Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 26 Απριλίου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Στην συνέντευξη τύπου για τον κορωνοιό στις 13 Απριλίου 2020 δημοσιογράφος ρώτησε τον Τραμπ.
"Είπατε ότι όταν κάποιος είναι πρόεδρος των ΗΠΑ η εξουσία του είναι ολοκληρωτική"?
Τραμπ. "Θα συντάξουμε σχετικά έγραφα για αυτό, οι κυβερνήτες (των πολιτειών) μας χρειάζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο".
Δημοσιογράφος "Ποιος σας το είπε αυτό"?
Τραμπ "Αρκετά".
Την απάντηση την έδωσε ο αντιπρόεδρος Πένς
"Για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ όλες οι 50 πολιτείες και οι κτήσεις έχουν εκδώσει δηλώσεις και έχουν θέσει την πολιτεία τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν δεχθεί τις οδηγίες του προέδρου και οι κυβερνήτες των πολιτειών τις έχουν εφαρμόσει στις πολιτείες τους. Η εξουσία του προέδρου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης είναι απόλυτη."
Παρατηρήσεις.
Τα περιοριστικά μέτρα για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και άλλα σε κάθε πολιτεία τα παίρνει ο κυβερνήτης. Η κάθε πολιτεία διαχειρίζεται τα δικά της οικονομικά και είναι υπεύθυνη για το σύστημα υγείας και τον εξοπλισμό των νοσοκομείων. Το γεγονός ότι ο κορωνοιός τους βρήκε απροετοίμαστους τους ανάγκασε να κηρύξουν την πολιτεία τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για να αντλήσουν πόρους από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ο Τραμπ υπέγραψε το προεδρικό διάταγμα και έθεσε τις ΗΠΑ σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης εφόσον είχε εξασφαλίσει την υπογραφή  και από  τις 50 πολιτείες και επικράτειες .
Αυτό του δίνει την δυνατότητα να ελέγχει το εμπόριο και τις επαγγελματικές συναλλαγές.
Ο Εμπορικός νόμος περί εμπορικών συναλλαγών με τον εχθρό του 1917 δίνει στον πρόεδρο το δικαίωμα να ρυθμίζει όλες τις διεθνείς συναλλαγές. Μπορεί να εθνικοποιήσει τον χρυσό που κατέχουν ιδιώτες (όπως έγινε το 1933) .
Σύμφωνα με τον νόμο περί τηλεπικοινωνιών του 1934 ο πρόεδρος μπορεί να δημιουργήσει υπηρεσία διαχείρισης τηλεπικοινωνιών η οποία θα επιβλέπει όλα τα ΜΜΕ ανεξαρτήτως τεχνολογίας.
Με το προεδρικό διάταγμα 1095 του 1962 του προέδρου Κένεντι,μπορεί να θέσει υπό έλεγχο όλους του εθνικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικό. Με τα προεδρικά διατάγματα 10997, 10999, 11000,11001,11002,11003, 11004, και 11005 που υπέγραψε ο πρόεδρος Κένεντι μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τα ορυκτά απαραίτητα για την ηλεκτρική ενέργεια, δρόμους, εθνικές οδούς, λιμάνια, υδατοδιαδρομές, θαλάσσιες διαδρομές, σιδηρόδρομους, ΙΧ οχήματα, αεροπλάνα, αεροδρόμια. Μπορεί να επιτάξει εργαζόμενους, νοσοκομεία, σχολεία και μπορεί να αναπτύξει τον στρατό.
Επιπλέον, μπορεί να αναστείλει την κυβέρνηση των ΗΠΑ και να ασκήσει διοίκηση μέσω δικαστών.
Το αν ή πότε ο Τραμπ θα χρησιμοποιήσει τις απόλυτες εξουσίες που έχει συγκεντρώσει θα φανεί στις επόμενες εβδομάδες ή μέρες.
Εν κατακλείδι
Αυτοί που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον κορωνοιό για να προωθήσουν την δικά τους ατζέντα, βρήκαν τον μάστορα τους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο συγνώμη αλλά πρέπει να ακουστει κατι
Συγγενης αιγινιτη θανοντος αποδεδειγμένα πρώτου βαθμού δεν μπορεί να ερθη στην Αίγινα σήμερα με ταξί
Η απαντηση από της αρχές ήταν δε γίνεται γιατί έχουν γίνει πολλά με το Βαρουφάκη
Λοιπόν !!!! Τους βάζης φωτιά να τους Καψής όλους
Η αλήθεια είναι ότι έχουν ενδιαφερθει πολλή αλλά τι Μ αυτό
Στην Ελλάδα οι βαρουφακηδες επιβιώνουν

Ανώνυμος είπε...

Εσύ που έγραψες για τον Πακιστανό και την Πειραϊκή βλέπω γνωρίζεις αρκετά για το θέμα πειραϊκή μήπως ξέρεις να μας πεις ποιος είχε θεσουλα εκεί δίπλα σε Αιγινίτη;

Ανώνυμος είπε...

2:16 μ.μ. ρώτα τον Πακιστανό αυτός ξέρει

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΝΤΑΛΑΡΑΣ ΕΙΧΕ ΓΛΙΣΤΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ, ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤ, ΚΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ, ¨...ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΓΛΙΣΤΡΗΣΑ ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΜΟΥ...", ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΕ ΠΟΥ Η ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ, ΣΧΟΛΙΑΖΩΝΤΑΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΤΙ "...ΔΕΝ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ...".
ΒΕΒΑΙΩΣ. ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΚΑΙ ΕΜΠΑΘΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠ' ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΔΡΟΣ ΤΟΝ ΠΟΛΑΚΗ, ΠΡΙΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΝΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ Η ΟΧΙ ΤΑ ΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ.
ΤΟ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΙ.
ΕΙΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΕΠΙΚΡΟΤΟΥΝ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΨΩΜΟΛΙΣΣΕΣ - ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΞΙΕΣ, ΑΠΥΘΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΑΡΕΣ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΑΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΡΓΥΡΙΑ, ΜΕ ΘΕΣΑΡΕΣ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΑΛΙΚΙ, ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΗ, ΔΙΧΑΣΤΙΚΗ, ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΑΝΤΕ ΠΑΡΤΑΛΙΑ. ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΗ ΔΗΘΕΝΙΑ ΣΑΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΡΓΟ, ΑΝΕΝΣΗΜΟ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΙΑ, ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ, ΨΕΥΤΟΛΟΥΜΠΕΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ, ΑΥΤΑΠΑΤΖΗ, ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΥΡΙΑΚΟΣ.
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ.

Ανώνυμος είπε...

Για ποιόν Πακιστανό μιλάτε για τον οικονομικό σύμβουλο του Σάκη;

Ανώνυμος είπε...

11:11 για οικονομολόγο μιλάμε όχι για τον οικονομικό σύμβουλο του Σάκη αλλά για οικονομολόγο με μεγάλη θέση εκεί στην πλατεία συντάγματος