Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙΟΥ Ι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Aiakosrex. Κύριε δήμαρχε. Από ότι γνωρίζουμε αν και μεγάλο ποσοστό των μονίμων κατοίκων του Αγκιστρίου  ηλικιακά βρίσκεται στην ευπαθή ομάδα, δεν έχουν παρουσιαστεί κρούσματα κορωνοιού. Πέραν της εφαρμογής των μέτρων που έχει ορίσει η κυβέρνηση τι  μέτρα έχετε λάβει και τι άλλα προτίθεστε να πάρετε?

Ι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Όπως πολύ καλά αναφέρατε σχετικά με την ευπαθή ομάδα του πληθυσμού , δεν είχαμε κανένα κρούσμα μέχρι σήμερα. Αυτό δεν θα πρέπει να μας καθησυχάσει . Τουναντίον πρέπει και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια . Πέρα από τα πολύ σημαντικά μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση  και εμείς ως δήμος κάνουμε συνεχή ενημέρωση με έντυπα και με περιφορά στο νησί αυτοκινήτου με ντουντούκα.  Τονίζουμε την αναγκαιότητα παραμονής των κατοίκων στα σπίτια τους. Σημαντική είναι η μη προσέλευση μη μονίμων κατοίκων στο  νησί για όσο καιρό κρατούν τα μέτρα.
 Όσοι θελήσουν να έρθουν στο Αγκίστρι για να κάνουν Πάσχα θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι θα μείνουν 14 μέρες σε καραντίνα.
Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι δημιουργήσαμε υπηρεσία κοινωνικών δομών αποτελούμενη από τρεις υπαλλήλους με επικεφαλής τη αντιδήμαρχο Αργυρώ Δέδε ώστε να παρέχουμε οποιαδήποτε εξυπηρέτηση στους κατοίκους και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες σχετικά με την προμήθεια τροφίμων , φαρμάκων και ότι άλλο χρειαστούν.
Οι δημόσιοι χώροι,τα  σχολεία, οι εκκλησίες και τα κτίρια που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες απολυμάνθηκαν από συνεργείο που ήρθε από την Αθήνα. Την ερχόμενη εβδομάδα θα απολυμανθούν οι πλατείες και οι δημοτικοί χώροι έμπροσθεν όλων των καταστημάτων του νησιού.

Aiakosrex. Λόγω της κατάστασης που διαμορφώθηκε, τα πλοία προς Αίγινα και Αγκίστρι Άγιος Νεκτάριος, Φοίβος, Απόλλων  και Ποσειδών έχουν δέσει. Το μόνο πλοίο που εξυπηρετεί είναι ο Αχαιός με δύο διπλά δρομολόγια μόνο Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Εσείς για τις ανάγκες του Αγκιστρίου τι μέτρα έχετε πάρει?

I ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Ο ΑΧΑΙΟΣ εξυπηρετεί τις ανάγκες του νησιού μας με δύο δρομολόγια την εβδομάδα κάθε Τρίτη και Πέμπτη τα οποία νομίζω ότι επαρκούν.
Είμαστε από τους πρώτους δήμους που με ομόφωνη απόφαση ζητήσαμε την διακοπή των δρομολογίων και να υπάρχουν δρομολόγια μόνο για την εξυπηρέτηση του ανεφοδιασμού των επιχειρήσεων και την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων του νησιού. Σκοπός μας είναι να περιοριστεί η μετακίνηση προς το νησί μας  ώστε να προστατεύσουμε το ανθρώπινο δυναμικό ιδιαίτερα τις ευπαθείς ομάδες του νησιού μας.
Έγινε πρόταση στην Ναυτική Εταιρεία Λαϊκής βάσης του Αγκιστρίου να τεθεί σε ετοιμότητα το πλοία ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΕΧΠΡΕΣ ώστε να εξυπηρετήσει την ζωτικής σημασίας για το νησί μας επικοινωνία με την Αίγινα. Το πλοίο βρίσκεται σε αργία εδώ και τρεις μήνες. Η απάντηση με διάφορες υπεκφυγές, ήταν αρνητική.  Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Χρήστο Λογοθέτη για τις υπηρεσίες που προσφέρει με το θαλάσσιο ταξί  και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς μας βγάζει από πολλά αδιέξοδα.

Aiakosrex. Με δεδομένη την στήριξη της οικονομίας του Αγκιστρίου και τις δραματικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, ποιες  ενέργειες πιστεύεται θα μπορούσαν να ληφθούν για την περίπτωση που η τουριστική σαιζόν περιοριστεί μετά τον Ιούλιο?

Ι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Σίγουρα οι επιπτώσεις θα είναι δραματικές για την οικονομία του νησιού μας ιδιαίτερα τω επιχειρήσεων. Ως εκ τούτου πρόθεσή μου είναι να γίνει μείωση των μισθωμάτων για την ενοικίαση των παραλιών κατά 50% αν και εφόσον μου επιτραπεί από το Υπουργείο Οικονομικών από το οποίο ορίζεται το ύψος των μισθωμάτων.

Aiakosrex. Αντιμετωπίζετε προβλήματα σχετικά με την περισυλλογή των απορριμάτων?

Ι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Το πρόβλημα είναι τεράστιο διότι λόγω γραφειοκρατίας δεν μπορούμε να προσλάβουμε προσωπικό.Αυτή την στιγμή η υπηρεσία καθαριότητας δεν διαθέτει κανένα υπάλληλο. Μεγάλος ο αγώνας του αντιδημάρχου Χρήστου Πάνου ο οποίος έχει αναλάβει ένα εξαιρετικά  δύσκολο έργο.  Σήμερα στηριζόμαστε σε εθελοντές τους οποίους επ ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω για τον ζήλο και την προσφορά τους.

Aiakosrex. Κύριε δήμαρχε, τα σχολεία παραμένουν κλειστά. Όπως γνωρίζεται δεν υπάρχει ούτε η απαραίτητη προετοιμασία για μαθήματα εξ αποστάσεως αλλά και ούτε ο απαραίτητος εξοπλισμός. Έχετε κάποια λύση σε αυτό το τεράστιο πρόβλημα?.

Ι ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Όπως γνωρίζεται, έχουμε καταβάλει τεράστιο αγώνα για την δημιουργία σχολικών μονάδων και τα καταφέραμε να παρέχεται η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο νησί μας. Δεν πρόκειται να σκοντάψουμε σε αυτή την σημερινή αναπάντεχη δυσκολία.  Ήδη προετοιμαζόμαστε για την άμεση προμήθεια 85 υπολογιστών τύπου τάμπλετ ώστε όλα τα παιδιά του Αγκιστρίου να έχουν το απαιτούμενο εργαλείο  για τα μαθήματα εξ αποστάσεων. Δεν φροντίζουμε μόνο για την τρίτη ηλικία που αποτελεί την ευπαθή ομάδα σήμερα αλλά  φροντίζουμε και για το αύριο που είναι τα παιδιά μας.

Aiakosrex. Κύριε δήμαρχε, σας ευχαριστώ.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλη τυχη σε Αγκιστρι και Αιγινα. Κανενας μας δεν αξιζει αυτο το κακο που επεσε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή ή συνέντευξη με τον δήμαρχο Αγκιστριου.
Την συνέντευξη με τον δήμαρχο Αιγινας, ποτέ να την περιμένουμε;

Ανώνυμος είπε...

Ο δημαρχος Αιγινας, πιστεύω ότι θα δεχθεί να κάνει δηλώσεις σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ του νησιού, χωρίς εξαιρέσεις.
Άλλωστε στα δύσκολα φαίνονται οι ηγέτες.

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά μπράβο στην πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής για την απολύμανση των εισερχόμενων ΙΧ.
Όπως βλέπετε κύριοι, όταν οι ενέργειες σας είναι στον ορθό δρομο, όλοι μας το αναγνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτησω ομως αυτο το ψεκασμα θα γινεται καθε μερα δηλαδη η εγινε μια φορα για τα ματια του κοσμου ?

Ανώνυμος είπε...

Πιασιάρικο" αυτό, που στο τέλος της ομιλίας λένε κι ένα ρητό κάποιου σοφού. Ούτε ο κ.Καρανίκας δε θα το σκεφτόταν!

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γιώργο, επειδή είμαστε πολλοί στο σπίτι τι κωδικό πρέπει να βάλω για να πάω στις δημοτικές τουαλέτες να ουρήσω;

Ανώνυμος είπε...

2:56 μ.μ. ρητά λέει και ο δημαρχεύων στα δημοτικά συμβούλια έτσι του έχει πει ο επικοινωνιολόγος του να λέει που και που κανένα ρητό για να δείχνει ότι είναι σοφός άσχετα αν δεν ξέρει το νόημα τους