Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΕ

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Γαλλίας Μακρόν, ο κορωνοιός απειλεί τους βασικούς πυλώνες της ΕΕ όπως η πολιτική των ανοικτών συνόρων εφόσον οι χώρες μέλη δεν έδειξαν την μεταξύ τους απαιτούμενη αλληλεγγύη. Όπως είπε χαρακτηριστικά " Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον θάνατο της συνθήκης του Σένγκεν".  Ο Μακρόν ζητάει την έκδοση ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της οικονομικής  κρίσης που προκάλεσε η πανδημία. Την έκδοση ευρώ ομόλογου ζητάνε οκτώ χώρες μέλη της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα, Αντιδρούν κάθετα η Γερμανία, η Αυστρία και η Ολλανδία. Ως λύση στις  οικονομικά πληττόμενες χώρες, η Μέρκελ προτείνει δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με τους όρους αυστηρότητας που ζήσαμε από το 2009 μέχρι το 2019. Με άλλα λόγια να υπάρχουν εκ νέου συνθήκες που θα κρατάνε το ευρώ υποτιμημένο και κατά συνέπεια ανταγωνιστικό έναντι των ξένων νομισμάτων με αποτέλεσμα η Γερμανία να εξάγει τα προϊόντα της εκτός ΕΕ σε ανταγωνιστικές τιμές.
"Η ΕΕ σήμερα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον βασικό σκοπό της, δηλαδή να λειτουργήσει ως μία κοινή αγορά. Ο κύριος σκοπός της ΕΕ είναι να εγγυηθεί οικονομικό χώρο, ελεύθερη διακλινηση της εργασίας, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και κεφαλαίου. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα σήμερα με τουλάχιστον τρεις από αυτές τις προϋποθέσεις". Τάδε έφη ο πρόεδρος της Εσθονίας Kersti Kaljulaid.
Η Εσθονία θέλει τα σύνορα εντός της ΕΕ να παραμείνουν ανοικτά διότι πολλοί πολίτες της εργάζονται σε γειτονικές χώρες της ΕΕ και στέλνουν χρήματα πίσω στην χώρα τους. Λόγω των μέτρων που επιβλήθηκαν εξ αιτίας του κορωνοιού, επιχειρήσεις έκλεισαν και οι εργαζόμενοι σε όλη την Ευρώπη επιστρέφουν στις εστίες τους. Επιπλέον Όλοι κλείνουν τα σύνορά τους για να αποφευχθεί η διασπορά ενώ ιατρική βοήθεια στην πληττόμενη Ιταλία ήρθε από την Κούβα, την Ρωσία και τη Κίνα και όχι από την ΕΕ. Η Γερμανία ως βοήθεια δέχθηκε να πάρει για νοσηλεία   μόνο 47 ασθενείς.
Την ώρα που η Μέρκελ προτείνει στις χώρες του Ευρωπαικού νότου οικονομικά μέτρα αυστηρότητας που ουσιαστικά σημαίνει επιστροφή στο 2009, στις ΗΠΑ ο Τραμπ, φορτώνει το χρέος στην (ιδιωτική) FED (κατ όνομα Ομοσπονδιακή Τράπεζα), βάζει τέλος στο ατόπημα του προέδρου Γουίλσον το 1913, και δημιουργεί την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να χρηματοδοτήσει την κρίση και να κρατήσει την οικονομία της χώρας του ζωντανή. Σε αντίθεση, η Μέρκελ στις χώρες του νότου προτείνει οικονομική ασφυξία.
Εν κατακλείδι.
Χρειάστηκε ένας κορωνοιός για να φέρει στην επιφάνεια τα προβλήματα που απορρέουν από την παγκοσμιοποίηση. Την λύση την ώρα της κρίσης την δίνει κάθε χώρα μόνη της.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχοι σε κυβέρνηση: Βάλτε σε υποχρεωτική καραντίνα όποιον επιστρέφει στο νησί μαςΠΟΛΙΤΙΚΗ
02.04.2020 10:16
Τίμος Φακαλής
Δήμαρχοι νησιών εκφράζουν στο ethnos.gr την ανησυχία και τον προβληματισμό τους για τη μετάδοση του κορονοϊού
Την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών για όσους μόνιμους κατοίκους μετακινούνται εκτός νησιού και επιστρέφουν σ΄ αυτό ζητούν από την κυβέρνηση ολοένα και περισσότεροι δήμαρχοι προκειμένου να περιορίσουν τις πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού στον τόπο τους αλλά και να διασφαλίσουν την πλήρη ασφάλεια των κατοίκων τους.


Την ίδια ώρα ανησυχία παρατηρείται στα νησιά ενόψει και του Πάσχα καθώς πολλοί αν και δεν είναι πια μόνιμοι κάτοικοι, παραμένουν δημότες, διατηρούν σπίτια και θα θελήσουν να επισκεφτούν τον τόπο τους εκείνες τι μέρες, ανεβάζοντας τις πιθανότητες διασποράς του ιού. Στα περισσότερα νησιά προβληματίζει και η λειτουργία των αεροδρομίων καθώς σε αρκετά από αυτά οι έλεγχοι στους επιβάτες είναι πλημμελείς τις περισσότερες φορές και δεν τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Στο φουλ δουλεύουν και πολλά συνεργεία κατασκευών σε πολλά νησιά προκείμενου να προλάβουν την τουριστική σεζόν με αποτέλεσμα να πηγαινοέρχονται-χωρίς κάποιον έλεγχο-υπεύθυνοι συνεργειών, εργοταξίων και στελέχη εταιριών από την Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Δεκάδες είναι και οι ταξιδιώτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες μέρες τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο και τις Σποράδες καθώς διαθέτουν σπίτια εκεί και αποφάσισαν να περάσουν την καραντίνα στην Ελλάδα, ξεκινώντας νωρίτερα και τις θερινές τους διακοπές.

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ όλων των δημάρχων των Ιονίων νήσων και της Περιφερειάρχης Ρόδης Κράτσα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (31.3) όπου τέθηκε το ζήτημα των μετακινήσεων μέσω λιμανιών και αεροδρομίων. Κοινή επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Υγείας, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Πολιτικής Προστασίας έστειλαν τρεις δήμαρχοι των Σποράδων ζητώντας από την Πολιτική ηγεσία να μπαίνει υποχρεωτικά- και όχι δυνητικά- σε καραντίνα όποιος δημότης του νησιού τους επιστρέψει σ΄αυτό από δω και στο εξής.

Καλύτερα να μην έρθουν το Πάσχα στο νησί

Παρασκευάς είπε...

Απειλει την ποια;;;; την συν.. χαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

10:30 λίγο δύσκολο αυτό να γινη γιατί Μ αυτή τη λογική ο κρητικός και οι μεταφορικές πρέπει να κλείσουν που να βρούνε τόσους οδηγούς μόνιμοι κάτοικοι είναι κι αυτοί δηλ να κάνουν ένα δρομολόγιο και να κάθονται 14 ημέρες ...........

Ανώνυμος είπε...

Κορονοϊός: “Καθίστε στα αυγά σας” λένε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου
Intime αρχείο
Μακριά από εμάς ο… κορονοϊός! Να επεκταθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις από, προς και μεταξύ των νησιών ζητούν ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης σε μία προσπάθεια να μην διαδοθεί άλλο η πανδημία.Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας να “φρενάρει” ο κορονοϊός απέστειλαν την Πέμπτη (02.04.2020) κοινή επιστολή προς τους υπουργούς Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νικόλαο Χαρδαλιά.

Σε αυτήν οι κ.κ. Χατζμημάρκος και Καμπουράκης καταθέτουν δύο “απολύτως αναγκαίες” προτάσεις στη μάχη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό:


– Περαιτέρω περιορισμούς στις μετακινήσεις πολιτών προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών και για τους ίδιους τους νησιώτες.

– Διαφύλαξη της ελληνικής ακτοπλοΐας μέσω ναύλωσης ή επιδότησης ενός ελάχιστου δικτύου εγγυημένων δρομολογίων.

Κορονοϊός: “Όχι χαλάρωση το Πάσχα…”!
Στο πλαίσιο διαφύλαξης του έως σήμερα θετικού σημείου και ενόψει της περιόδου του Πάσχα, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και ο δήμαρχος Ρόδου επισημαίνουν ως εξαιρετικά απαραίτητο τον περιορισμό μετακινήσεων προς τα νησιά στις απολύτως αναγκαίες, αφού διαφορετικά η “χαλάρωση” απειλεί να διακινδυνεύσει “όσα έχουμε με τόσο ανθρώπινο, κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό κόστος, έως τώρα κατορθώσει”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην επιστολή τους.

Μάλιστα, το μέτρο κρίνεται αναγκαίο για τις μετακινήσεις μεταξύ των νησιών και για τους ίδιους τους νησιώτες προς αποφυγή ομαδικών πασχαλινών αποδράσεων, που θα έθεταν εαυτούς και αλλήλους σε μεγάλο κίνδυνο, ενώ προβλέπουν ως αποδεκτή εξαίρεση τις μετακινήσεις για επείγουσα ιατρική ανάγκη.

Επιπλέον, υποβάλλουν ξανά το κρίσιμο ζήτημα της διαφύλαξης της ελληνικής ακτοπλοΐας, μέσω ναύλωσης και επιδότησης δικτύου απαραίτητων εγγυημένων δρομολογίων.

Καθώς τα σημερινά δεδομένα προδίδουν ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον, οι κ. Χατζημάρκος και ο κ. Καμπουράκης κάνουν ακόμα μία φορά σαφές προς τους υπουργούς ότι η ζωή των νησιών είναι αμιγώς συνυφασμένη με την επιβίωση της ελληνικής ακτοπλοΐας.

Τέλος, τονίζουν, στην κοινή επιστολή τους, την αναγκαιότητα των δύο αιτημάτων τους προς την κυβέρνηση:


“Τα μέτρα που έχουν έως και σήμερα ληφθεί έχουν φέρει ενθαρρυντικά αποτελέσματα, που μας επιτρέπουν να αισιοδοξούμε. Ταυτόχρονα, όμως, καλούμαστε να επιδείξουμε ιδιαίτερη επιπλέον προσοχή, χωρίς να επιτρέπεται ουδεμία χαλάρωση ή επανάπαυση”.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ανώνυμος είπε...

Τελικώς, το International Gay parade στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 28 Ιουνίου! Σας το είπα, δεν πεθαίνουν με τίποτα, μην ακούτε τον Στέφανο Χίο...

Ανώνυμος είπε...

Αιγινίτης στον Πειραιά έβγαλε εισιτήριο για το νησί μας και το έδωσε σε φίλο του να επιβιβαστεί στο πλοίο και να ταξιδέψει στην Αίγινα. Υπάρχουν τρόποι, όπως βλέπετε για την παράβαση του μέτρου που θέτε σε κίνδυνο την υγεία των κατοίκων του νησιού.
Πιστεύω ότι το Πάσχα, αν είναι και καλός ο καιρός, όλο και κάτι θα βρούν οι έχοντες παραθεριστική κατοικία στο νησί μας για να μας επισκεφτούν. Και επειδή το μέτρο δεν μπορεί να αστυνομευτεί προτείνω την καθολική απαγόρευση όλων των πλοίων και ας επιτραπεί ένα ή δυο την εβδομάδα για την μεταφορά των τροφίμων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν παίρνει κάποιος Αιγινήτης τηλέφωνο τον Πορτάλ να του πει να σταματήσει να μιλάει για "άσκοπες μετακινήσεις" και να καρφώνει με αυτόν τον τρόπο τους συντοπίτες μας, είτε κυκλοφορούν με αυτοκίνητο είτε πεζοί.

Ανώνυμος είπε...

την λυση για τον κορονοιο την εδωσαν οι αγροτες της λαρισσας, ψεκαζουν τα παντα με roundup σκοτωνει καθαριζει απολυμαινει! ουτε ιος, ουτε κορη δεν ζει!

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνες παντα σκαρφιζονται ιδεες για να πετυχουν τον σκοπο τους η θα βγαλει ο φιλος εισητηριο η κατι θα βρει!Οι αρχες τι κανουν;Γιατι δεν κρατουσαν το μετρο μονο στη μετακινηση τις τροφοδοσιας του νησιου; Ετσι και αλλιως τις εκτακτς αναγκες τις μεταφερει το λιμενικο;Μεχρι τωρα ειμαστε σε καλο δρομο...γιατι πατε γυρευοντας!!Οσο για το Ιωαννη και τον Δημητρακη ας κοιταξουν να δουν οικογενεις του νησιου που εχουν αναγκες και αφησουν τις φωτογραφιες και τις δηλωσεις στο πορταλ!Υπαρχουν ατομα που δεν μπορουν να μετακεινηθουν τικανει η επιτροπη υγειας και ειναι και γιατροι τρομαρα τους!!