Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ?

Κύριο θέμα στις προεκλογικές εξαγγελίες των δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019 ήταν ο υποθαλάσσιος αγωγός. Όλες οι πολιτικές παρατάξεις (με εξαίρεση το ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ) είχαν εκτενέστατες αναφορές στον υποθαλάσσιο στις προεκλογικές τους εξαγγελίες. Όλοι , ακόμα και αυτοί που στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλουν τον υποθαλάσσιο. Από όλους τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ο μόνος που ήθελε και εργάστηκε υπέρ του υποθαλάσσιου αγωγού ήταν ο Δημήτρης Μούρτζης. Για την ιστορία, το θέμα του υποθαλάσσιου στηρίχτηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επί θητείας Σάκη Σακκιώτη και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επί δεύτερης θητείας Δημήτρη Μούρτζη. Η ΝΔ ανεξάρτητα από τις όποιες εξαγγελίες, ΠΟΤΕ δεν στήριξε έμπρακτα την υλοποίηση του υποθαλάσσιου αγωγού.
Η άποψή μας προεκλογικά ήταν ότι η παρούσα δημοτική αρχή είχε στόχο την διατήρηση των παράνομων πέργκολων και την καθυστέρηση του υποθαλάσσιου αγωγού. Η στήριξη που έλαβε η παρούσα δημοτική αρχή προεκλογικά από την ΝΔ είναι πλέον γνωστή. 'Όπως επίσης γνωστή είναι και η στήριξη που έλαβε στο θέμα των παράνομων πέργκολων με τις γνωστές τροπολογίες στην βουλή. Το γεγονός ότι το όλο εγχείρημα κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία και παρέσυρε σε οικονομική ζημιά τους δεκάδες επιχειρηματίες του παραλιακού μετώπου, είναι δείγμα της λάθος πολιτικής και της έλλειψης ιδεολογικού υπόβαθρου που χαρακτηρίζει τους απαρτίζοντας το ηθικά αποτυχημένο κατεστημένο που νομίζει ότι διοικεί.
Όσο για τον υποθαλάσσιο αγωγό, τον "χτύπησαν κάποιοι ψαράδες" και νοσεί. Για συμφέροντα έκανε λόγο ο περιφερειάρχης. Κάτι θα ξέρει περισσότερο από εμάς.
Παρατηρώντας τα πολιτικά δρώμενα της Αίγινας από το 1986 έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει συνάρτηση μεταξύ της  μεταφοράς νερού και  δημοτικών εκλογών η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές.
Η επιλογή προσώπου για να ηγηθεί εκλογικού συνδυασμού από "ομάδα υποστήριξης" η οποία διαθέτει δεσμούς με βουλευτές παρατηρείτε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Άνθρωποι που έδειξαν ενδιαφέρον για την διερεύνηση του θέματος του νερού "εντέχνως" απομακρύνθηκαν. Επιπλέον, το πρόσωπο που θα ηγηθεί πρέπει να είναι ελεγχόμενο από την "ομάδα υποστήριξης" η οποία με την σειρά της είναι άγνωστο στο ευρύ κοινό τι ιδιαίτερους δεσμούς (ίσως) έχει με συμφέροντα που λειτουργούν ενάντια στο κοινό συμφέρον.
Θα αναφερθώ στην περίπτωση Παναγιώτη Γρηγορόπουλου. Μόλις αντιλήφθηκε ότι  η "ομάδα υποστήριξης" τον ήθελε ως μαριονέτα, τους έδειξε την πόρτα. Προτίμησε να χάσει τις εκλογές παρά να παίξει τον ρόλο του κομπάρσου. Στις επόμενες εκλογές η "ομάδα υποστήριξης" που τον πλησίασε έθεσε ως όρο την απομάκρυνσή μου προφανώς λόγω της στάσης μου στο θέμα εισαγγελικής διερεύνησης στο θέμα του νερού.  Αρνήθηκε και το ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ αποσύρθηκε από την εκλογική αναμέτρηση. Ακολούθησε μήνυση εναντίον μου από τον υδρομεταφορέα για συκοφαντική δυσφήμιση.  Αν αυτό δεν είναι κραυγαλέα προσπάθεια φίμωσης μου, τότε πρόκειται για περίεργη σύμπτωση.
Στην συνέχεια η "ομάδα υποστήριξης" πλησίασε τον Δ Μούρτζη ο οποίος δέχτηκε να ηγηθεί πιστεύοντας ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει το έργο του υποθαλάσσιου.  Θεωρώ πως αν στόχος της "ομάδας υποστήριξης" που τον είχε στηρίξει να βγει δήμαρχος ήταν η υλοποίηση του υποθαλάσσιου, θα συνέχιζε να τον υποστηρίζει και στις εκλογές του Μαΐου 2019 και σε καμία περίπτωση δεν θα κατέβαζε άλλον υποψήφιο.
Η κατάσταση σήμερα.
Ο υποθαλάσσιος βρίσκεται σε χειμέρια νάρκη.
Η δεξαμενή (μέρος των ακριβοπληρωμένων χερσαίων έργων) έχει ρωγμές.
Το από αμίαντο επικίνδυνο για την δημόσια υγεία δίκτυο είναι σουρωτήρι.
Η απώλεια δικτύου συνεχίζει να βρίσκεται στο 50%.
Η δημοτική αρχή πήρε ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΔΑΠΆΝΗΣ 
ύψους τριών εκατομμυρίων επτακοσίων ογδόντα εννέα χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα οκτώ ευρώ '(3.789,440 ευρώ) για την μεταφορά πόσιμου νερού στη νήσο Αίγινα με υδροφόρα πλοία για τα έτη 2020 - 2021.
Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 30% κόψιμο μισθών για να αντεπεξέλθει στα νέα δεδομένα, δίνει 3,789,440 ευρώ για την μεταφορά νερού γνωρίζοντας ότι το 50% του μεταφερόμενου νερού θα χαθεί στο δίκτυο.
 Θα πρέπει να  λάβουμε υπόψη ότι το κόστος κατασκευής των χερσαίων έργων (6.500.000 ευρώ) και του υποθαλάσσιου (32.000.000 ευρώ) έχει διατεθεί για να γλυτώσουμε αυτό το δυσβάστακτο κόστος μεταφοράς με υδροφόρα πλοία.
Τα όποια συμπεράσματα δικά σας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

-Δεν υπάρχει Κορονοϊός, όλα είναι μια σκευωρία των μυστικών υπηρεσιών και των υπερδυνάμεων!(γράφει ο άλλος)
Απαντώ:
-Των αρνιών για να μην γίνει το Πάσχα!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Συναγερμός στη Σκιάθο: Ύποπτο κρούσμα κορονοϊού διακομίστηκε με θαλάσσιο ταξί στο Βόλο.
ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΘΕΊ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Ή ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΗ ΔΥΟ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ.
Ή ΠΡΩΤΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ
Ή ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΘΑ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΜΕ.

Ανώνυμος είπε...

Σε καραντίνα αστυνομικός της Τροχαίας μετά από επαφή με ασθενή με κορoνοϊό.
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Ή ΣΤΥΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΞΑΝΤΛΕΊΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΚΚΈΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΕΠΙΣΚΈΠΤΕΣ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ;

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν αιρετοί που σεβόμενοι πρώτα τους πολίτες που εκπροσωπούν αλλά και την υστεροφημία τους πράττουν τα αυτονόητα.
Πλήρη απαγόρευση αφίξεων σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο ζητούν οι δήμαρχοι
Την αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών – ίσως και την απόλυτη απαγόρευση – ενόψει της περιόδου του Πάσχα, προς τα νησιά τους, ζητούν οι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων,
Πλήρη απαγόρευση αφίξεων σε Σκόπελο, Σκιάθο και Αλόννησο ζητούν οι δήμαρχοι | tanea.gr
TANEA Team
1 Απριλίου 2020 | 14:31

Την αυστηρή τήρηση των απαγορεύσεων για την μετακίνηση πολιτών – ίσως και την απόλυτη απαγόρευση – ενόψει της περιόδου του Πάσχα, προς τα νησιά τους, ζητούν οι τρεις δήμαρχοι των νησιών των Βορείων Σποράδων, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Αιτούνται ακόμη, να απαγορευθεί η ακτοπλοϊκή μετακίνηση μη μόνιμων κατοίκων και οι νησιώτες που μεταβαίνουν στον Βόλο, στην Αθήνα ή σε κάποιο άλλο αστικό κέντρο για διεκπεραίωση υποχρεώσεών τους, μόλις επιστρέφουν στο νησί τους να μπαίνουν σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα.

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αλλη μια εμπεριστατωμενη και ΑΡΙΣΤΗ αναλυση από τον μπλόγκερ. αν καποιος ξέρει δέκα πράγματα καταλαβαίνει πως η ανάλυση του αιακού είναι για όσκαρ. θα πρόσθετα μόνο πως αν το εξειδικεύσουμε λίγο θα πρέπει να πούμε πως η δημοτική κόζα νόστρα έχει δυο ή τρεις αλληλοβοηθούμενες ομάδες με αντικρουόμενα αλλά και τις περισσότερες φορές κοινά συμφέροντα. κοινός τους στόχος μην χάσουν την εξουσία, δηλαδή τον υδροφόρο κορβανά (βλέπε τριγωνική σχέση μεταφορέων, αντιδημάρχων ύδρευσης, δημάρχου). τους ακολουθούν διάφορα παράσιτα. εθελοντρήδες, αυλοκόλακες,κουτοί τύπου βαψομαλλια, επικίνδυνοι κοινωνικά αμόρφωτοι άσχετοι που επιδιώκουν να πάρουν το δαχτυλίδι της εξουσίας και της κονόμας. παρ όλα αυτά ευτυχώς υπάρχουν καμιά δεκαρια (μετρημένοι στα δάχτυλα δηλαδή) γενναίοι που ξεμπροστιαζουν συχνά-πυκνά την σαπίλα αυτών των σαλτιμπάγκων. Τώρα τι προκειται να γίνει στο μέλλον όλα είναι ανοιχτα. δεν μπορώ να γνωρίζω εαν ο λαός του νησιού είναι ώριμος και έτοιμος να ξεφύγει από τη λογική των μικρο εξυπηρετήσεων, των μικρορουσφετιών και της συμπεριφοράς τους ως ιθαγενών στα ποδια του πτερωτού,του φαρμακοτρίφτη και των αλλων μπουμπουκιων. αιακέ θερμά συγχαρητήρια ελπίζω να σε διαβάσουν προσεκτικα ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Να μας έχει καλά ο Άγιος Νέκταριος και να ζησουμε τις δημοτικές εκλογές του 2023.
Από τώρα φαντάζομαι το ποιος θα χρεωθεί την μη σύνδεση με την Ευδαπ.
Το κεφάλι του θα παραδωθεί στον Αιγινιτικο λαό από τους γνωστούς άγνωστους σε ασημένια πιατέλα, όπως του βαπτιστη.
Δεν τους είναι άγνωστο το παιχνίδι άλλωστε αφού κάτι αντίστοιχο έκαναν και τον μύθο.
Keep walking

Ανώνυμος είπε...

Γεμισε το νησι απο ξερολες στην διαρκεια των εκλογων βουλευτες υποψηφιους περιφεριαρχες κτλ!Τωρα πο το νησι ειναι σε αυτη την κατασταση που ειναι;Εστειλε βοηθεια ο Πατουλης σε υλικο οταν ο απλος αλλα και ευπαθης συνανθρωπος δεν εβρισκε μασκα αντισυπτικο κτλ?Οταν το Λεουσειο εμεινε απο ανθρωπους τι κανανε;Περιμενουμε την εξ υψεως προστασια!!