιράστηκαν on camera την αγάπη τους γι’ αυτό.

Λόγω της ολιγόωρης παραμονής τους κι έχοντας πάρει μια πρώτη σύντομη γεύση από τις ομορφιές του νησιού, αποδέχθηκαν με χαρά την ιδέα να επιστρέψουν στην Αίγινα με την πρώτη ευκαιρία, να τη γνωρίσουν στο σύνολό της.


ΑΝΑΜΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 28/06/2020.

Ανώνυμος είπε...

Κορωνοϊός: Σε στενό οικογενειακό κύκλο οι κηδείες στη χώρα
Newsroom
Ανανεώθηκε 15:10 Τρίτη, 14 Απριλίου 2020.
Σε στενό οικογενειακό κύκλο, χωρίς την παρουσία συγγενών, πραγματοποιούνται πλέον οι κηδείες σε όλη τη χώρα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν, πλέον, στην κηδεία ενός προσφιλούς προσώπου δεν θα μπορούν να παρίστανται πάνω από 10 άτομα καθώς ο φόβος εξάπλωσης του κορωνοϊού απαγορεύει τις συναθροίσεις.

Σημειώνεται ότι για την μετάβαση των πολιτών σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, υπάρχει σχετική πρόβλεψη, είτε με το έντυπο βεβαίωσης κίνησης τύπου Α και την επιλογή μετακίνησης Νο 5, είτε με την αποστολή sms τύπου Β και επιλογή μετακίνησης πάλι το Νο 5.

Σε ό,τι αφορά τα μνημόσυνα, σημειώνεται ότι στα γραφεία τελετών καταγράφονται καθημερινά ακυρώσεις.Ανώνυμος είπε...

Αυτά ήταν τα μέτρα που είχε πάρει ή κυβέρνηση για το κρυοματακι όπως λένε κάποιοι ξερολες.
Εάν είχαν εφαρμοστεί τα μέτρα αυτα στην περίπτωση μας, θα είχε περιοριστεί το ζήτημα σε μεγάλο βαθμό.