Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΓΚΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΑΝΕΜΟΘΡΑΥΣΤΕΣΓια μια ακόμα φορά οι επαγγελματίες της παραλίας κινδυνεύουν να βρεθούν στον αέρα. Το 2009 παραπλανήθηκαν από διπλές τεχνικές εκθέσεις και προφορικές υποσχέσεις και βρέθηκαν έκθετοι απέναντι στο γράμμα του νόμου. Παρά τις φρούδες υποσχέσεις, οι πέργκολες έφυγαν και το τοπίο καθάρισε. Παραμένει το πρόβλημα σκίασης των κοινόχρηστων χώρων. Λόγω την καθυστέρησης εκ μέρους τις δημοτικής αρχής, παρατηρήθηκαν φαινόμενα αυτοσχεδιασμού όπου ο κάθε επιχειρηματίας κάλυψε τις ανάγκες τους όπως θεωρούσε φρόνιμο.
Σήμερα έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο η υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα. Μόνο που η λύση βαδίζει στα χνάρια του 2009. Στερείται νομιμότητας, παραπλανεί  κάποιους και άλλους τους αφήνει έκθετους.
Βασικό ελάττωμα είναι ότι δεν υπάρχει αρχιτεκτονική έκθεση. Υπάρχει μόνο μια τεχνική έκθεση στην οποία αναφέρονται διάφορες νομοθεσίες που αφορούν την Αίγινα αλλά η τεχνική έκθεση δεν στηρίζεται σε αυτές. Ως εκ τούτου, το μόνο που μπορεί να κάνει ο δήμος είναι η απλή παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου. 
Κανένα αντικείμενο για την εξυπηρέτηση του σκοπού των επαγγελματιών (καθίσματα, ομπρέλες,) δεν μπορεί να είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το έδαφος. Οι δε ανεμοφράκτες δεν επιτρέπονται. Θα μπορούσαν να επιτραπούν βάση των όρων που προβλέπει η αρχιτεκτονική μελέτη. Αλλά αρχιτεκτονική μελέτη δεν υπάρχει.
Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι η κανονιστική προς ψήφιση δεν προβλέπει δραστηριότητες οι οποίες υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Προφανώς οι κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι που την ψήφισαν στην Επιτροπή ποιότητας Ζωής δεν γνωρίζουν ότι στο λιμάνι εκτός των άλλων καταστημάτων υπάρχουν τράπεζες, κοσμηματοπωλεία και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Τις χρήσεις αυτές τις απαγορεύουν στην κανονιστική απόφαση που ψήφισαν οι κύριοι της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και οι της δημόσιας διαβούλευσης και ζητούν τώρα από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει το δικό τους ατόπημα.
Συμπέρασμα.
Η δημοτική αρχή απουσιάζει από την πραγματικότητα. Ο τρόπος που χειρίζεται το θέμα των κοινόχρηστων χώρων είναι δείγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει όλα τα θέματα του νησιού.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ 8/2020

Απαγορεύονται:


– Διαχωριστικά – Ψυγεία, αναρτήσεις σε δέντρα – Πατώματα και κάθε αλλοίωση ΚΧ – Διαφημίσεις οπουδήποτε – Μεγάφωνα & Τηλεοράσεις - Γλάστρες και ζαρντινιέρες

ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΚΕΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΦΩΝΑ

2.5.Ε. Επιτρεπόμενες χρήσεις: Οι εντός των περιγραμμάτων χρήσεις αφορούν σε:

2.5.Ε1. Εστιατόριο

2.5.Ε2. Ζαχαροπλαστείο

2.5.Ε3. Καφετέρια

2.5.Ε4. Βιβλιοπωλείο

2.5.Ε5. Είδη ένδυσης

2.5.Ε6. Είδη τουρισμού

2.5.Ε7. Κάθε είδους καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός των ανωτέρω, δεν επιτρέπεται. Επισημάνεται ότι οι χρήσεις αφορούν στον πελατειακό πληθυσμό αποκλειόμενης της οποιαδήποτε παραγωγής αναλωσίμων.

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Απάντηση

Ανώνυμος είπε...

Σωστά τα επιχειρήματα του Aiakosrex.
Δηλαδή το κατάστημα της παραλίας που έχει άδεια πρακτορείου πωλήσεις εφημερίδων θα πρεπει να κλεισει.Επισης για παράδειγμα να ρωτησω το εξης: Σε όλα τα νησιά της Ελλάδα σε κτήρια που βρίσκονται απέναντι από το λιμάνι λειτουργούν πρακτορεία εκδόσεων εισητηρίων πλοίων.Με την απόφαση του Δήμου Αιγινας αυτή ή δυνατότητα δεν θα υπάρχει.

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια ή φιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία συμφωνεί με τις αποφάσεις του Δήμου Αιγινας;
Απλά θυμάμαι τις δηλώσεις των κ.Μητσοτακη και κ.Αδωνι που έλεγαν ότι ή οικονομία θα πάρει μπροστά μόνο εάν απαγκριστρωθουμε από τέτοιες αγκυλώσεις.

Ανώνυμος είπε...

να φυγει ο δασκαλος! να φυγει!

Ανώνυμος είπε...

Για άλλη μία φορά μας εξέπληξε (δυσάρεστα) ή δημοτική αρχη στο χθεσινο συμβούλιο.
Ενώ κατανοούν την αναγκαιότητα τοποθέτησης ανεμοφρακτων (κατασκευή που αποτελείται από ζαρντινιερα και τζάμι), αντιθετα ενοχλείται από την τοποθέτηση απλής ζαρντινιερας με λουλούδια.
Προσωπικά πιστεύω ότι επειδή τα καταστήματα που αναγκάζονται να έχουν ζαρντινιερες στο παραλιακό μέτωπο είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού, κάτι άλλο προσπαθούν να καλύψουν.

Ανώνυμος είπε...

7 21 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΕΟΠΩΛΕΊΟ.

Ανώνυμος είπε...

Το χθεσινό Συμβούλιο τραγικό....στις 12 το βράδυ,μαύρα μεσάνυχτα συζητούσαν το παραλιακό.τελος πάντων το θέμα παραλία το έχει εξαντλήσει ο αιακος.εγω απλά θα προσθέσω κάτι στο θέμα ΚΕΔΑ.ο προϋπολογισμός της καταψηφίστηκε με 8 υπέρ 9 κατά. Ο μέγας Ιωάννης είπε πως πέρασε το θέμα καθώς δεν υπήρχε άλλη πρόταση.μα άλλη πρόταση υπήρχε.ηταν της κυρίας σαλπεα.απλα ο πρόεδρος έκανε τον κινέζο.....εμπρός λοιπόν οποίος έχει έννομο συμφέρον να προσβάλλει την αποφαση

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος δεν μπορεί να κάνει αλλιώς ακολουθεί οδηγίες δεν θα παρέκκλινε στις εντολές δημάρχου αντιδημάρχων τον κρατούν...