Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2020

ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ "ΕΚΔΗΛΩΣΗ 201"

Στις 18 Οκτωβρίου 2019 στην Νέα Υόρκη, έξη εβδομάδες πριν ξεσπάσει η πανδημία στην Κίνα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προσομοίωσης εξάπλωσης πανδημίας κορωνοιού. Μεταξύ των διοργανωτών το Παγκόσμιο Οικονομικό Φορουμ και ο Bill Gates ο οποίος ήταν και συν χρηματοδότης της πατέντας του κορωνοιού που αναφέραμε σε ανάρτησή μας (ΕΔΩ).
Ίσως να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός ότι την ίδια περίοδο  και η Κινέζικη κυβέρνηση πραγματοποίησε άσκηση προσομοίωσης ξεσπάσματος επιδημίας κορωνοιού στην πόλη Ουχάν  εκεί που ξέσπασε η πανδημία.
Σε κάθε περίπτωση, το ξέσπασμα μιας πανδημίας ήταν κάτι το αναμενόμενο για τους κύκλους που γνώριζαν πρόσωπα και πράγματα.
Στο βίντεο στιγμιότυπα από την προσομοίωση της πανδημίας στην Νέα Υόρκη.
Τα αναμενόμενα αποτελέσματα της άσκησης ήταν 65.000.000 νεκροί στους πρώτους 18 μήνες. Η πανδημία ξεκίνησε σε μικρές πυκνοκατοικημένες πόλεις και σε διάστημα έξη μηνών είχε εξαπλωθεί σε σχεδόν όλες τις  χώρες του πλανήτη. Η οικονομία σε ελεύθερη πτώση. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν έπεσε κατά 11%.  Τα χρηματιστήρια σημείωσαν πτώση μεταξύ 20 και 40% . Ο φόβος κυριάρχησε στις χρηματαγορές.  Οι επιχειρήσεις δεν είχαν ρευστότητα και οι τράπεζες δεν δάνειζαν χρήματα. Η οικονομική αναταραχή αναμένεται να κρατήσει για μία δεκαετία.
Σοβαρές και οι κοινωνικές επιπτώσεις. Μεγάλο το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις κυβερνήσεις και στα ΜΜΕ αλλά και διατάραξη της κοινωνικής συνοχής.
Το ερώτημα που έθεσαν οι διοργανωτές ήταν "Τι θα μπορούσε να γίνει τα επόμενα 5 με 10 χρόνια μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας ώστε αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες".   
Η λύση που προτείνουν βρίσκεται στο "Αν είναι έτοιμη η διεθνής κοινότητα να κάνει την απαραίτητη σκληρή δουλειά ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη πανδημία".     
Παρατήρηση.
Προφανώς η πανδημία ήταν αναμενόμενη αλλά όχι τώρα. Τώρα που ξέσπασε η πανδημία, μένει να δούμε κατά πόσο οι εκτιμήσεις των διοργανωτών ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.                                                                                                                                                                                                                                                                                              

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι καλά ο κυρ-Νίκος η Μαριλένα έγινε πρόεδρος στο φιστικι φεστ που ακόμα δεν ξέρουμε αν θα γίνει

Ανώνυμος είπε...

Λοιπον ο 10:09 μου ανοιξε την όρεξη να κάνουμε και λίγο ρεπορτάζ. λοιπον μάγκες στην προηγουμενη ανάρτηση έγινε επίσης ενα σωστό σχόλιο. έγραψε κάποιος για τηλεδιασκεψη της οικονομικης επιτροπής.δεν ηταν ακριβως τηλεδιασκεψη αλλά ψηφοφορία δια περιφοράς,πως λέμε περιφορά εικονας, ένα τετοιο πράγμα φανταστείτε. αλλά η είδηση είναι αλλού παιδιά και ας κάνει ρεπορτάζ ο αιακός να μας ενημερώσει έγκαιρα και έγκυρα. σήμερα 19/3 είχαμε και τοπρώτο δημοτικό συμβούλιο με.....περιφορά. Τι εννοώ?? έκτακτο δημοτικό συμβούλιο έγινε σήμερα και η ψηφοφορία θα γινοταν με ι μειλ μεχρι τη μια το μεσημέρι. Το θεμα αφορούσε την παραχώρηση δημοτικού χώρου για κοινωνικό φαρμακίο και παντοπωλείο. Κατεπείγον το ονόμασε ο κύριος προεδρος του δημοτικού συμβουλίου. ειμαστε περίεργοι πόσοι λοιπόν από τους 27 συμβούλους της Αίγινας ψήφισαν με ιμειλ το οποίο έπρεπε να στείλουν στην προσωπική ηλεκτρονική διευθυνση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου (αραγε δεν υπήρχε ι μειλ επίσημο του δήμου που να διασφαλίζει και την διαφάνεια της ψηφοφορίας). Τελος πάντων ψιλα γράμματα θα μου πείτε. Αιακέ περιμένουμε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας καθώς και τους τόπους που θα εγκατασταθούν τα κοινωνικά παντοπωλεία. Άραγε εαν υπήρχε άλλη πρόταση από δημοτικό σύμβουλο πως αυτή θα μπορούσε να διατυπωυθεί σε ένα τετοιο περιφερόμενο....δημοτικό συμβούλιο γιαλαντζί????? ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ