Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΛΩΡΙΔΕΣ ΓΗΣ ΜΕ ΘΕΑ


Στο "παραθαλάσσια οικόπεδα" στηρίχτηκαν οι δεκαετίες του 1960, 70, 80 και 90 και γέμισε η Αίγινα αυθαίρετα που αλλού τα έδειχνε η άδεια και αλλού τα φύτρωναν. Κάποιοι, φρόντιζαν να τους δώσουν ρεύμα και νερό και με αντάλλαγμα να φέρουν και τα πολιτικά τους δικαιώματα στο νησί, φρόντιζαν να τους στρώσουν και τον δρόμο για να μην σκονίζονται όταν πηγαίνουν σπίτι τους. 
Όλα στηρίζονταν πάνω στην ομερτά την οποία γνωρίζουν και εφαρμόζουν πιστά οι ενασχολούμενοι με τα κοινά του νησιού. Είναι δε τέτοια η πιστή εφαρμογή του "νόμου της σιωπής" που ακόμα και όταν μια απόφαση είναι νόμιμη και έχει ανέβει και στην διαύγεια, κανένας δεν φροντίζει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους. 
Τις τελευταίες μέρες η δημοτική αρχή "χαρίζει λωρίδες γης" όπως η  εικονιζόμενη "αμφιβόλου νομιμότητος" κίτρινη γραμμή που διαχωρίζει τον κοινόχρηστο χώρο που καταλαμβάνουν έναντι ετήσιου χρηματικού ανταλλάγματος τα καταστήματα, με το πεζοδρόμιο στην άκρη του δρόμου.
Η  ομόφωνη  απόφαση 11/2020 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δήμου Αίγινας (ΑΔΑ.6ΥΚ2Ω68-ΓΥ3)  αφορά 
"Την δωρεάν παραχώρηση, τμήματος του πεζοδρομίου επί της οδού Λ. Δημοκρατίας , από την επιχείρηση Ποσειδώνιο έως τον Ι.Ν.Παναγίτσας στην πόλη της Αίγινας, στους χρήστες κοινόχρηστων χώρων, για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησής τους λόγω των περιοριστικών μέτρων του covid 19 και έως 31-12-2020".
Ας ενημερωθούν οιενδιαφερόμενοι.

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο aiakosrex γραφει ότι Στο "παραθαλάσσια οικόπεδα" στηρίχτηκαν οι δεκαετίες του 1960, 70, 80 και 90 και γέμισε η Αίγινα αυθαίρετα που αλλού τα έδειχνε η άδεια και αλλού τα φύτρωναν.


Πολύ "ΣΚΟΤΕΙΝΗ" υπόθεση αιακε.

Ανώνυμος είπε...

11 05 τον Μαιο 2017, το blog aiakosrex είχα γράψει, Ο μηχανικός που έχει την ευθύνη έχει πεθάνει" είπε ο δήμαρχος εννοώντας ότι ο αποθανών δεδικαίωται και όλα καλά. Μόνο που ο μηχανικός εθεάθη ζωντανός χθες στην Αίγινα και αυτό μας έβαλε σε σκέψεις. Γιατί να πει ψέματα ο δήμαρχος?. Αναζητώντας μια εξήγηση ρωτήσαμε και μάθαμε. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, κάποια Στυλιανή κληρονόμησε μεταξύ άλλων έναν αγρόν στην θέση Περιβόλα 1391,12 τμ ο οποίος συνορεύει γύρωθε με διάφορους ιδιοκτήτες και επί άλλης πλευράς μέτρων 16,50 με χείμαρρο. (9014/14-10-1989 τόμο157-478). Κάποιος το αγόρασε (8999/2001 τόμος 191-457) με νέο τοπογραφικό Αθηναίου μηχανικού ο οποίος (σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες) την δήλωση Ν.651/1977 περιγράφει το ακίνητο ως 'άρτιο και οικοδομήσιμο κατά παρέκκλιση σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις βρίσκεται στον καταργημένο οικισμό Περιβόλα της Αίγινας, δεν αποτελεί τμήμα μεγαλύτερου οικοπέδου, συνορεύει (γύρωθε με διάφορους ιδιοκτήτες) και νοτιοανατολικά εν μέρει με πρόσωπο μήκους 16,5 μέτρων με δημοτική οδό (χείμαρρο)". Ο μηχανικός που αναφέρεται στο συμβόλαιο και κατά την δημόσια δήλωση του δημάρχου έχει πεθάνει, είναι ζωντανός. Άρα μπορεί να καταθέσει στον εισαγγελέα και να πει ποιος του χορήγησε την βεβαίωση με βάση την οποία συνέταξε το τοπογραφικό όπου ο χείμαρρος βαπτίστηκε δημοτική οδός. Προφανώς με αυτή την βεβαίωση του δήμου πήρε άδεια οικοδομής και μάλλον με παρόμοιες βεβαιώσεις του δήμου έχουν χτιστεί όλα τα ρέματα της Αίγινας που δεν έχουν δρόμο. Με μια τέτοια βεβαίωση έγινε η παράνομη κατάτμηση στην θέση Πλάκα της Αγίας Μαρίνας. Με τέτοιες βεβαιώσεις ψηφίζουν οι χείμαρροι στις δημοτικές εκλογές. Τέτοιες βεβαιώσεις διαμορφώνουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Η παρούσα περίπτωση είναι μία από πολλές. Αυτό φυσικά το ξέρει καλά ο δήμαρχος . Αυτός είναι ο λόγος που μας παρουσίασε πεθαμένο τον μηχανικό. Για να ρίξει ταφόπλακα στο σκάνδαλο. Δυστυχώς έκανε λάθος. Η παρέμβαση του εισαγγελέα είναι πλέον επιβεβλημένη.

Ανώνυμος είπε...

Η απόφαση 11/2020 της επιτροπης ποιότητας ζωής σας για της επιχείρησης της παραλίας σας χάλασε ;
Η έκπτωση έως χάρισμα δημοτικών τελών στης ίδιες επιχειρησης δε σας πείραξε ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας πειράζει η εν λόγω κοροϊδία στο παραλιακό μέτωπο; Δεν σας πειράζει που κατέβηκαν όλες οι κατασκευές αλλά παρέμεινε η ταμπέλα του βουλευτή; Δεν σας πειράζει που εδω και χρόνια στα συμβούλια μιλούν για κυβικά στην ύδρευση που χάνονται;Για λεφτα που δεν εισπρατονται; Δεν σας πειράζει που άλλοι δρόμοι ήταν στα χαρτιά και άλλοι στρωθηκαν(μπράβο ρε Μηνα άξιος ο μισθός σου ίσως ο μηχανικός γίνει και συνεργάτη σου)! Δεν σας πειράζει που η εταιρία που ακόμη να παραδώσει το έργο έχει αφήσει πίσω της ρημαγμενους δρόμους σπασμένα ρολόγια ευδαπ μάντρες που γκρέμισαν στο πέρασμα τους τα μηχανήματα; Τα όρια κτημάτων που αλλου συρυκνωθηκαν και αλλού μεγάλωσαν κατά το δοκούν;Τίποτε Δεν ΣΑΣ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΚΡΊΜΑ ΠΟΥ ΖΟΎΜΕ ΣΕ ΈΝΑ ΤΈΤΟΙΟ ΝΗΣΊ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΉ ΙΣΤΟΡΊΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΌ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΆΞΙΟΙ ΤΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

Νίκος Αλέφαντος, ο εμβληματικός..., ο μύθος..., ο μοναδικός.!
Καλό παράδεισο.!

Ανώνυμος είπε...

3:33 Βιάζεσαι πολλή φίλε μου
Αντάξιος του νησιού σίγουρα δεν είσαι εσύ !!!!!!!!!!
Εμείς περιμένουμε της εκλογές και τότε όλα θα ειπωθούν και τα καλά και τα άσχημα
Ραντεβού λοιπόν το 2023 έχουμε ακόμα δρόμο μη βιάζεσαι

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας την επιστολή του εγκριτου ιατρού Κου Πουλάκη σχετικά με την υγεία στην Αίγινα δύο πράγματα καταλαβαίνω
1) Μιλαει για αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και να γίνουν πραγματα στην Αίγινα που δεν τα έχουν τα καλυτερα νοσοκομεία...Ούτε σε 100 χρόνια δε γινονται...
2) ότι είναι κουμουνιστής πράγμα που με αφήνει αδιάφορο!!!!
Κύριε Πουλάκη το ΚΥ έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να προσφερει στην υγεία του νησιού.
Έχει 9 νοσοκόμες Έχει γιατρούς έχει Μικροβιολογικό εχει Ακτινολογικο χωρις τους επικουρικούς όλοι αυτοί μια κλινική του Σωτηρία κάνουν....
Γιατί δεν τους ρωτάτε με τόσο προσωπικο γιατί δεν ανοίγουν τα αγροτικά ιατρεία???
Πόσους θέλουν να έρθουν μέχρι το Μεσαγρο 2 φορές την εβδομάδα???
Το Αγκίστρι έχει 2 γιατρούς και 2 νοσοκόμες !!!
Είχε ποτέ μόνιμο γιατρό το Αγκίστρι???
Έχουμε όπλα να παλέψουμε μέχρι να γίνουν αυτά που ζητάτε....
Ξεκινάμε με αυτά που έχουμε και όταν δεν μας φθάνουν ζητάμε παραπάνω...
Εξαντλήθηκαν τα όρια του προσωπικου του ΚΥ????? Σας παρακαλώ !!!!!
Σε άλλη ανάρτηση μιλάτε για ληγμενο υλικό!!!
Ποιος το παρέλαβε από την εταιρεία??? το έβαλε στο κέντρο και με χρέωσε εμένα??
Μήπως πρέπει να τιμωρηθει ο υπεύθυνος αντί να τα βάζουμε με το κράτος που έστειλε υλικό???
Πρέπει να υπάρχει σωστή πληροφόρηση αλλιως υπάρχει κινδυνος να εκτεθουμε !!!!!!!

ΕΝΑΣ ΑΙΣΧΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος όταν δεν έχεις μπλέξει με τα σκατα είσαι αντάξιος,Εσυ περίμενε το 23 για να πεις πως το νησί σου χάνετε!!

Ανώνυμος είπε...

Όσο υπάρχει το βολευω τον ψηφοφόρο μου έτσι θα ειμαστε!Άδεια αγροτικά ιατρεία εννωστο κυ κόβουν βόλτες,Υπάλληλοι εδώ υπάλληλοι εκεί τρεις στην γραμματεία λες και είμαστε νοσοκομείο των Αθηνών!Αρχοσχολοι μπολικοι! Όσο για το ληγμένο υλικό τη να πω και εδε να κάνουν ο ένας θα τα ριχνει στον άλλον ένας ακόμα φορολογούμενος που τους συντηρεί όλους αυτούς!

Ανώνυμος είπε...

7:53 και 8:29 το κακό σ αυτό το νησί αυτή την περίοδο είναι οτι ασχολούνται μόνο με της πέργκολες / πεζόδρομους και τον Ιωάννη λες και δεν υπάρχουν άλλα προβληματα
Η για να είμαι ποιο σαφείς σ αυτό το blogg δεν ασχολούνται με άλλα προβληματα θαρρείς και όλα τα άλλα έχουν λυθει
Αν ο κόσμος ασχολόυνταν και με άλλα θέματα ίσως είχαμε καταφέρει Κατι καλυτερο

Ανώνυμος είπε...

Κριμα για το ΚΥ που είχε και έχει τόσους υποψηφίους που κοπτονται για το καλό της Αίγινας
Θυμάστε στις δημοτικές εκλογές ; το μισό ΚΥ ήταν υποψήφιο για να μας σωσει και ας μην ξέρουν κατά που πέφτει η αγία μαρινα

Ανώνυμος είπε...

Και τη να κάνουμε ρε μεγάλε 7:38 πραξικόπημα να κατεβάσουμε το Ζορμπά επειδή δεν είναι καλός για εσένα ;

Ανώνυμος είπε...

Για να το λες αυτό 10.32 θα είναι καλός για σένα!!Είσαι άξιος της μοίρα σου τότε!Το νησί μου θέλει ανθρώπους με τιμή λόγω και ανδρεια!!