Για όσους εξακολουθούν να επιμένουν στην αλήθεια
Το blog και ο διαχειριστής του σε καμία περίπτωση δεν ευθύνονται για το περιεχόμενο των σχολίων.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ?

"Ο δήμος μας πραγματοποιεί δειγματοληψίες νερού στη βρύση του καταναλωτή στα πλαίσια της δοκιμαστικής και ελεγκτικής παρακολούθησης, σε διαστήματα που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία και οι αναλύσεις πραγματοποιούνται σε διαπιστευμένο ιδιωτικό εργαστήριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τελευταίας ελεγκτικής παρακολούθησης, που πραγματοποιήθηκε στις 6/7/2017 σε δείγματα πόσιμου νερού από την Πέρδικα, την Κυψέλη και τη Σουβάλα και στις 22/6/2017 σε δείγματα που ελήφθησαν από σημεία του δικτύου ύδρευσης του δήμου μας, στις περιοχές Αίγινα, Αγία Μαρίνα, Μεσαγρό και Άλωνες, από την Επόπτρια Δημόσιας Υγείας του δήμου μας, όλα τα δείγματα βρέθηκαν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά τις μικροβιολογικές παραμέτρους.
Τα δείγματα από τις περιοχές Αίγινα, Πέρδικα και Κυψέλη είναι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά τις χημικές παραμέτρους. Το δείγμα από την περιοχή των Αλώνων έχει απόκλιση στις παραμετρικές τιμές των χλωριούχων και του νατρίου.
Σχετικά με την απόκλιση στην παραμετρική τιμή των χλωριούχων, της αγωγιμότητας και του νατρίου στις περιοχές του Μεσαγρού και της Αγίας Μαρίνας εμφανίζουν αυτό το αποτέλεσμα λόγω του ότι οι παραπάνω περιοχές υδροδοτούνται αυτή την στιγμή αποκλειστικά από γεωτρήσεις.
Για την ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος έχουν υλοποιηθεί σε μεγάλο μέρος τα ΧΕΡΣΑΙΑ ΕΡΓΑ ύδρευσης, δηλαδή η πλήρης σύνδεση της κεντρικής δεξαμενής που κατασκευάστηκε με όλες τις δεξαμενές του νησιού μας και συνεχίζεται ώσπου να ολοκληρωθεί.
Τα έργα αυτά θα "αγκαλιάσουν" το έργο του ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ύδρευσης -σύνδεσης με την ΕΥΔΑΠ μέσω Περάνης Σαλαμίνας το οποίο δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια, αναδείχθηκε η ανάδοχος εταιρία του έργου και αναμένεται η υλοποίησή του.
Το έργο υλοποίησης της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού, που θα προσφέρει νερό ΕΥΔΑΠ σε όλους τους κάτοικους του νησιού μας, θα λύσει οριστικά ένα σημαντικό πρόβλημα της Αίγινας.
Με αυτό τον τρόπο σε ενιαία βάση θα λειτουργήσει το σύστημα υδροδότησης της Αίγινας και ο δήμος μας θα έχει διασφαλίσει την παροχή νερού σε όλους τους πολίτες του νησιού μας".
Τα ανωτέρω είναι τμήμα του υπ αριθμ. 15773/24-11-2017 έγγραφο του δημάρχου Αίγινας (Δ Μούρτζη) προς την Δ/ση Δημόσιας Υγείας, Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της ΠΕ Πειραιά & Νήσων.
Παρατηρήσεις.
Στην φωτογραφία νερό από βρύση στην Κυψέλη χθες.
Το κείμενο από επίσημο έγγραφο του 2017 αποτυπώνει την τότε ισχύουσα κατάσταση σχετικά με την υδροδότηση της Αίγινας και την προοπτική στο άμεσο μέλλον.
Τρία χρόνια μετά βρισκόμαστε στην ακόλουθη κατάσταση.
Σχετικά με τα χερσαία έργα, η δεξαμενή είναι διάτρητη.
Ο υποθαλάσσιος αγωγός έπεσε θύμα ψαράδων και αγνοείται η τύχη του. Η νέα κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της περιφέρειας  δεν φαίνεται να δείχνουν την ίδια ζέση για το έργο.
Δεν υπάρχει σύμβαση για την μεταφορά νερού από την ΕΥΠΑΠ με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να τροφοδοτεί το δίκτυο αποκλειστικά με νερό γεωτρήσεων με τεράστιο κίνδυνο για την δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού.
Σταθερή αξία πάντα το καρκινογόνο διάτρητο δίκτυο για την αντικατάσταση του οποίου καμία δημοτική αρχή δεν προχώρησε σε αντικατάσταση ούτε καν σε μελέτη για την αντικατάστασή του προφανώς για να μην διαταραχθεί η διαρροή που αγγίζει μέχρι και το 50%.
Εν κατακλείδι.
Υπάρχουν ευθύνες οι οποίες πρέπει να καταλογιστούν σε αυτούς στους οποίους αναλογούν.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Little john Walker. Ουίσκι ωρίμανσης 9 μηνων.
Τωρα και στα σπίτια σας.

Ανώνυμος είπε...

ΟΥΙΣΚΥ? ΚΡΑΣΙ ? Η ΟΥΡΑ ? ΝΕΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ,ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΜΗΝΑ ΑΞΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΤΟ ΤΗΛΈΦΩΝΟ 15527
Κάνετε αίτημα αν χρειάζεστε ράντισμα ή κλάδεμα
πατώντας 1. σας συνδέουν με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών και κλείνετε ραντεβού για ράντισμα
πατώντας 2. σας συνδέουν με τον δήμαρχο και παίρνετε αριθμό προτεραιότητας για κλάδεμα
πατώντας 3. παίρνετε αριθμό προτεραιότητας για μείωση λογαριασμού ύδρευσης καλό είναι να στείλετε γυναίκα
στην μελαχρινή γίνεται μείωση 20% , στην καστανή 50% , στις ξανθιές 100% το ίδιο και στους ημετέρους 100%

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΚΟΕ: Aκατάλληλες παραλίες και πόσιμο νερό σε Αίγινα και Αγκίστρι Τι αναφέρει η έρευνα του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα Πηγή: https://www.lifo.gr/now/greece/106962

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τα μαθήματα ψεκασμού και κλαδεμάτων ο δήμαρχος ξεκίνησε μαθήματα καταδύσεων στην Αγία Μαρίνα υπό την καθοδήγηση του Θόλου προετοιμάζεται για το Θεοφάνεια. Ίνδαλμα του είναι ο Απόστολος Γκλέτσος. Το μόνο που δεν ξέρουμε είναι ή αν ξέρει να ψήνει το ψάρι και από τις δυο μεριές ή θα ξεκινήσει μαθήματα στην ψαραγορά για να μάθει.

Ανώνυμος είπε...

Ελλάδα ΠΑΚΟΕ: Aκατάλληλες παραλίες και πόσιμο νερό σε Αίγινα και Αγκίστρι Τι αναφέρει η έρευνα του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα NEWSROOM 8.7.2016 | 13:52 Πηγή: www.lifo.gr

Ανώνυμος είπε...

Οι μπουκαλάδηκες-μπαχαλάκηδες , ενεργοί πολίτες θα μιλήσουν για την βρώμα και δυσωδία του νερού στην πόλη της Αίγινας ; θα μιλήσουν για την χρήση ακατάλληλων γεωτρήσεων στην Κυψέλη; Δεν νομίζω πήαν την καρέκλα στην ΚΕΔΑ και στο Φίστικι Φεστ και σώπασαν. Εϊναι όπως με τον Χιώτη καπετάνιο που έλεγε αυτός που έφαγε το αυγό να τραβήξει πιο γρήγορα μόνο που αυτοί έφαγαν το αυγό και δεν μιλάνε και σε εμάς μυρίζει αυγουλιλα στις βρύσες μας.
Αντε να χαθείτε ξεφτίλες!!!!

Ανώνυμος είπε...

1:09 μ.μ. Ο Σταύρος το λέει πιο ωραία ΛΑΣΚΑ ΣΑΒΟΥΡΕΣ!!!
το ξεφτίλες είναι πολύ light

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που μίλησε ο Παναγιώτης Κουκούλης στο aeginaportal και μάθαμε ώς πολίτες για την τουλάχιστον έξι μηνών καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του αγωγού και πως πιστεύει ότι α αγωγός θα δώσει νερό στην Αίγινα τον Ιούνιο του 2021, αν όλα πάνε καλά.
Η δημοτική αρχή μας ενημερώνει για τα σισίτια που μας προσφέρει η Περιφέρεια, για τα κλαδέματα , για τα ραντίσματα των δρόμων , για το μοίρασμα των αντισηπτικών που έδωσε η Περιφέρεια ότι αφορά τον αγωγό ήπιε το αμίλητο νερό.
Έπρεπε λοιπόν να δώσει συνέντευξη ο Παναγιώτης Κουκούλης για να μάθουμε ότι ο αγωγός πάει στις καλαδένες.
Καλές οι φωτογραφήσεις για την αυτοϊκανοποίηση αλλά εμείς θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται με τον αγωγό εκεί είσαστε άχρηστοι.

Ανώνυμος είπε...

Κάνουμε πολλοί το ίδιο λάθος. Λες και ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε ποιούς διόριζε στην Επιτροπή διασυρμού της Επανάστασης. Είναι δικές του επιλογές, διότι προφανώς ενστερνίζεται τις ίδιες μηδενιστικές απόψεις ασυνέχειας του Έθνους και άρα δικιά του η πολιτική ευθύνη. Είναι λοιπόν σαν να τα γράφει ο ίδιος. Δεν είναι ανήλικος, δεν είναι ουδέτερος και αμέτοχος. Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά προχθές ήταν καφέ το νερό να το πάμε στον Μήνα να μας πει αν πίνετε!,αλλά ξέχασα τώρα δεν αδειάζει βγάζει φωτογραφίες με το επιτελείο του όπου βρεθεί, μόνο στα τραπεζοματα δεν βγάζει τι φοβάται μην μάθουμε τις παρέες του; Έχει βουίξει η Κυψέλη!

Ανώνυμος είπε...

Τα πράγματα είναι απλά.
Εάν οι διοικούντες στον δήμο πιστεύουν ότι το νερό είναι κατάλληλο, ας πάρουν τα παιδιά τους και να πάνε να πιουν ζωντανά ένα ποτήρι.
Όλοι οι υπόλοιποι που πιστεύετε ότι το νερό είναι ακατάλληλο, ας πάτε ένα μπουκάλι στον δήμο και να ζητήσετε από τους διοικούντες να το πιουν μπροστά σας.
Όλα να γίνουν πολύ σχολαστικά.

Ανώνυμος είπε...

κύριε τέως Δήμαρχε, αν όλα αυτά που επικαλείστε στην επιστολή σας όπως και στην συνέντευξη σας μπορείτε να τα αποδείξετε και δεν είναι λόγια προς εντυπωσιασμό και επειδή έχετε διατελέσει Δήμαρχος επί πολλά έτη γνωρίζετε καλά πως να το σταματήσετε...αφήστε τα λόγια και κάντε αντιπολίτευση ''εν δράσει'' γιατί από λόγια είμαστε πλήρης...

Ανώνυμος είπε...

Το ηδύποτο της φωτογραφίας προσφέρεται σκέτο ή μαζί με ξηρούς καρπους, αγγουράκι και καροτακι;

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία Δούρου, ο κυριος Χατζηπέρος και ο κύριος Πατσιακός έδωσαν μεγάλο αγώνα για την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου αγωγού το οποίο αναγνωρίζεται από σχεδόν όλους τους Αιγινίτες ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.
Η δημοτική παράταξη που είχε το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να μας πει κάτι; Περιμένει να γίνει στην βουλή από τον κύριο Δρίτσα για να πάρει θέση ; ή Κάποιοι ετοιμάζουν κουστούμι για τον προσεχή Δεκέμβρη που λήγουν οι θητείες των σημερινών Αντιδημάρχων; ή ο αρχηγός περιμένει την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων περιμένοντας για εξυπηρέτηση συγγενικού του προσώπου; Η σιωπή και η στάση στο δημοτικό συμβούλιο μας οδηγεί σε αυτά τα ερωτήματα

Ανώνυμος είπε...

8.20 μόνο ο Αγής το έχει κάνει πράξη ήπιε νερό που το έδωσε πολίτης

Ανώνυμος είπε...

Απο τους φωστήρες της τοπικής επιτροπής για τον εορτασμό του 21 να βγάλουν κάποια ανακοίνωση για αυτά που γράφονται εις βάρος της μνήμης του κυβερνήτη Καποδίστρια και του στρατηγού Καραϊσκακη . Ο μόνος που κάνει και αποτελεί φωτεινή εξαίρεση είναι ο πρωήν δήμαρχος κύριος Σακκιώτης.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα δλλ η βρυση σου τρέχει νερό καθαρό;Τόσο βισμα έχεις;Και κάτι ακόμη για ποιους διοικούντες μιλάς;

Ανώνυμος είπε...

Που εισαι αντιδημαρχε ύδρευσης θα κρύβεσαι για πολύ ακόμα τρεις φορές ηρθα στο γραφείο να σε βρω!Με προκάλεσες και ήρθα εσύ γιατί κρύβεσαι;Σε ρώτησα γιατί ο γιος σου βάζει λάμπες στην Αιγινιτισα μαζί με τον κάνουλα και δεν απαντάς πες τα τωρα στο κάθε Αιγινήτη που θα το διαβάσει!!

Ανώνυμος είπε...

Που είσαι Μιχάλη σιγά τ' άυγα ,στην άιγινήτισσα ψηλά με το Σοφάκι άγκαλια.