Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 19 Απριλίου 2020

ΕΝ ΜΕΣΩ ΣΚΟΤΟΥΣ, ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ"Πολλοί χριστιανοί θα ανάψουν κεριά το μεγάλο Σάββατο, μια σκοτεινή μέρα ακολουθούμενη από την Κυριακή του Πάσχα, όπου ο Χριστός βρισκόταν στο τάφο και σύμφωνα με τις χριστιανικές διδασκαλίες κατέβηκε στον Άδη να κηρύξει στους νεκρούς.
Αυτό το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς αλλά μένοντας μακριά κρατάμε άλλους ασφαλείς.
Πολλές θρησκείες έχουν εορτές  όπου γιορτάζουν το φως να ξεπερνάει το σκοτάδι. Σε τέτοιες περιστάσεις συχνά ανάβουν κεριά. Φαίνεται να απευθύνονται σε όλους τους πολιτισμούς, σε ανθρώπους όλων των θρησκειών και σε αυτούς που δεν έχουν καμία.Κεριά ανάβονται σε τούρτες γενεθλίων, για να σηματοδοτήσουν επετείους, όταν με χαρά συγκεντρωνόμαστε γύρω από μια πηγή φωτός. Μα ενώνει.
Καθώς πέφτει το σκοτάδι το Σάββατο πριν την μέρα του Πάσχα, πολλοί χριστιανοί συνήθως ανάβουν μαζί κεριά. Στην εκκλησία μία φλόγα θα περάσει από το ένα κερί στο άλλο και το φως θα απλωθεί γρήγορα καθώς όλο και περισσότερα κεριά ανάβουν. Είναι ο τρόπος να δείξουμε πως τα καλά νέα της ανάστασης του Χριστού έχουν περάσει από Πάσχα σε Πάσχα από κάθε γενιά μέχρι σήμερα.
Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό για πολλούς από εμάς αλλά μένοντας μακριά κρατάμε ο ένας τον άλλο ασφαλή.
Αλλά το Πάσχα δεν ακυρώθηκε. Πράγματι χρειαζόμαστε το Πάσχα περισσότερο από ποτέ.  Η είδηση της  ανάστασης του Χριστού έδωσε στους μαθητές του νέα ελπίδα και φρέσκο σκοπό και όλοι μπορούμε να ενθαρρυνθούμε από αυτό.
Γνωρίζουμε ότι ο κορωνοιός δεν θα μας ξεπεράσει.
Όσο σκοτεινός μπορεί να είναι ο θάνατος - ιδιαίτερα για αυτούς που θρηνούν με θλίψη_ το φως και η ζωή είναι μεγαλύτερα.
Είθε η ζώσα φλόγα του Πάσχα να είναι σταθερός οδηγός καθώς ατενίζουμε το μέλλον.
Εύχομαι σε όλους όλων των θρησκειών και αξιών, ένα ευλογημένο Πάσχα".
Αυτό ήταν το πρώτο πασχαλιάτικο μήνυμα της 93 χρονης Βασίλισσας Ελισάβετ αρχηγού της Εκκλησίας της Αγγλίας μετά από 68 χρόνια στον θρόνο.
Ο λόγος της ως θεματοφύλακας της παράδοσης έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από περαστικούς ηγέτες αγνώστων λοιπών στοιχείων.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη.Η αλήθεια είναι πως από τον οβελία και μετά οι σχολιαστές εξαφανίστηκαν.τους επεσε μαλλον βαρύς.Η αλήθεια επισης είναι πως η ανάρτηση του αιακού με τον λόγο της βασίλισσας είναι εξαιρετική.παντως οι γνωστοί άγνωστοι σχολιαστές υπερ του γιαννακη του μπροστινού κάνουν ταιμ αουτ καθώς ελεγαν τις τελ μέρες πως δεν πρεπει να τους κρινουμε λόγω των ημερών. θα τους πετάξω το γάντι λοιπόν σήμερα και θα τους ρωτήσω ευθέως εαν εκτός από το σόου με βαρουφάκη,τα αχρηστα ραντισματα σε δημόσιους χωρους, το μοιρασμα των αντισηπτικών από τους νταλτον (γιαννη,ελ καντιλιερ και παναγιωτακη) και τις φωτογραφίες τους στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης. τι αλλο ουσιαστικό έπραξαν αυτές τις ημέρες???? Μήπως την εισοδο εκατονταδων λαθροαθηναίων στο νησί????

Ανώνυμος είπε...

1 45 με το σχόλιο σου δείχνεις το πόσο κακοπροαίρετος είσαι.
Ένας άνθρωπος μόνος του, τι μπορεί να κάνει.
Πληροφορίες λένε ότι την Μεγάλη Παρασκευή παρακολουθούσε την εφαρμογή της κλειστής πόρτας στο νεκροταφείο.
Άλλες πληροφορίες λένε ότι ακόμη είναι στο κεντρικό λιμάνι και περιμένει το σκάφος του λιμενικού με το Άγιο Φως.

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο εκεί στο Λεούσειο κάτι "βρωμάει" και κυκλοφορούν διάφορες φήμες. Μήπως να το ψάξει κάποιος? Εγώ πάντως θα επανέλθω..

Ανώνυμος είπε...

Την διανομή γευμάτων παρακολούθησαν ο Ζορό και ο Ελ Καντιλιέρος . Θέλησαν να δούν από κοντά το θαύμα του διπλασιασμού των μεριδίων που απο 85 άτομα του συσσιτίου του Λεουσείου έγιναν 165 .

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη Γιώργο.Θα υπενθυμίσω και εγώ πως το πρόγραμμά βοήθεια στο σπίτι δεν λειτουργεί μετά κοροναιο μας είπαν,οι υπεύθυνοι ανευθυνη ήταν αλλού και η Αίγινα όπως πάντα χάος, κατά τα άλλα τα οι κονόμησαν κάποιοι φέρνοντας λαθραία λέει με τις ευλογίες τους θα πω εγώ άτομα, και οι αστυνομικοί έγραφαν στους δρόμους ότι έπεφτε μπροστά τους! Αυτό ήταν η διαταγή αυτό έπραξαν όπως και το λιμενικό που δεν έφτασε ποτέ στο λιμανάκι στο κλίμα όπου ιός γνωστου έφερνε κόσμο από απέναντι!! Αυτά!!

Ανώνυμος είπε...

6.31 τι καλοί και ελεήμονες άνθρωποι. Χαχα

Ανώνυμος είπε...

Βαγγέλη τι λέει το κόμμα ποιόν να στηρίξουμε στις δημοτικές εκλογές. Πες μας Βαγγέλη εσύ που έχεις απευθείας σύνδεση με την Πειραιώς.

Ανώνυμος είπε...

9,56 Γραμμή θα δώσει ο μουφτής περιφέρειας Πειραιά. Οι αποφάσεις θα ληφθούν στο ραμαζάνι που ανοίγει μεθαύριο