Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Με την προσφιλή μέθοδο της τροπολογίας η κυβέρνηση θα φέρει την ανάπτυξη.  Μετά το κλείσιμο της οικονομίας και το άνοιγμα των hot spots (καθώς οι από τα υπό κατοχή Ελληνικά εδάφη ερχόμενοι εισβολείς είναι η κύρια ενασχόληση της), η κυβέρνηση αποφάσισε να ασχοληθεί και με τα δευτερεύοντα γι αυτήν θέματα των συμπολιτών.
Πρόκειται να κατατεθεί τροπολογία από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Τουρισμού με τίτλο "Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη".

Σύμφωνα λοιπόν με την τροπολογία "θα επιβληθούν κανόνες τήρησης αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς τυ κορωνοιού με αποτέλεσμα να περιορίζεται δραστικά η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον παραχωρηθέντα κοινόχρηστο χώρο, καθιστώντας αναγκαία ειδική νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε να προβλέπεται δυνατότητα παραχώρησης από τους δήμους πρόσθετου εμβαδού στους εν γένει κοινόχρηστους χώρους ώστε η λειτουργία των καταστημάτων να καταστεί βιώσιμη αλλά και να τηρηθούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.......ορίζονται όργανα ελέγχου για την αποφυγή καταστρατήγησης των προτεινόμενων διατάξεων....
Ο παραχωρούμενος χώρος μπορεί να εκτείνεται μέχρι το διπλάσιο  του χώρου της αρχικής παραχώρησης ή να είναι ικανός για την ανάπτυξη του ιδίου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων που προβλέπονται στην ήδη κατεχόμενη άδεια αλλά δεν μπορεί να είναι τριπλάσιος από την αρχική παραχώρηση, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται δικαιώματα έτερων δικαιουμένων την χρήση αυτού.
Σε κάθε περίπτωση, κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, καθώς και οποιωνδήποτε κινητών κατασκευών σκίασης σε κοινόχρηστους χώρους, πρέπει να εξασφαλίζεται και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, η λωρίδα ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50).
Με απόφαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου και αφού προηγηθεί η έκδοση μελέτης της Τεχνικής Υπηρεσίας αναφορικά με τις προδιαγραφές που πρέπει να τηρηθούν , είναι δυνατή η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε οδούς αρμοδιότητος των αντίστοιχων  ΟΤΑ, για σαφώς προσδιορισμένο στην απόφαση χρονικό διάστημα....Σε κάθε περίπτωση λαμβάνεται μέριμνα για την ακώλυτη διέλευση οχημάτων άμεσης ανάγκης και για την διέλευση, στάση και στάθμευση των οχημάτων μονίμων κατοίκων και ΑΜΕΑ.
Να θυμίσουμε ότι ΔΕΝ υπάρχουν πεζόδρομοι στην Αίγινα και  τα όποια μέτρα είναι προσωρινού χαρακτήρα και ισχύουν μέχρι 31/12/2020.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από το aeginaportal
Παράταση συμβάσεων δίμηνης απασχόλησης έκτακτου προσωπικού, για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αίγινας.
Καθημερινά νέα
20 Μαϊος 2020
Την παράταση συμβάσεων επτά υπαλλήλων του δήμου, ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και δίμηνης απασχόλησης, λόγω των εκτάκτων αναγκών του Covid-19, υπέγραψε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς. Η παράταση αφορά την παραμονή στην υπηρεσία τους για τέσσερις επιπλέον μήνες από την λήξη των υφισταμένων συμβάσεων στις 06.06.2020 δίμηνης απασχόλησης έκτακτου προσωπικού, για την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αίγινας.


Σε απλά ελληνικά ρουσφετικές προσλήψεις διμηνιτών υποψήφιοι του δημάρχου , αδελφός του αντιδημάρχου , ψηφοφόροι του δημάρχου και οι χαρζηλικωμένοι του αλλου αντιδημάρχου . Προσλήψεις χωρίς ΑΣΕΠ μα΄μουδιές και ο Γιαννάκης όταν ήτσν σύμβουλος του δημάρχου στην οικονομική επιτροπή και στα δημοτικά συμβούλια μίλαγε για νομιμότητα
Εδώ δεν υπάρχει ούτε νομιμότητα ούτε ηθική έχουν καταργηθεί όλα.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω

Ανώνυμος είπε...

Η μπετένια βάση, στον κρατήρα κοντά στην Παναγίτσα, έχει κατασκευαστεί αρκετό καιρό...! Το σιντριβάνι πότε θα τοποθετηθεί?

Ανώνυμος είπε...

Είναι η βαση για το μαγκανοπηγαδο φιλε 1.32 , ερχονται ημερες ξηρασίας, και από εκει νερο θα τραβαμε!

Ανώνυμος είπε...

Σπύρου Ρόδη χθες βράδυ στο ύψος καταστήματος καλλυντικών για να αποφύγει αυτοκίνητο που ερχόταν με λίγο αυξημένη ταχύτητα κυρία προσπαθεί να ανέβει στο πεζοδρόμιο που να ανέβει τα σταντ με τα προϊόντα του καταστήματος την εμποδίζουν..Στην προσπάθεια της αυτή γυρνάει το πόδι της!Κάνει με κόπο κάποια βήματα προστρεξαμε για βοήθεια την μεταφέραμε με το δικό μας όχημα της είπαμε να την πάμε στο κυ αρνήθηκε ευγενικά ζήτησε να την πάμε μέχρι την
Παναγίτσα όπου την παρέλαβε ο γιος της !!Ποια πεζοδρόμια λέμε λοιπόν; Γλάστρες σταντ και σκουπίδια πάνω στα πεζοδρόμια και ο κόσμος στο οδόστρωμα!!

Ανώνυμος είπε...

10 20 η κυβέρνηση σε συνεργασία με 324 δημοτικές αρχές θελουν να πεζοδρομηθουν σχεδόν τα πάντα για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δήμων.
Υπάρχει όμως και μία δημοτική αρχή που λέει ότι η ανάπτυξη χρειάζεται μοτοποδήλατα και ασθενοφόρα.
Μπορείς να την βρεις αυτήν την δημοτική αρχή;