Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020

ΕΚΘΕΤΕΣ ΟΙ ΑΡΧΕΣ. ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ


Σήμερα 22.00 μμ υπάλληλος του δήμου Αίγινας έκλεισε την κυκλοφορία στην Λεωφόρο δημοκρατίας στο λιμάνι της Αίγινας. Η ενέργειά του προφανώς στηρίχτηκε σε απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η οποία συνεδρίασε στις 9 Ιουνίου 2020 με θέμα "Λήψη απόφασης επί κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη της Αίγινας κατόπιν εισήγησης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αίγινας".
Μέχρι και τις 20,10 μμ σήμερα 14 Ιουνίου 2020, η απόφαση  αυτή ΔΕΝ έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ . 
Κατά συνέπεια,οι  πολίτες και ιδιαίτερα οι επιχειρηματίες τους οποίους αφορά το θέμα  δεν μπορούν να γνωρίζουν αν έχει ληφθεί απόφαση και εάν ναι, ποιο είναι το περιεχόμενό της  και τι επιπτώσεις έχει στην ασκούμενη από αυτούς επιχειρηματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με τον Ν.3861/2010 (ΦΕΚ 112/Α?13.07.2010), εισάγεται η υποχρέωση ανάρτησης των πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο.
ΔΕΝ εκτελούνται εάν δεν έχουν λάβει Αριθμό Διαδικτυακής Ανάρτησης (ΑΔΑ) που αποδίδεται με την καταχώρησή τους στους δικτυακούς τόπους στην διαύγεια. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή η εκτελεστότητα της συγκεκριμένης πράξης συναρτάται άμεσα με την ανάρτηση της στο διαδίκτυο, αφού η ανάρτηση ανάγεται σε όρο εκτέλεσης της πράξης.
Επισημαίνεται ότι η παράβαση της υποχρέωσης για καταχώρηση και ανάρτηση των νόμων στο διαδίκτυο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Υ.Κ. και του Κ.Κ.Δ.Κ.Υ. (άρθρο 107, περ.ε και στ του Ν.3528/2007 και άρθρο 111, περ ε και στ του Ν.3584/2007 αντίστοιχα.
Επιπλέον, Ο ΑΔΑ είναι απαραίτητο να αναγραφεί πάνω στο σχέδιο του εγγράφου, καθώς και στα ακριβή αντίγραφα, γιατί μόνο με αυτό το στοιχείο η πράξη μπορεί να εκτελεστεί,εάν πρόκειται για πράξη που δεν δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. (Σχετικό έγγραφο ΑΔΑ.4ΙΚΥΚ-Γ)
Παρατηρήσεις.
Η πρόταση προς ψήφιση περιλαμβάνει την "Απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων από 21.00 έως 00.00 στην παραλιακή Λ Δημοκρατίας από τα εκδοτήρια μέχρι τον Ι.Ν.Παναγίτσας καθώς και όλων των κάθετων οδών με κατεύθυνση προς αυτήν την οδό (οδός Ιουλίας Κάτσα, Λ Λαδά και Αιακού) όπως επίσης και της οδού Πηλέως από Θωμαίδου ως την Σπ Ροδη μόνο για το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την θερινή περίοδο από 20 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου".
Σήμερα, 14 Ιουνίου 2020 όπως προκύπτει από την φωτογραφία, ο δρόμος έκλεισε εντελώς αυθαίρετα.
Εν κατακλείδι.
Ο τρόπος λειτουργίας της δημοτικής αρχής, εκθέτει τις υπηρεσίες (ΑΤ Αίγινας και Λιμεναρχείο Αίγινας) που έχουν την αρμοδιότητα και την  ευθύνη για την τήρηση της έννομης τάξης ενώ κρατάει σε παρατεταμένο καθεστώς παρανομίας τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται επί οδών οι οποίοι χρησιμοποιούνται παρανόμως ως πεζόδρομοι.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ή ανάρτηση στην διαύγεια είναι μια πολύ απλή διαδικασία.Ο χρόνος που απαιτείται δεν ξεπερνά τα 60 δεύτερα και δεν απαιτείται χρηματική δαπάνη.
Δεν θα πρέπει να περνά απαρατήρητο το γεγονός το ότι η συγκεκριμένη συζήτηση της ποιότητας ζωής (09/06/2020) έγινε κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς δικαιολογία.
Εδώ να πούμε οτι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οφείλουν εξηγήσεις.
Για τις αστυνομικές και λιμενικές αρχες, καλύτερα να μην μιλήσουμε.

Στο ερωτημα που μπαίνει το τι κερδίζει ο φορέας αρνούμενος ουσιαστικά την σχετική ανάρτηση, ή απάντηση νομίζω ότι είναι οφθαλμοφανης.
Από την στιγμή που δεν αναρτάται η απόφαση στην Διαύγεια, δεν υπάρχει και απόφαση.
Δηλαδή δεν υπάρχουν
1. Πεζοδρομησεις
2. Δεν παράγονται οικονομικά αποτελέσματα (εισπράξει τελών)
3. Δεν μπορεί η διοίκηση να παραχωρήσει κοινόχρηστο χώρο
Ας αναζητήσει η τοπική κοινωνία το ποιοι αιρετοί και φίλοι τους δεν θέλουν την ολοκληρωση των πεζοδρομησεων διαχρονικά.

Ανώνυμος είπε...

Απομακρύνονται τα μπάζα από τις εργασίες για την αντικατάσταση του αγωγού στον παραλιακό δρόμο.
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ.
ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
ΕΝΑΣ "ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΟΣ" ΠΟΛΙΤΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Αρχές του κ....ου κάθομαι στο παγκάκι δίπλα στα εκδοτήρια πάρε με 3 φίλους βλέπουμε να έρχονται οι λιμενικοί ωχ λέμε τώρα όσοι είναι παρκαρισμένοι εδώ μες το λιμάνι καμία 10 αυτοκίνητα στις αμεα το ίδιο!!ΔΎΟ ΜΕ ΤΑ ΜΠΛΟΚΆΚΙΑ ΝΑ ΑΝΕΜΊΖΟΥΝ ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΠΆΝΕ ΣΕ ΈΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΑΝΆΜΕΣΑ ΣΕ 4 ΤΟ ΓΡΆΦΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΎΝ ΠΡΌΣΤΙΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγα τα λόγια σας για τον Ιωάννη. θα φερει λέιι στρατιές κινέζων στην Αίγινα. στο φεστιβάλ φιστικιού για να πήξουμε στον κορωναιο. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Αιακε απο οτι ξερω το κλαδεμα της βλαστησης των ξερων χορτων απο το δημο θα εφτανε μεχρι τον αγιο βασιλειο, σταματησε ομως στον φαρο μεχρι ταβερνα ΜΑΝΙΤΑ.Μηπως γνωριζεις γιατι δεν πανε παρακατω; Μηπως τους εχουν πει οτι ποιο κατω εχει ΚΟΡΟΝΟΙΟ; Περιμενω την απαντηση σου ΑΙΑΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Silver alert.
Χάθηκαν οι "πραιτωριανοί" της δημοτικής αρχής.

Ανώνυμος είπε...

Έθνος:
Kίνα - Πεκίνο: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση με τον κορονοϊό - Lockdown σε άλλες 10 συνοικίες.
Ο Δήμαρχος Αιγινας προσκαλεί τους Κινέζους στο νησί.
Ερώτηση: Ή Επιτροπή Υγείας του νησιού εγκρίνει αυτές τις πρωτοβουλίες του δημάρχου;

Ανώνυμος είπε...

Το Ζορμπά πόρτα ακολουθεί το Γιάννη όλη μέρα έχει ξεχάσει φαίνεται τα προβλήματα του τόπου μας όλα δια μαγείας είναι υπέροχα....
τα λεγόμενα του Λεούση τώρα δικαιώνονται!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο σταμάτα να κάνεις αγώνα για να μην έρθει το hot-spot στην Αίγινα. Μην υπερασπίζεσαι ανθρώπους που δεν το αξίζουν.
Ένας φίλος σου από την Αθήνα.

Ανώνυμος είπε...

10 08 σταματά να γίνεσαι τροχοπέδη στην ανάπτυξη του νησιού.
Στο hot spot θα έρθουν επενδυτές, όπως είχε πει και μία ψυχή.

Ανώνυμος είπε...

8:26 μην ανήσυχεις το ΚΥ είναι πανέτοιμο και άρτια εκπαιδευμένο επί 24ωρου βάσεως να αντιμετώπιση τέτοιες κατάστασης

Ανώνυμος είπε...

Η επιτροπή υγείας του νησιού 8'26 ας μας πει καλυτερα τη τύχη είχαν οι προτάσεις και αυτά που ζήτησαν εν όψη covid-19