Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ?


Στο άκουσμα ανοίγματος των παραλιών, δημιουργήθηκε μεγάλο ενδιαφέρον. Σύμφωνα δε με ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες, το μεγάλο και ανεξέλεγκτο ενδιαφέρον τρομοκράτησε τον κύκλο που περιβάλει το κατεστημένο που επί χρόνια μονοπωλεί τις παραλίες ώστε να αναζητούνται τρόποι ακόμα και απ ευθείας ανάθεσης των παραλιών. Δεν έλειψε και η πρόταση της "πολυθρόνας".  Πρόκειται για πρακτική όπου κάποιος τοποθετεί μια πολυθρόνα σε οικόπεδο που γειτνιάζει με παραλία (ή και αλλού ανάλογα με την περίπτωση). Υποβάλει αίτηση στον δήμο για καθαρισμό του οικοπέδου δηλώνοντας ότι δεν γνωρίζει τον ιδιοκτήτη. Ο δήμος ζητάει από το κτηματολόγιο να του γνωρίζει τον ιδιοκτήτη αλλά παίρνει αρνητική απάντηση καθόσον οι διαδικασίες κτηματογράφησης δεν έχουν ολοκληρωθεί. Με την απάντηση ότι το ακίνητο είναι αγνώστου ιδιοκτήτη, "ο/η τοποθετήσας την πολυθρόνα" εγείρει κυριαρχικά δικαιώματα και ζητά από τον δήμο την απ ευθείας ανάθεση σε αυτόν της παραλίας.  Ενδιαφέρον για το θέμα έδειξαν πολιτικοί οι οποίοι σκέπτονται να εντάξουν σχετική τροπολογία στο νομοσχέδιο "για το ραμαζάνι" που αποτελεί θέμα ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση.
Στην φωτογραφία ο δρόμος που καταρρέει αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμα "απ ευθείας ανάθεση" για την επισκευή του. Ίσως επειδή ο αριθμός των απευθείας αναθέσεων είναι δυσανάλογα μεγάλος με τον αριθμό αυτών που τις αναλαμβάνουν. Το αν από την εκτεταμένη επικινδυνότητα του δρόμου υπάρξουν θύματα, δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ως οικονομολόγος γνωρίζεις καλύτερα απ'ολους Αιακε ότι τον "ενδιαφέρον" καποιων για τις παραλίες δείχνει και το επίπεδο του φθηνού τουρισμού που έρχεται στο νησί.
Τα κερασάκι στην τούρτα είναι το κλείσιμο των εστιατορίων και η αντικατάσταση τους από σουβλατζίδικα.
Όπως βλέπουμε όλοι μας το τουριστικό προϊόν του νησιού σιγά σιγά σβήνει.
Αγία Μαρίνα και Σουβαλα δεν υπάρχουν.
Πέρδικα δουλεύει δύο μήνες τον χρόνο.
Στην Αιγινα έχουν αρχίσει εδώ και καιρό να εμφανίζονται στην παραλία καταστήματα προς ενοικίαση.
Από την στιγμή που αυτα δεν απασχολούν τους ντόπιους και τους ιδιοκτήτες ακινητων το κακό θα κορυφωθεί.

Ανώνυμος είπε...

Στο βάθος της φωτογραφίας υπάρχει μία νησίδα.
Εάν δεν είναι η Μόνη, θα με ενδιέφερε να την νοικιασω.
Λέω να πάω να βάλω μία πολυθρόνα.

Ανώνυμος είπε...

Προς κ.Δημητριο Μουρτζη.
Ο γνωστός σκηνοθέτης κ. Σμαραγδης θα γυρίσει ταινία με θέμα τον Καποδιστρια.
Στα γυρίσματα μαλλον δυστυχώς δεν συμπεριλαμβάνεται η Αιγινα.Εαν θα γίνει αυτο θ δημιουργηθει μια παραπλανητική εικόνα για την ιστορία της Αιγινας.
Επειδή θυμόμαστε την γνωριμία σας νε τον γνωστό σκηνοθέτη κατα την διάρκεια των γυρισμάτων του Καζαντζακη, θα σας παρακαλεσουμε να κάνετε όλα τα ΑΠΑΡΑΊΤΗΤΑ.
Οι άλλοι ασχολούνται με παραλίες.

Ανώνυμος είπε...

κ. 7:08
Ο κ. Σμαραγδής έχει (εδώ και πολλές μέρες) λάβει όλο το αφιέρωμα της ΑΙΓΙΝΑΙΑΣ για τον Καποδίστρια και την Αίγινα. Φρόντισε γι' αυτό κάποιος ιδιώτης. Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο Δήμος είναι να του στείλει το ντοκυμαντέρ που είχε γυριστεί τότε (2003), με επιμέλεια καθηγητών και είχε προβληθεί σε σχετική εκδήλωση στο ΤΙΤΙΝΑ. Αν βέβαια κάποιος στο Δήμο γνωρίζει την ύπαρξή του. Αν όχι, ας αναρωτηθεί πού βρίσκεται.

Ανώνυμος είπε...

Να 'δω το Μούρτζη πολιτιστικό σύμβουλο του Σμαραγδή κι' ας πεθάνω! Άσε, μην πω κάτι παραπάνω και με πούνε ΑΝΘΑΙΓΙΝΗΤΗ!

Ανώνυμος είπε...

10 49 οτιδήποτε μπορεί να αξιοποιηθεί ως σοβαρό στοιχείο για την ορθή αποτύπωση της ιστορίας του νησιού είναι ΑΠΑΡΡΑΙΤΗΤΟ
Μπράβο σου που μας ενημέρωσες για κάτι που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς

Ανώνυμος είπε...

Απευθείας αναθέσεις..μεγάλη λαμόγια!!Τα έργα ανοίκουν στο ΛΤ,; περιφράξεις για τους κάδους απορυματων, μπετενιες περιφράξεις για τούς κάδους απορυματων μπετά εδώ μπετά εκεί και παραπέρα!!Και όλα αυτά τρεις εργολάβοι κολλητοί του Ιωάννη του καντιλιερου και του Νταβα! Έρημη Αίγινα σε μασάνε πάλι και η αντιπολίτευση κοιμάται!!

Ανώνυμος είπε...

Άσε έρχεσαι δεύτερος και καταιδρωμενος είναι ο νταβας και το σόι του εκεί καθώς και απέναντι κατά το κλειδί μεριά!

Ανώνυμος είπε...

Αμ δεν κοιμάται απλά φοβούνται μην τους βγάλουν τα δικά τους άπλυτα στη φόρα!!Περάσαμε δύο μήνες καραντίνα χωρίς αγροτικά ιατρεία με τόσους γιατρούς στο κυ μίλησε κανείς;όχι!!Πριν λίγες μέρες κάτι είπαν!Τώρα τι να το κάνουμε!Κατασπαταλουν τα λεφτά με απευθείας ανάθεση τόσο καιρό!Αυτοί τώρα ξύπνησαν και ζητούν να μάθουν πώς και γιατί!Άκουσες κανένα να μιλάει για τις εκκλησίες που γινόταν χαμός ούτε εκεί παρέμβαση όχι σε όλες μην είμαστε και άδικοι!Κανενας τσιμουδια!!Έτσι είναι όταν τρως από πέντε πάντες το βουλωνεις!!

Ανώνυμος είπε...

5:49 Για το ΚΥ τα έχει πει όλα ο προϊστάμενος της διοικητικης υπηρεσίας του ΚΥ τη άλλο θελετε επιτέλους έλεος πια !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να μας έλεγες και εμάς ποιος είναι ο προϊστάμενος;

Ανώνυμος είπε...

Τελικά η στατιστική λέει ότι για να έχεις πιθανότητες να γίνεις δημαρχος Αιγινας θα πρέπει να έχεις συμμετοχή στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Σαρωνικου.
Όλα τα άλλα τμήματα ως ταβάνι έχουν την θέση του Δημοτικου συμβούλου.

Ανώνυμος είπε...

12 49 μάλλον δεν καταλαβες το σχόλιο μου.
Λοιπόν ο Δημαρχος Μουρτζης είχε γνωριστεί με τον κ.Σμαραγδη και είχαν μιλήσει σε πολύ εγκάρδιο επίπεδο.
Το ίδιο πιστεύω και για την περίπτωση που Δημαρχος Αιγινας ήταν ο κ.Κουκουλης.
Και οι δύο όταν συνομιλούν δέχονται και διακοπές και απαντούν με ευθύτητα.
Κάποιοι άλλοι συνεχώς χρησιμοποιούν την ατάκα "Εγώ δεν διεκοψα κανένα όταν μιλούσε". Δυστυχώς είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

6:44 Ενας είναι ο μούτσος...ίδιος και ο καπετάνιος....
Θελεις κι άλλο???
Γιάννης πίνει....Γιάννης κερνάει.....

Ανώνυμος είπε...

Θεοδωράκη τους πονάς πολύ για όλα αυτά. Κράτα καλά

Ανώνυμος είπε...

Στο βάθος φαίνεται η μονη η μόνη για τον μασουλεα της που πίνει τις υγεία των κοροιδων

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λάθος 8
57δυο είναι οι μουτσοι !!

Ανώνυμος είπε...

Εκεί γίνεται μεγάλο φαγοπότι από εκεί τρώνε πολλοί! Εκεί η ανάθεση είναι όσο γουστάρει ο Νταβας το γιατί το ξέρει η Γερόντισσα και ο Εφραίμ!!