Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2020

ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑΟρφανίδου 1   
2310-513875 
solnth@gmail.com 
www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 17-06-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του ιού covid-19 οδήγησε τους εργαζόμενους σε λογιστικά γραφεία στα όρια της ανθρώπινης υπομονής και αξιοπρέπειας.

Έως σήμερα (17-06-2020) έχουν εκδοθεί 11 νόμοι ή ΠΝΠ και 565 αποφάσεις δευτερογενούς νομοθεσίας για την εφαρμογή των μέτρων που αποφασίσθηκαν. Μόνο το πλήθος των παρεμβάσεων αυτών δείχνει την πολυπλοκότητα που υπάρχει σε σχέση με την κατανόηση και την ορθή εφαρμογή της νομοθεσίας. Υπήρξαν αποφάσεις που δεν τις κατάλαβαν ούτε αυτοί που τις έγραψαν και απαιτήθηκε η έκδοση νέας αποφάσεως ώστε να γίνει κατανοητό αυτό που ήθελε τελικά ο νομοθέτης να ισχύσει (πχ για την έκπτωση κατά 25% των εισφορών ΕΦΚΑ στα φυσικά πρόσωπα).

Οι συνάδελφοι πάντως αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος του προβλήματος και ζώντας από κοντά τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, υπερέβαλαν εαυτούς προσφέροντας τις υπηρεσίες τους, συμπληρώνοντας δηλώσεις για τις οποίες δεν υπήρχαν οδηγίες, σε πλατφόρμες κάθε  μορφής, εργαζόμενοι νύχτα και μέρα, καθημερινές, εορτές και αργίες. Δεν είναι υπερβολή να λεχθεί πώς η μόνη μέρα στην οποία δεν υπήρχαν δηλωτικές υποχρεώσεις ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Η αρμόδια πολιτεία ωστόσο εξ αρχής ουδέποτε καταδέχθηκε να ασχοληθεί με την ασφάλεια των εργαζομένων στον κλάδο μας. Θεώρησε δεδομένο πως ότι και να αποφασίσει θα εκτελεστεί δια μέσου των λογιστικών γραφείων, βολεύτηκε με αυτή την ιδέα. Το αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να έχουμε βρεθεί ως επαγγελματίες στα όρια της απόγνωσης (αν κάποιοι δεν τα έχουν ήδη ξεπεράσει), εκτελώντας υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχονται από ΚΕΠ, τράπεζες, δικηγόρους, συμβολαιογράφος, μηχανικούς κλπ. Απευθύναμε  έγγραφα και επιστολές προς τους αρμοδίους, εξηγώντας την κατάσταση, θέτοντας αιτήματα, προτείνοντας λειτουργικές λύσεις. Ουδέποτε λάβαμε σχετική απάντηση.  Οι συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος μας σταδιακά άρχισαν να επιδεινώνονται και πλέον έχουν γίνει απαράδεκτες.

Οι εργασίες που διεκπεραιώνουμε από τα γραφεία μας όμως γίνονται πρωτίστως για λογαριασμό των επιχειρήσεων. Ένα ασφυκτικό και ακατανόητο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής αποφάσεων σε συνδυασμό με  την έλλειψη σαφών οδηγιών και με την υπολειτουργία των εφαρμογών που παρατηρήθηκε στην πράξη, είναι βέβαιο πως οδήγησε σε εσφαλμένες ενέργειες με συνέπεια τελική να ζημιωθούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, για την προστασία των οποίων υποτίθεται πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα, που  υλοποιούνται τελικά μέσα από την εργασία του κλάδου μας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω καλούμε:

1) Τους συναδέλφους να στηρίξουν κριτικά και έμπρακτα κάθε προσπάθεια διαμαρτυρίας ενάντια στην υφιστάμενη απαράδεκτη κατάσταση.

2) Τα επιμελητήρια της πόλης μας και τα μέλη τους, να συνηγορήσουν εγγράφως και εμπράκτως υπέρ των θέσεων μας, οι οποίες είναι και προς όφελος των επιχειρήσεων μελών τους.
   

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                         
ΜΗΤΟΛΙΔΗΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/49392/solno-oi-ergazomenoi-sta-logistika-grafeia-eftasan-sta-oria-ths-anorwpinhs-ypomonhs-kai-axioprepeias-sthrixh-kaoe-prospaoeias-diamartyrias-enantia-sthn-yfistamenh-aparadekth-katastash?fbclid=IwAR3W_I0lqsMKGaXVP89I7PLMbNat_pfUHlD1emM45rVj6xjOktsnhxP6dKY

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τηρούμε τις αποστάσεις, μας λέει Ο Δήμος Αίγινας.
ΑΥΤΑ ΑΣ ΤΑ ΑΚΟΥΕΙ ΠΡΩΤΑ Ή ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Πελεκανε μόνο για τον Ιωάννη και την πηλεως ξέρεις να σχολιάζεις
Για αυτά που γράφουν / καταγγελουν στο FB για το χώρο της δουλειάς σου κουβέντα
Μάλλον θα σύμφωνης αλλά επιβεβαίωσε μας τα και εσύ να δούμε μια φορά πόσο μάγκας εισαι

Ανώνυμος είπε...

Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι ενώ υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημοσιοποιηθουν οι απόψεις όλων των παραραξεων για το "ατυχές" γεγονός, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.
Για παράδειγμα θα αναφερθούμε σε μερικούς τρόπους.
Α) Δελτίο Τύπου
Β) Συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα υπάρξει αναλογο γεγονός.
Ηθικοί αυτουργοί θα είστε όλοι εσείς που σήμερα δεν μιλάτε.

Ανώνυμος είπε...

Με απόφαση Δημαρχου, συγκροτήθηκε συνεργείο από υπαλλήλους του Δήμου όπου ως αποστολή θα έχουν την αφαίρεση όλων των αυθαίρετων αντικειμένων από τους κοινόχρηστους χώρους.
Δεν έχουνε παρά να επικροτησουμε αυτήν την ενέργεια.
Όπως διαβάζεται κύριοι και κυρίες όταν κάτι είναι στον ορθό δρομο όλοι το αναγνωρίζουν.
Ακόμη και οι καλοπροαίρετος.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρετε εσείς, τον βγαλατε δημαρχο τον κανατε μαγκα και τωρα οτι γινεται φταιει η αντιπολιτευση,γιατι δεν πατε να παρετε τα πρακτικα να βγαλετε ακρη? ΑΝ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΗΔΗ ΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΤΑ. Και αφου τα φορτωσαμε παλι στην κερκιδα τι θελετε απο την αντιπολιτευση να κανει ?? ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΣ

Ανώνυμος είπε...

Έφυγαν οι Ρομά ήρθαν οι Πακιστανοί

Ανώνυμος είπε...

Και τι θα ζευει αυτο το καινουριο συνεργειο του δημου;

Ανώνυμος είπε...

2 08 τις "αστοχίες" του δημάρχου στην διαύγεια.