Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020

Ο ΤΡΑΜΠ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Ξεκινάει σήμερα η χορηγία του φαρμάκου την αδειοδότηση του οποίου ενέκρινε ο πρόεδρος Τραμπ με ταχύτατες διαδικασίες. Η χορήγηση ξεκινάει σε ασθενείς στην Νέα Υόρκη όπου η ταχύτητα προσβολής από τον κορωνοιό είναι 1 στους 1000. Ο δε δήμαρχος της πόλης ζήτησε την παρέμβαση του στρατού για να αντιμετωπιστεί η κρίση θεωρώντας ότι ο στρατός μπορεί να κινηθεί χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Η πρόταση για το φάρμακο ήταν πρωτοβουλία του δικηγόρο φαρμακευτικών εταιρειών Gregory Rigano ο οποίος επικαλέστηκε Γαλλική μελέτη.Αντίστοιχες μελέτες έχουν γίνει σε Αυστραλία και Κίνα.
Σύμφωνα με την Γαλλική μελέτη ένα κοκτέιλ αποτελούμενο από το αντιβιοτικό azithromycin ( το οποία χορηγείτε συχνά για βρογχίτιδα και ή πνευμονία ) και hydroxychoroquine μπορεί να καθαρίσει εντελώς τον κορωνοιό covid 19 σε χρονικό διάστημα τριών ημερών. Εντός έξη ημερών ο κορωνοιός είχε εντελώς εξαφανιστεί.
Στην μελέτη το κοκτέιλ hydroxychloroloquine & azithromax χορηγήθηκε στην πρώτη ομάδα η οποία είχε καλύτερα αποτελέσματα από την ομάδα στην οποία δεν χορηγήθηκε η αγωγή και καλύτερα από την ομάδα στην οποία χορηγήθηκε μόνο hydroxychloroquine.
Η hydroxychloroquine βρίσκεται στην κυκλοφορία αρκετές δεκαετίες και έχει χορηγηθεί ως φάρμακο κατά της μαλάριας σε πολλές χώρες του κόσμου. Σε χώρες που πλήττονται από μαλάρια φάρμακα όπως η chloroquine χορηγούνται ακόμα και για προληπτικούς λόγους.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε χώρες που πλήττονται από την μαλάρια δεν έχουν παρουσιαστεί μέχρι τώρα κρούσματα κορωνοιού.
Οι πλήρεις  επιπτώσεις του φαρμάκου δεν είναι γνωστές καθώς δεν έχουν γίνει δοκιμές σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού. Ως εκ τούτου θα είναι διαθέσιμο σε ασθενείς με συνταγή γιατρού ο οποίος θα γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς.


9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόσπασμα από άρθρο στην εφημερίδα ΤΑΝΕΑ.
Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλη είναι η αγωνία της κυβέρνησης για τυχόν εξάπλωση της νόσου COVID-19 στη νησιωτική χώρα και στις απομακρυσμένες περιοχές, καθώς σε αυτή την περίπτωση οι τοπικές δομές υγείας θα «λυγίσουν» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έκβαση των ασθενών.

Άνοιξε η πλατφόρμα στην ΕΡΓΑΝΗ για τα 800 ευρώ – Βροχή αιτήσεων
Είναι ενδεικτικό ότι για τις αεροδιακομιδές ασθενών με λοίμωξη COVID-19 (σημειωτέον ότι σε καθημερινή βάση το ΕΚΑΒ λαμβάνει ούτως ή άλλως 15 έως και 25 σχετικά αιτήματα για περιστατικά που δεν είναι σχετικά με την επιδημία) υπάρχει διαθέσιμη μόνο μία «κάψουλα», η οποία έπειτα από κάθε χρήση της χρειάζεται φόρτιση που διαρκεί 14 ώρες.

Αυτός είναι και ο λόγος που - σύμφωνα με πληροφορίες - κρίνεται ανέφικτο να πραγματοποιούνται περισσότερες από δύο αεροδιακομιδές την ημέρα.

Επιπρόσθετα και αναφορικά με τις πλωτές διακομιδές, προβλήματα εντοπίζει και το Λιμενικό Σώμα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν χώροι απομόνωσης για τους ασθενείς με αποτέλεσμα τον σοβαρό κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού.

Ανώνυμος είπε...

Εχθές ακούσαμε στον alpha την συνέντευξη του ιατρού κυρίου Δούκα που μας έλεγε ότι θα πάει εθελοντής στο ΕΚΑΒ για τον κορονοιο....
Πρέπει να μάθουμε κάποτε όταν κάνουμε εθελοντισμό δεν βγαίνουμε στα κανάλια να το διατυμπανιζουμε το κάνουμε με χαμηλό προφίλ και με μετριοπάθεια (ταπεινότητα) άγνωστη λέξη για πολλούς.... ούτε βγάζουμε το βιογραφικό μας στο κανάλι.(αυτό πια για την τραγωδία της Helioς..)
Και για να μας πει??? Υστερα από τόση λαμπρή καριέρα ήρθε στην Αίγινα (που δεν έγινε καμμία μνεία στην συνέντευξη του)να κυνηγαει ασθενείς με το ντουφέκι.....
Τέλος του ευχόμαστε καλή δύναμη στο δύσκολο δρόμο του και που ξέρεις μετά μπορεί να τον κρατήσουν στο ΕΚΑΒ..... Βρε γούβα η Αίγινα σου λέω .......

Ανώνυμος είπε...

Απολύμανση στην ψαραγορά δεν είδα με αποτελεσμα όλοι οι ιοί που υπήρχαν διατηρήθηκαν.
Δεν πιστεύω να έγινε σκόπιμα αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο κύριο Δούκα για τη προσφορά του αλλά λιγότερα σάλια και φαμφαρες δεν θα ήταν καλό........
Καιστο κάτω κάτω αναπληρωτής αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ ήταν μια θέση αμισθη δεν ήταν και κάτι σοβαρο.......
Αυτά .....σε αυτούς ....που δεν ξέρουν......

Ανώνυμος είπε...


Ο μοναδικος γιατρος που βγηκε στην TV να δηλωσει τον εθελοντισμο του....
Το σεμνα και ταπεινα, αγνωστες λεξεις..

Ανώνυμος είπε...

12:07 δεν φταίνε αυτοί εμείς και το κράτος φταίμε που τους αφήνουμε και αλλωνιζουνε και τους έχουμε και παράγοντες του τόπου ρε για φαντασου

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια 10:33 π.μ και σε απλά Ελληνικά ο περί ο λόγος ήταν αναπληρωτής του αναπληρωτή προέδρου. Σοβαρή και πολυ υπεύθυνη θέση.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια 5:33 ο αναπληρωτής του αναπληρωτή Ω αναπληρωτα σοβαρή και υπεύθυνη γραμματική να εισαι καλα μας έφτιαξες τη καραντίνα μας ......

Ανώνυμος είπε...

Λοιποοοοον .........7:35 μ.μ χωρίς παρεξήγηση και χωρίς να θέλω να σε θίξω, σου εξηγώ. Ο αντιπρόεδρος ενός οργανισμού θεωρείται ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ του Προέδρου , εδώ έχουμε τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον αναπληρωτή του αντιπροέδρου άρα ........επαναλαμβάνω ότι δεν θέλω να θίξω την λογική σου , αλλά δεν μπορώ πιο αναλυτικά να στο εξηγήσω.