Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ. ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

link4
Ο χάρτης απεικονίζει την διάδοση του κορωνοιού στην Ευρώπη. Με κόκκινο οι χώρες με τα περισσότερα θύματα και με το πράσινο αυτές με τα λιγότερα. Δηλαδή τα μέτρα που πήρε ή δική μας κυβέρνηση τελικά είναι εκ του αποτελέσματος το ίδιο αποτελεσματικά με αυτά που πήραν και οι άλλες βαλκανικές χώρες και αυτές της ανατολικής Ευρώπης.
Σίγουρα τα καλά για την Ελλάδα αποτελέσματα δεν οφείλονται στο ξεχαρβαλομένο σύστημα υγείας ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα.
Επιπλέον η κυβέρνηση πήρε μέτρα την ίδια περίοδο με τις υπόλοιπες χώρες και μάλλον λίγο καθυστερημένα. Το Βέλγιο που πλήγηκε σκληρά με 560 θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους είχε το πρώτο θύμα στις 11 Μαρτίου και έκλεισε την χώρα στις 17 Μαρτίου.
Η Ελλάδα με 12 θανάτους ανά 1.000.000 κατοίκους είχε το πρώτο θύμα στις 12 Μαρτίου και έκλεισε την χώρα στις 23 Μαρτίου.
Το μόνο κοινό και αποδοτικό μέτρο σε όλες τις χώρες είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση.
Το γιατί η Ελλάδα βρίσκεται στην 10η καλύτερη από τις 37 χώρες τις Ευρώπης οφείλεται στους ακόλουθους παράγοντες.
Η βασική βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός και την περίοδο εκδήλωσης του κορωνοιού βρισκόμασταν στην πολύ χαμηλή τουριστική περίοδο.
Οι Ελληνικές επιχειρήσεις είναι κυρίως μικρού μεγέθους, και ή  οικογενειακές. Σε αντίθεση με τις βιομηχανικές μεγάλες επιχειρήσεις της δυτικής Ευρώπης ελάχιστες έχουν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων. Ως εκ τούτου οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού στον χώρο εργασίας ελαχιστοποιούνται.
Ένας πολύ μεγάλος αριθμός θυμάτων στην δυτική Ευρώπη ήταν μεγάλης ηλικίας και έμεναν σε γηροκομία. Από εκεί προέρχεται ο μεγάλος αριθμός θανάτων. Στην Ελλάδα, η κρίση έβγαλε τους ηλικιωμένους από τα γηροκομία και τους επανέφερε στις οικογένειές τους.
Ίσως ο σημαντικότερος παράγοντας είναι η χαμηλή επισκεψιμότητα που είχε η Ελλάδα λόγω εποχής.
Εν κατακλείδι
Πλήγηκαν οι χώρες υψηλού κινεζικού ενδιαφέροντος δηλαδή εκεί όπου ξεχύθηκαν τα 5.000.000 Κινέζοι εν όψη των εορταστικών εκδηλώσεων του κινεζικού νέου έτους και των εμπορικών δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό.
Την σοβαρότητα των μέτρων που έχει πάρει η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κριθεί όχι από τυχαία γεγονότα αλλά από την ελαφρότητα που έχει επιδείξει γεμίζοντας με εκκολαπτήρια κορωνοιού  (hot spots) την ελληνική επικράτεια. 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κυριε Γιώργο τι θα προτείνατε εσείς , να μην πάρουμε κανένα μέτρο ;

aiakosrex είπε...

12,36 Ουσιαστικά το μόνο διαφορετικό μέτρο που πήραμε σε σχέση με τους άλλους είναι να φέρουμε τους παράνομους μετανάστες στην πόρτα μας. Βλέπε Κρανίδι.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ=ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
1.Εφημερίδα ΤΑΝΕΑ: ΗΠΑ εναντίον Κίνας με αφορμή και την πανδημία του κοροναϊού
2. Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι κυρίως εκείνες που ανήκουν στον Δυτικό κόσμο (Γερμανια, Ισπανικά, ΙΤΑΛΙΑ, Γαλλια, ΗΠΑ). Οι περισσότερες ανήκουν στους G7.
Τέλος ή Ελλάδα είναι ή χώρα εισόδου των Κινεζικών προϊόντων στις Ευρωπαϊκές δυτικές αγορές.Επομενως ή Κινα θέλει να έχει καλές, για να μην πω άριστες, σχεσεις με την Ελλάδα.
Ας θυμηθούμε το ποια Ευρωπαϊκή χώρα πήρε γρηγορότερα τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού της.

Ανώνυμος είπε...

Υγειονομικό υλικό 18 τόνων έστειλε η Κίνα ως δωρεά στη Ελλάδα για τη μάχη κατά του κορονοϊού.

Ανώνυμος είπε...

πραγματι ηταν αστοχη η κοκορομαχία σε προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε την αείμνηστη συμπολίτισσα μας. προσωπικά δεν γνώριζα για την απώλεια της και θεώρησα πως ήταν απλά μια ανάρτηση αφιέρωμα σε συμπατριώτη μας όπως συχνά ο μπλόγκερ φιλοξενει. αυτα όμως συμβαίνουν. και φυσικά δεν είναι αφορμή για να μην λέμε τις απόψεις μας ούτε να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος.θα επανελθω λοιπόν στο θεμα γιαννακης μπροστινός....μεγάλη κινητικότητα εμφανίζεται τελευταία από την πλευρά των τριων συνεταίρων: φισ μαρκετ, μπαρμπα νικου και αντωνη για "θάψιμο" του γιαννάκη.είναι φανερό πως γι αυτούς έχει τελειώσει.τωρα σκοπός τους είναι να βρουν το επόμενο πουλέν που θα μπει μπροστά για να μην χάσουν την εξουσία. βεβαια δεν είναι σίγουρο πως θα είναι και οι τρεις τους πάλι μαζί αν και τους ενώνουν τα κοινά....συμφεροντα. ο φαρμακοτρίφτης δεν θελει να αφήσει με τίποτα τα δυο υπερταμεία (Δήμου και Λιμενικό ταμείο), ο μπαρμπά Νίκος δεν αφήνει την εμονή του να λέγεται ανιτιδήμαρχος και να ταχτοποιεί σε πόστα τα ορφανά του και ο αντώνης είναι παντρεμένος με τα....νερά. Απο εκεί και πέρα έρχονται και οι εκλογές στην τοπική της ΝΔ ΌΠΟΥ ΟΙ ΤΡΕΙς τους έχουν συμφωνήσει σε όλα. ήδη σήμερα ο οικονόμου με επιστολή του τα έχωσε σε τοπική ΝΔ και τοπικούς βουλευτές για το θέμα του νεφρολογικού κέντρου. έχει πολύ δικιο ο οικονόμου στην επιστολή του αλλά μας είπε την μισή αλήθεια. ξέχασε να αναφέρει το βρωμικο ρόλο τοπικης νδ και βουλευτών στις δημοτικές του 2019. Νίκο τα μισά μας είπες

Ανώνυμος είπε...

Μητσοτάκης: Οι Έλληνες είναι λίγοι γερασμένοι και πρέπει να φέρουμε τους αλλοδαπούς να γίνουμε πολλοί
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟΑνώνυμος είπε...

Δεν θέλει το κράτος χρόνια τώρα να στήριξη τον πολίτη γιατί το κράτος είναι ο Μητσοτάκης ο Σαμαράς ο Τσίπρας που αυτοί βγαινουνε από συγκεκριμένα λόμπι και πρέπει να εξυπηρετήσουνε τα συμφέροντά τους
Νεφρολογικό δεν μπορούσε να υπάρχη στο ΚΥ ; και τα λεφτά του εοππυ που δίνονται στους ίδιωτες να έμεναν στο κράτος ;
Αν τ αυτού το κράτος πληρωνει οδοντίατρο πληρωνει ΩΡΛ σε καθημερινή βάση και όχι μόνο τους πληρωνει και βάρδια
Δηλαδή εχουνε τόση πολλή δουλειά την ημέρα που τους πληρωνη και έξτρα να κάνουν και βάρδια το βράδυ
Με επισκέπτες γιατρούς από το Τζάνειο πολλές ειδικότητες θα ήταν καλυμμενες αντί να τους έχουν και να περιφέρονται ασκοπα
Λοιπόν λύσης υπάρχουν λεφτά υπάρχουν διαχείριση σωστή και θέληση δεν υπάρχη