Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020

ΜΗ ΦΟΒΟΥ

Προσέχουμε αλλά δεν ενδίδουμε στον φόβο.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αίγινας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ανακοίνωση για τον κορωνοϊό

Αγαπητές φίλες & αγαπητοί φίλοι,

η κρίση υγείας που ζούμε είναι πρωτοφανής σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στο επόμενο διάστημα θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, ο επόμενος μήνας θα είναι πολύ δύσκολος.

Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας και αυτό είναι το μέλημα του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη που λαμβάνει δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις για να περιορίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.

Το πρόβλημα με αυτή την ασθένεια είναι οι ευάλωτοι, όσοι έχουν χρόνιες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι οι οποίοι μπορεί να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη ή μπορεί να χρειαστούν πρόσβαση σε εντατική. Κανένα κράτος δεν μπορεί να ελέγξει το πρόβλημα σε απόλυτο βαθμό.

Αυτό που μπορεί να κάνει το κράτος – και ήδη γίνεται – είναι να παίρνει σταδιακά και ανάλογα με τη διασπορά του ιού, όλο και περισσότερα μέτρα για να αποτρέψει τις συναθροίσεις και να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας. Η Κυβέρνηση έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, λαμβάνει πρωτοφανή μέτρα και απευθύνει έκκληση σε όλους να μείνουν σπίτι, για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Είναι μια άσκηση ατομικής ευθύνης, αλλά και κοινωνικής υπευθυνότητας.

Τηρούμε πολύ προσεκτικά τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. για την ατομική μας υγιεινή και παρακολουθούμε τις τροποποιήσεις στις οδηγίες (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/).

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ !!

Ο Πρόεδρος Τα Μέλη του Δ.Σ. Ο Γενικός Γραμματέας Κασιμάκης Παναγιώτης Καραγιάννης Δημήτρης

Ανώνυμος είπε...

Ύποπτο κρούσμα στην Αιγινα.Ας παρακαλέσει ο Δήμαρχος τον Άγιο Νέκταριο, ο φορέας να μην είναι επισκεπτης. Σε διαφορετική περίπτωση ας αναλογιστεί τις πιθανές ευθύνες του.

Ανώνυμος είπε...

Χθες είχανε γράψει στον Αιακο:
Ανώνυμος22 Μαρτίου 2020 - 1:44 μ.μ.
Διαβάζω από γνωστό τοπικο ΜΜΕ ότι ο δήμαρχος απευθυνόμενος προς τους επισκέπτες επικεντρώθηκε στο ζήτημα των κλαδεματων.
Αλήθεια δεν σας ενοχλεί κ.Δημαρχε μήπως κάποιος από όλους αυτούς μεταφερει τον ιό και μπει όλο το νησί σε καραντίνα;
Δεν σας ενοχλεί κ.Δημαρχε μήπως χαθεί κάποιος συμπατριώτης μας εξ αιτίας τους;
Δεν σας ενοχλεί κ.Δημαρχε ότι στην περίπτωση που έχουνε κάποιο κρούσμα θα καταστραφεί όλο το νησι;
Επειδή πιστεύω ότι συμφωνείται με όλα τα παραπανω, θα πρέπει τώρα αμέσως να επικοινωνήσετε με το αρμόδιο υπουργείο και να ζητήσετε την άμεση απομάκρυνση τους.

Στην περίπτωση που το κρούσμα επιβεβαιωθεί και αφορά σε επισκεπτη, θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθουν όλοι τους(δημοτική αρχη-αντιπολιτευση) και να απαιτήσουν την άμεση αποχώρηση από το νησι ολων των επισκεπτών.
Αλήθεια τι δεν καταλαβαινετε;

Ανώνυμος είπε...

Ψάξτε καλύτερα και θα δείτε πως δεν είναι το μόνο κρούσμα που έφυγε από Αίγινα!Ο Ιωάννης ας κοιτάξει ποιες επιχειρήσεις είναι ακόμη ανοικτές πλιν αυτό που έχουν αναγγελθεί και γιατί δεν τα κλείνει εχθές το απόγευμα το περίπτερο με τα φυστίκια ήταν ανοιχτό το κατάστημα του αδελφού του τέως δημάρχου και αυτό ανοιχτό τα καταστήματα με την ονομασία ένα ευρώ ανοιχτά κατά τα άλλα είμαστε σε κατοικον περιορισμό!Η μήπως είναι μάρκετ όλα αυτά και δεν το ξέρουμε;Ας έρθουμε τώρα σε επιχειρήσεις που λειτουργούν ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΎΣ ΧΩΡΙΣ ΈΓΓΡΑΦΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΙ ΑΣΘΈΝΕΙΕΣ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΎΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΌΣΦΑΤΑ ΈΡΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ!ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ;Οι ΚΑΙΡΟΙ ΕΊΝΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΗΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΆΜΕΣΑ ΜΑΣ!!

Ανώνυμος είπε...

Στο δελτίο τύπου της τοπικής ΝΔ, ο πρόεδρος έγραψε ότι:
Το σημαντικό είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων και να μην χάσουν τη ζωή τους άνθρωποι που θα μπορούσε να σωθούν. Αυτό είναι το κύριο μέλημά μας και αυτό είναι το μέλημα του Πρωθυπουργού και Προέδρου του Κόμματός μας Κυριάκου Μητσοτάκη που λαμβάνει δύσκολες αλλά κρίσιμες αποφάσεις για να περιορίσει το μεγάλο αυτό πρόβλημα.
Καλό θα ήταν κ.Προεδρε να συμπληρώσεις ότι δυστυχως το Σύστημα Υγείας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που θα δημιουργηθούν.Για παράδειγμα ας δούμε τις κρατικές υποδομές της Αιγινας.
Το αμέσως επόμενο μέλημα του Πρωθυπουργού αλλά και των βουλευτών μας δεν θα είναι οι ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ ηια παράνομες περγκολες αλλα θα είναι να καλυφθούν στο μέτρο του δυνατού όλες αυτές οι εκκρεμότητες.

Ανώνυμος είπε...

8,24 Τα περίπτερα και τα είδη διατροφής και ζαχαροπλαστικής και ξηρών καρπών που αναφέρεις ανήκουν στους ΚΑΔ που επιτρέπονται και δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν ιδιαίτερα όταν το προσωπικό τους είναι ασφαλισμένο. Οι άλλοι με τους παράνομους και τους ανασφάλιστους να δούμε τι θα κάνουν...

Ανώνυμος είπε...

Απλά να ενημερώσουμε τον 8.24 πως τα μπακάλικα τα μανάβικα τα κρεοπωλεία , φούρνοι , ζαχαροπλαστεία, κάβες-ξηροι καρποί και όλα αυτά που έχουν σχέση με τροφοδοσία είναι ΑΝΟΙΧΤΑ, αλλά ξέχασα στο μυαλό σου εδώ και χρόνια υπάρχει μόνο το SUPERMARKET όλοι οι άλλοι να πεθάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ας διαβάσουν, Δήμαρχος,συμβουλοι, αντιπολίτευση, προεδρος τοπικης ΝΔ κλπ, το παρακάτω δημοσίευμα του newsit
Έτσι φτάσαμε στο lockdown: Πως πήρε την απόφαση για την απαγόρευση κυκλοφορίας ο Μητσοτάκης.
Σκεφτείτε την υστεροφημία σας.
Ή απαίτηση της κοινωνίας είναι μία.
Να αδειάσει το νησι από τους επισκέπτες.

Ανώνυμος είπε...

Δοθείσης της ευκαιρίας με τον κορονοιο, θα ήθελα να μάθω όλοι αυτοί οι φιλανθρωποι των ΜΚΟ που εξαφανίστηκαν;
Μάλλον θα έχουν πάει στα νοσοκομεία για να βοηθήσουν τους Γιατρούς και νοσοκόμους για πολεμούν τον ιο και να κάνουν καλά τους συμπατριώτες μας.
Αυτό θα πει φιλάνθρωπα αισθήματα προς όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι υπάρχουν ακόμα επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές έχει να κάνει με το ότι ο νόμος δεν τους καλύπτει να είναι κλειστές , για αυτό καταστήματα οπως οι φούρνοι , τα μπακάλικα, τα κρεοπωλεία , τα ζαχαροπλαστεία , τα ξηροκαρπηδικα, τα take away μαγαζιά, κτλ που έχουν σχέση με τροφοδοσία παραμένουν ανοιχτά. Τι εννοούμε δεν τους καλύπτει ο νόμος;; Δεν παγώνουν τα μισθώματα οι δανειακές τους υποχρεώσεις όπως σε αυτά που έχουν αναγκάσει να είναι κλειστά, επίσης τι θα γίνει με τους υπαλλήλους αυτούς που δουλευουν σε αυτές τις επιχειρήσεις;; Τα μισθώματα - ενοίκια δεν τυγχάνουν μείωση του 60% που προβλέπεται στις κλειστες επιχειρησειςκαι αλλά πολλά.. Τι θα γίνει με τα εμπορεύματα που κατά 80% είναι τρόφιμα και έχουν και συγκεκριμενη διάρκεια ζωής;

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ! το νεο προγραμμα της κυβερνησης για την καταπολεμηση της υπογεννητικοτητας στην Ελλαδα! Με τον Κυριακο!

Ανώνυμος είπε...

Ρουμάνος παραθεριστής ετών 72 το ύποπτο κρούσμα το οποίο διεκομίσθη στον Πειραιά με την καταδίωξη

Ανώνυμος είπε...

της πουτανας γινεται που ελεγε και ο καλαφατης καποτε στο χεβεν.

Ανώνυμος είπε...

1:38 π.μ. εγώ γνωρίζω ότι Πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ Αίγινας της μεγάλης παράταξης του νησιού μας είναι ο ηγέτης και ομορφόπαιδο κος Καραγιάννης Δημήτριος το οποίο και τιμήσαμε με την ψήφο μας το 2018. Δεν αναγνωρίζουμε κανέναν πρόεδρο ΤΟ ΝΔ Αίγινας εκτός από τον Δημήτρη μας.
Ο κύριος Κασιμάκης καλό παιδί Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Αίγινας ναι πρόεδρος της ΤΟ ΝΔ οχι Η θέση ανήκει δικαιωματικα και δημοκρατικά στον Δημήτρη της καρδιάς μας.
Ψηφίσαμε Δημήτρη και Δημήτρη θέλουμε παρακαλούμε όπως διορθώσατε το κείμενο στο δελτίο τύπου ως προς το ορθόν.
Δημήτρη μας Δημήτρη μας σε περιμένουμε μαζί και πάλι να μια φτιάξουμε μια παράταξη μεγάλη με εσένα ΞΑΝΑ πρόεδρο στην ΤΟ ΝΔ Αίγινας .
Στις εκλογές όποτε γίνουν να ξέρεις ότι θα πάρεις ποσσοτά Στάλιν είσαι ο καλύτερος πρόεδρος για αυτό πρόσεξε δεν θέλουμε να σε καπελώνουν με λάθη στα δελτία τύπου
Προεδράρα μας εσύ

Ανώνυμος είπε...

ρε μάγκες διαβασα ένα κακήν κακώς κείμενο της τοπικής της νουδού. άλλαξε π προεδρος???αν καποιος το διαβασει ας μας ενημερώσει. μαλλον άλλαξε ο μανολιός....έβαλε τα ρούχα του αλιως. τις εκλογές της τοπικής της έφαγε ο τάκης ο κορωναίος

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε 9.52 αρκεί να κρατούν τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση αποστάσεις κτλ
Τώρα για τα καταστήματα του ευρώ, δεν νομίζω πως θα επέτρεπε να είναι ανοιχτά.Ας σκεφτούμε λίγο χώροι μικροί έστω και ένας να μεταφέρει τον ιό δεν υπάρχει υποδομή στο νησί.

Ανώνυμος είπε...

9.52 πες μου έναν επιχειρηματία στην Αίγινα έναν μόνο που δεν απασχολεί ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ανασφαλιστω και χωρίς έγγραφα και θα σου πω συγχαρητήρια!!

Ανώνυμος είπε...

υπαρχουν αρκετοι οχι ολοι, φιλε μου, αλλα δεν μπορω να ονομασω.

Ανώνυμος είπε...

9:52 Εχουμε μια άπορία.Τελικά τι αδεια εχει το συγκεκριμένο μαγαζί; Περιπτέρου ; κάβας ποτών; παγωτατζίδικο;ξηροκαρπάδικο;.Τι τελικά είναι;
Τα ζωντόβολα του Δημοτικού Συμβουλίου,επί αλησμόνητου ΣΑΚΙ,που του έδωσαν την άδεια χωρίς να έχει μαγαζί στο όνομα του,ξέρουν να μας πουν;
Οι πέργολες τους ενοχλούσαν.ΡΕ ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕς.ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΛΟΒΙΤΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

4.41ναι και μετα ξυπνησες..Οχι δεν μπορεις δεν υπαρχουν!!Λαντζες σε εργαστηρια πακιστανοι στα χωραφια αλβανοι,αδειες για ξηροκαρπαδικα που εχουν γινει παντος καιρου ως και προιοντα αλοης πουλανε!!Αντε ρε φιλε 9.53