Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΩΣΙΑΣ. ΗΤΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Άμεση κατάπαυση του πυρός. Την αποδοχή της υπάρχουσας κατάστασης συμφώνησαν Πούτιν και Ερντογάν στην σημερινή τους συνάντηση στην Μόσχα.
Ο Ερντογάν δέχτηκε οπισθοχώρηση στην υπάρχουσα συνοριακή γραμμή.
Ο Ασσαντ εξασφάλισε τον στρατηγικό αυτοκινητόδρομο Μ4.
 Επιπλέον συμφώνησαν σε "ασφαλή ζώνη 6 χιλιομέτρων" εκατέρωθεν του αυτοκινητόδρομου Μ4 , για την κατάληψη του οποίου έγινε η Συριακή επίθεση. Συμφώνησαν επίσης την από κοινού εποπτεία  του αυτοκινητόδρομου Μ4. Αυτό σημαίνει ότι  η Τουρκία θα πρέπει να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ρωσικών περιπόλων από τους τζιχαντιστές (που ελέγχει) και αν η Τουρκία δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η Ρωσία δικαιολογημένα θα δώσει στην Συρία το πράσινο φως για μια νέα επίθεση.
Στην ουσία το μόνο που κέρδισε ο Ερντογάν από μια "προσωρινή ανακωχή" μετά από σημαντικές απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό, ήταν 1) πολιτικά προβλήματα για τον ίδιο στην Τουρκία και 2)  να τορπιλίσει την εικόνα του στην ΕΕ.
Εν κατακλείδι. Το να εξασφαλίσει όρους ειρήνης μετά από στρατιωτική εμπλοκή, τους οποίους θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει χωρίς πόλεμο, είναι ο ορισμός της στρατιωτικής ήττας.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή: Ο Σόρος στηρίζει τον Ερντογάν αλλά διατηρεί άριστες σχέσεις με την πολιτική ελίτ της χώρας μας. Ο Ερντογάν ηττήθηκε όμως. Τι συμπέρασμα βγαίνει;

Ανώνυμος είπε...

Ποιός γιατρός τα είχε πολύ καλά με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ζήτησε μέσω του Πολάκη να μπεί στο Κέντρο Υγείας Αίγινας με σύμβαση έργου δηλαδή με μπλοκάκι.
Τώρα που έπεσε το ΣΥΡΙΖΑ τρέχει πίσω από βουλευτάδες της ΝΔ (τον πρώτο και τον δεύτερο) για να κάνει τον τροχονόμο στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.
Επόμενος του στόχος είναι μέσω του γαμπρού-βουλευτή να γίνει πρόεδρος στην τοπικής της ΝΔ Αίγινας και απώτερο σκοπό των δύο να διεκδικήσει την δημαρχία το 2023.
Καλά του το είπε η Καίτη πας για δήμαρχος;
Αν και οι κακές γλώσσες λένε πως στο Κέντρο Υγείας πάει για να αποκτήσει πελατεία.

Ανώνυμος είπε...

ΒΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΛΕΚΑΝΗ ΕΧΟΥΜΕ, ΚΑΖΑΝΑΚΙ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΙΔΙΟΤΈΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Περίπου 300 λαθρομετανάστες από το Κέντρο Επαναπροώθησης Ακγιουρτ της Άγκυρας μεταφέρθηκαν στα ελληνικά σύνορα παρά τη θέλησή τους τη νύχτα της 29ης Φεβρουαρίου, δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου για τα Δικαιώματα των «Προσφύγων» του Δικηγορικού Συλλόγου της Άγκυρας, Σαντίκ Ονούρ Γκέλμπαλ

Ανώνυμος είπε...

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού. «Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Ανώνυμος είπε...

Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές 11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο».